Enfizem pulmonar

17-02-2013
The jack
Nu este medic/terapeut
The jack
Buna seara.
Un sfat as vrea si eu va rog.Bunicul meu in varsta de 91 de ani a fost diagnosticat cu enfizem pulmonar.Simptomele au inceput acum 1 luna cu lipsa poftei de mancare, tuse seaca, rar expectoreaza si o stare de slabiciune.Pana atunci nu a avut nici o problema nu a fost fumator, nu a consumat alcool.Starea s-a inrautatit mai ales in ultima vreme in sensul ca sta imobilizat la pat, a slabit iar de mancat manaca putin si fortat.
Medicul i-a recomandat niste vitamine baraka parca se numeste, dar nicidecum un tratament de specialitate. Perfuzii a spus ca nu e cazul sa faca...
Ce ar putea sa faca in cazul asta, chiar nu exista tratament pt. astfel de diagnostic?
1 comentarii
0
26-08-2019, ora 20:12
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Emfizemul înseamnă dilatarea spațiilor de aer situate distal de bronhiola terminală și ruperea septurilor interalveolare. Rezultă niște spații care nu participă la schimbul de gaze. Este ceva cronic care s-a dezvoltat în timp, nu a apărut de o lună și nu are tratament. Puteți încerca cu oxigen la domiciliu, aerosoli, dar la vârsta dumnealui nu știu cât de mult va ameliora calitatea vieții. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.