Ce se intampla in cazul netratarii unui encondrom la falanga medie a unui deget?

21-07-2008
marianaarcus
Nu este medic/terapeut
marianaarcus
Buna ziua,

Ce se intampla in cazul netratarii unui encondrom la falanga medie a unui deget, ce tratament imi recomandati in afara de cel chirurgical si cine imi poate da informatii despre acesta, cauze de aparitie, metode naturiste de combatere. Ce risc de malignizare presupune.

Multumesc!
6 comentarii
0
21-07-2008, ora 00:00
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Nu exista alt tratament in afara celui chirurgical. Partea buna este ca nu trebuie sa-l operati decat daca va doare sau a crescut mult. cauzele de aparitie nu sunt cunoscute, metode naturiste nu au efect iar risc de malignizare, iar nu prea exista. Singurul risc este sa creasca mult si sa slabeasca osul (care se va fractura).
Cand o sa inceapa sa va doara semnificativ sau o sa observati ca a crescut, va puteti adresa unui seviciu de chirurgia mainii (nu ortopedie generala, parerea mea)
Multa sanatate!
0
10-09-2008, ora 00:00
amargaritescu
Nu este medic/terapeut
amargaritescu
Buna ziua,

eu am fost diagnosticata acum 5 ani cu acest lucru la falanga superioara la Spitalul Floreasca, unde am si fost operata. Medicul de atunci mi-a spus ca este bine sa fie operate deoarece in timp pot deveni maligne. Dupa 5 ani a recidivat si a inceput sa creasca. Am facut o alta interventie chirurgicala acum cateva zile, de data aceasta la Spitalul Universitar.
Nu exista un tratament, sau va trebui sa ma operez la fiecare 5 ani?
0
10-09-2008, ora 00:00
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Singura clinica din Bucuresti pe care o recomand in cea ce priveste Chirurgia Plastica si in special Chirurgia Mainii, este Spitalul de Chirurgie Plastica si Arsuri.
Dupa cum am scris si mai sus, riscul de malignizare este foarte redus, iar interventia corect executata (prin control radiologic) are rezultate permanente.
Mult succes data viitoare!
0
30-10-2008, ora 11:44
gabriela grosu
Nu este medic/terapeut
gabriela grosu
buna ziua,
am o fetita de 12 ani, care este diagnosticata cu encondrom juxtaperiostal.Dupa cate am citit ar trebui operat doar daca deranjeaza daca nu trebuie lasate.Un alt medic mi-a zis altfel, ca trebuie operata.
Intrebare: Ce sa fac? Ce sa cred? Unde e mai bine sa merg?
Aceste raspuns l-am primit de la un medic de la Spitalul GRIGORE ALEXANDRESCU. Fetita mea a fost diagnosticata prima data cu aceasta boala la o clinica din Spania unde i s-au si facut niste radiografii si inca o analiza, dar care nu stiu sa va spun cum se cheama, just este ca au injectat-o cu ceva in glezna piciorului dupa care i s-au facut niste fotografii.
Va rog spuneti-mi ce e mai bine sa fac. Sunt dezorientata. Cei din Spania mi-au spus ca nu e maligna dupa aspect, dar nu s-a facut nici un alt examen ptr. a se vedea, iar la G. ALEXANDRESCU mi se zice ca "din pacate afectiunile cu care seamana sunt in marea lor majoritate maligne".Ce ma sfatuiti ?
Va multumesc si puteti sa-mi scrieti
0
03-11-2008, ora 07:38
gabriela grosu
Nu este medic/terapeut
gabriela grosu
astept raspuns va rog din suflet
0
24-04-2020, ora 14:18
otip
Nu este medic/terapeut
otip
Gabriela, ce ati facut pana la urma cu encondromul?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce tăieturile în hârtie dor atât de tare?
  •