Efectele avortului supra unei sarcini ulterioare

08-11-2009
Victor2
Nu este medic/terapeut
Victor2
Hello
Vreau sa va intreb daca o persoana care a facut avort, acum vreun an, este mai predispusa ca dintr-o sarcina ulterioara sa rezulte un copil cu handicat (spre exemplu sa nu vada sau sa nu auda, handicap fizic, etc)?
Respectiva persoana a avut si o complicatie hemoragica din care daca nu ajungea la spital la timp murea. Un avort poate avea consecinte asupra unei sarcini ulterioare?
Va multumesc
1 comentarii
0
08-11-2009, ora 22:55
manu22
Nu este medic/terapeut
manu22
Buna!

Din cate stiu eu, nu avortul poate avea consecinte asupra sarcinii ulterioare, ci cauza care a produs avortul. Banuiesc ca persoana respectiva si-a facut investigatii, pentru a afla ce factor a produs avortul. Daca analizele sunt bune, nu trebuie sa-si faca probleme. Sunt multe femei care au suferit avorturi si ulterior au avut sarcini fara probleme, din care au rezultat copii sanatosi.
Eu zic ca trebuie sa stea linistita, iar daca va ramane insarcinata, sa mearga periodic la medicul specialist, sa urmeze cu strictete indicatiile acestuia, sa aiba grija de ea si atunci totul va fi bine.
Mult succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul