Efectul metronidazolului asupra sarcinii

21-12-2008
clarisse
Nu este medic/terapeut
clarisse
Buna ziua!

As avea si eu o intrebare: in cazul in care momentan urmez tratament cu metronidazol, la cate zile dupa terminarea tratamentului in cauza ar fi indicat sa raman insarcinata? Stiu ca metronidazolul in timpul sarcinii poate crea complicatii, insa nu am gasit nicaieri care sunt efectele acestui tratament in cazul in care sa zicem este terminat cu o zi sau doua inainte de a ramane insarcinata! Mi-as putea expune sarcina in cazul in care imediat dupa terminarea tratamentului as ramane insarcinata?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
4 comentarii
0
22-12-2008, ora 16:18
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Metronidazolul este contraindicat in primele 3 luni de sarcina si prudenta in continuare; nu se administreaza la lauze si in perioada de alaptare.
0
22-12-2008, ora 16:25
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Folosirea metronidazolului a fost controversata de-a lungul anilor. Studii mai vechi au aratat o legatura intre administrarea metronidazolului si aparitia defectelor congenitale la fat. In schimb, studiile recente au aratat ca de fapt defectele congenitale nu ar fi produse de catre metronidazol. Studiile recente, efectuate pe mii de femei insarcinate expuse la metronidazol la inceputul sarcinii, nu au gasit nici o legatura intre administrarea metronidazolului si aparitia defectelor congenitale sau a altor tipuri de efecte adverse. Desi mai exista anumite surse care contraindica administrarea acestui drog in timpul primului trimestru sau pe toata perioada sarcinii, datele curente nu sustin acest lucru.
Preparatele topice de metronidazol sunt foarte putin absorbite si nu determina un nivel semnificativ sanguin. Cu toate acestea, administrarea intravaginala a medicamentului determina o absorbtie mai crescuta a acestuia. Cu toate acestea, odata ce medicamentul este sigur de administrat pe cale orala, atat calea vaginala cat si cea topica sunt considerate fara riscuri asupra sarcinii.
Nu exista dovezi care sa ateste ca folosirea metronidazolului in orice moment al sarcinii ar avea risc asupra fatului. Pentru anumite afectiuni, acesta este singurul medicament cu care se pot trata si este foarte important sa tratam infectiile vaginale in timpul sarcinii.
0
22-12-2008, ora 16:28
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Metronidazolul este un antibiotic folosit pentru tratarea diferitelor tipuri de infectii. Este disponibil sub forma de comprimate, preparate topice si ovule intravaginale. Este folosit in mod frecvent pentru infectiile genitale, de aceea femeile insarcinate ar putea necesita tratament. Este pe piata de mai mult de 40 de ani. O alta denumire comerciala a acestuia este Flagyl.
0
15-06-2018, ora 14:55
Beattrice
Nu este medic/terapeut
Beattrice
Dupa un test de urina mi a fost recomandat Metronidazolul 400mg. Am 6 sapt de sarcina. Metronidazolul nu afecteaza sarcina in nici un fel. Iar complicatii in urma acestui antibiotic nu au fost gasite la absolut nici o femeie gravida
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul