Efecte secundare Seretide

28-08-2007
fantastica
Nu este medic/terapeut
fantastica
De cand iau Seretide am crampe musculare f. dureroase si puternice, si dureri articulare. Ce sa fac ?
23 comentarii
0
03-09-2007, ora 00:00
fantastica
Nu este medic/terapeut
fantastica
Vad ca nu am primit nici un raspuns !!! Oare nimeni nu a avut o asemenea reactie la Seretide? Eu am intrerupt tratamentul, pt. ca din cauza crampelor musculare nu puteam sa dorm noaptea. Ma sculam din ora in ora cu crampe atat de puternice ca mi se strambau picioarele. Trebuia sa ma plimb prin casa ca sa-mi treaca, ma culcam adormeam si dupa 1 ora apareau iarasi. Dupa ce am intrerupt Seretide-ul au disparut si pot sa dorm noaptea. Voi merge la pneumolog si voi vedea ce zice. Eram curioasa daca a mai patit si altcineva la fel?
0
07-09-2007, ora 00:00
fantastica
Nu este medic/terapeut
fantastica
Raspunsul primit a fost urmatorul:
Este posibil ca Seretide, asociere de corticosteroid plus beta 2 agonist cu durata lunga de actiune, sa dea crampe musculare, prin pierdere de potasiu, efect citat al ambelor clase de medicamente. Exista de altfel si o susceptibilitate individuala a pacientului la diverse medicamente.Corticoterapia poate avea si efecte secundare. Cele mai comune semne ale toxicităţii steroidice sunt obezitatea de tip central, creşterea fragilităţii vasculare, subţierea tegumentului, hipertensiune, osteoporoză, cataractă, alterarea toleranţei la glucoză.

Datorită faptului că nu este predictiv riscul/severitatea reacţiilor adverse, pacienţii care folosesc cronic sau abuziv această formă de terapie trebuie supuşi unor evaluări periodice care să includă teste pentru evaluarea supresiei axului hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian, cataractei, hiperglicemiei, hipertensiunii, osteoporozei.

În plus, ei trebuie să primească profilactic un regim terapeutic de protecţie osoasă şi, datorită riscului crescut de infecţii, să fie vaccinaţi antigripal şi antipneumococic.
0
25-10-2007, ora 00:00
Dr. Nicolae Claudia Adriana
Alergologie si imunologie clinica, bucuresti
Dr. Nicolae Claudia Adriana
Nu ai specificat doza de flixotide pe care o primesti in combinatia fixa de seretide.Efectele secundare pe care le reclami apar cu precadere la doze mari de corticosteroid inhalator administrat.Poate ca poti primi o alternativa terapeutica.Iti sugerez un consult alergologic
0
26-10-2007, ora 00:00
fantastica
Nu este medic/terapeut
fantastica
Seretide-ul folosit este 50/250. De asemenea iau zilnic Singulair.Din cate am aflat pe internet, se pare ca Salbutamol-ul poate produce pierdere de K. Din acest motiv am redus f. mult Ventolin-ul ( 2 pufuri inseamna 200 Salbutamol ), si de atunci s-au redus f. mult crampele musculare. As prefera sa nu mai folosesc deloc Ventolin ( stiu ca se foloseste doar in caz de urgenta) Exista o alternativa?
0
26-10-2007, ora 00:00
fantastica
Nu este medic/terapeut
fantastica
Imi cer scuze, am fost atat de bucuroasa ca mi-a raspuns un specialist, incat am uitat sa multumesc. Dna dr. va multumesc f. mult pt. raspuns!!!!!
0
20-07-2009, ora 19:14
tanasa
Nu este medic/terapeut
tanasa
Buna ziua!.ma puteti informa si pe mine in legatura cu sprayul asta seretide daca il pot folosi si pacientii care sufera de hepatita b?
0
24-07-2009, ora 07:52
af50
Nu este medic/terapeut
af50
Buna ziua Am fost depistata cu astm bronsic dupa raceli repetate a cailor respiratorii si netratate corespunzator, desi de fiecare data am fost la medic si la medic specialist, acum fac seretide de 50/250 doua pufuri pe zi. Ceea ce ma deranjeaza pe mine este secretia de pe caile respiratorii de care nu mai scap. Mi se amelioreaza doar cand iau eurospal.Boala o am de aproximativ un an. Intrebarea mea este ce sa fac sa scap de aceste secretii? Multumesc si astept raspuns
0
21-01-2010, ora 07:51
cormanioanciprian
Nu este medic/terapeut
cormanioanciprian
Am si eu o problema si inclin sa cred ca are de-a face cu Seretide-ul. Sunt astmatic de mic copil, dar in urma cu 18 luni mi s-a prescris un tratament care nu credeam ca m-ar putea face un om normal, desi incercasem de la tratamente alopate, naturiste sau chiar vraci, totul. Combinatia era Seretide 50/500*(Acum 50/250) + Singulair. Odata cu disparitia simptomelor si a crizelor a aparut o constrictie toracica, ca un corset care ma lasa sa respir doar pana la un anumit punct, desi plamanii sunt perfect curati. Constrictia dispare pe timpul somnului, dar acum am dureri de spate din cauza fortarilor, chiar si involuntare. A mai experimentat cineva asemenea probleme??? Multumesc
0
21-02-2010, ora 12:45
andrass
Nu este medic/terapeut
andrass
Buna ziua ! Iau Seretide si Singulair de doi ani de zile pentru tratarea astmului bronsic si in ultimile 3 luni am avut 3 reactii alergice, in pragul socului anafilactic. Mi se umflase fata, gatul, limba si mainile, imi lacrimau ochii. Credeti ca ar putea fi din cauza reactiilor adverse ale acestor doua medicamente?
0
22-02-2010, ora 08:00
cormanioanciprian
Nu este medic/terapeut
cormanioanciprian
Buna Andrass, ce scrii tu imi da foarte mult de gandit, deoarece la fel mi s-a intamplat si mie. Fac tratament cu seretide si singulair de circa 18 luni, iar in cursul lunii noiembrie 2009 am facut un soc anafilactic sever, pe care l-am pus atunci pe seama unei ingerarii gresite de aspirina in loc de algocalmin. Ieri noapte din nou am avut un episod de reactie alergica si am ajuns din nou la urgente, de aceasta data punand reactia pe seama laptelui baut, care pana acum imi provoca doar dureri de burta. Ma gandesc serios la renuntarea la acest tratament chiar daca efectele asupra astmului sunt f bune
0
23-02-2010, ora 12:49
fantastica
Nu este medic/terapeut
fantastica
Iau Seretide 50/250 si Singulair de cca 4 ani, si ma simt bine acum. Mi-au disparut si crampele musculare, am inceput sa cred ca aveau alta cauza, poate o artroza a coloanei lombare. Intre timp mi s-au depistat probleme la tiroida, s-au descoperit noduli tiroidieni cu activitate hipertiroidiana. S-ar putea ca si de la nodulii tiroidieni sa fi avut crampe musculare, mi-a zis doctorul. In orice caz eu sunt alergica la medicamente: algocalmin, paduden, piafen, saridon, dar la Sereteide si Singulair nu am avut nici o manifestare alergica. De fapt Singulair-ul este un medicament antialergic, din cate am inteles. Este bine sa vorbiti cu doctorul si poate sa va schimbe medicamentul, sa vedeti ce se intampla. Va doresc tuturor multa sanatate !
0
23-02-2010, ora 22:35
andrass
Nu este medic/terapeut
andrass
Buna cormanioanciprian ! Crezi ca aceste crize se datoreaza saturatiei organismului la seretide si/sau singulair?
0
02-03-2010, ora 08:37
cormanioanciprian
Nu este medic/terapeut
cormanioanciprian
Andrass am mai raspuns o data intrebarii tale dar se pare ca nu a fost postat raspunsul. Cred ca unul sau ambele medicamente provoaca o sensibilizare a organismului la diferiti alergeni, ceea ce face ca reactia alergica sa fie mai acuta. Poti sa-mi spui te rog ce anume ti-a provocat reactia alergica? Ai identificat sursa? As incerca sa intrerup tratamentul pentru o scurta perioada de timp. Medicul care te trateaza de unde e? Eu sunt din Mures. Mersi
0
10-04-2010, ora 23:02
andrass
Nu este medic/terapeut
andrass
Eu sunt din Constanta si la sugestia pneumologului am mers la spitalul Malaxa, in Bucuresti, la sectia de Alergologie. In urma consultului, mi s-a spus ca sufar de anafilaxie recurenta alimentara indusa de efort. Aparent mancam in graba si imediat faceam efort, iar in aprox 10 minute se declansa socul anafilactic. Inca nu stiu la ce alimente sunt alergica, marti urmeaza sa merg la analize. Tu ai facut analize alergologice?
Scuze de intarziere, sper ca te simti mai bine.
0
12-04-2010, ora 07:45
cormanioanciprian
Nu este medic/terapeut
cormanioanciprian
In trecut am facut o serie de teste cutanate unde mi s-a spus ca sunt alergic aproape la orice: polen, acarieni, praf, pene, lana...si aspirina. Anul trecut, am facut analize din sange pentru reactia la algocalmin si paracetamol insa au iesit negative. O sa incerc sa fac o baterie completa de testari din sange pentru cei mai reprezentativi stimuli/alergeni alimentari. Deocamdata sunt bine, mersi de intrebare, doar ca m-a marcat socul si ma panichez destul de repede la orice schimbare de ritm cardiac etc. Tine-ma te rog la curent despre cum merge treaba cu analizele si evolutia afectiunii. Mersi mult.
0
20-04-2010, ora 22:35
angela42
Nu este medic/terapeut
angela42
Am o nedumerire. Eu fac crize de dispnee, dar f urate, mi s-a spus ca am astm bronsic. Nu tusesc, nu am nici un suierat pe piept. Inainte le faceam cand mancam ceva rece, acum le fac tot timpul. Am luat seretide si ma sufoc mai rau. Nu mai inteleg nimic
0
21-04-2010, ora 13:21
fantastica
Nu este medic/terapeut
fantastica
Cand ai crize de sufocare, trebuie sa folosesti VENTOLIN, cate 2 pufuri, unul dupa altul, dar nu mai mult de 8 pufuri pe zi. VENTOLIN este un bronhodilatator, folosit in cazuri de urgenta. SERETIDE si SINGULAIR se folosesec ca tratament de durata. Oricum trebuie sa vorbesti cu un pneumolog. Sanatate multa !!!
0
23-04-2010, ora 09:16
iojibox
Nu este medic/terapeut
iojibox
Folosesc Seretide de mai putin de o luna si am o curiozitate, cele 60 de doze sunt fixe?...adica as putea sa mai obtin din acelasi disk inca 1-2 doze dupa terminarea celor 60? intreb asta pentru ca a obtine un disc nou prin reteta compensata va fi posibil doar Luni 3 Mai iar actualul disk dupa calcule mi se termina sambata. (medicul de familie imi poate prescrie doar o singura reteta / luna, lucru care deja s.a intamplat la inceputul lunii aprilie). Astept raspunsul dv. si multumesc anticipat!, Ioji Ignat - Petrosani
0
24-04-2010, ora 12:02
angela42
Nu este medic/terapeut
angela42
buna din nou!
imi cer scuze ca va bat la cap cu pb mele, dar am nevoie de niste lamuriri. crizele mele sunt niste dispnee f f f urate. mi se ingreuna f tare respiratie si nu pot sa respir deloc. am ajun la urgenta de multe ori. am fost la cardiolog e ok, am fost la penumolog la bistrita si mi-a spus ca e astm bronsic. am mai vrut o parere ca sa fiu sigura si am mers la cluj la pneumologie, testele alergologice mi-au iesit bune ( doar ca sunt alergica la cobai adica soareci, nu am asa ceva ) testele respiratorii mi-au iesit normale, aici la bistrita in timpul crizei la spital mi s-a spus ca am suficient oxigen adica 90. in trecut am avut multe raceli pe care nu le-am tratat, gatul ma doare doar daca beau apa si nu e calda si atunci incep sa nu pot sa respir. as vrea sa va intreb, daca analizele sunt bune, dar crizele mele seamana cu cele de astm poate fi astm sau nu? multumesc anticipat
0
29-03-2011, ora 19:36
Radu Adriana Virginia
Nu este medic/terapeut
Radu Adriana Virginia
Folosesc Seretide 50/100 de aproximativ doua luni un puf pe zi de obicei dimineata si Symbicort 160/4, 5 de doi ani 1-2 pufuri pe zi la nevoie.De cand le folosesc pe amandoua am dureri musculare in zona bratelor si o gheara in zona inimi care cedeaza in timp.Intrebarea este daca cele doua medicamente pot fi folosite impreuna sau separat. Medicamentele au fost prescrise de medicul alergolog.
0
11-08-2011, ora 15:12
RAMONA.
Nu este medic/terapeut
RAMONA.
As vrea sa va impartsesc si experienta mea. In prezent am 27 ani. La varsta de 10 ani am avut astm bronsic cu alergii la parf, mucegai, puf de animale etc. Domnul doctor FILIP VICTOR CORNELIUS a facut adevarate minuni pt mine. Am urmat timp de 3 ani un vaccin care mi-a redat viata, problemele au disparut complet. Nu stiu dc este vb despre acel vaccin care a fost interzis dar dc as avea de ales as face la fel, pt ca ma citit ce reactii adverse putea avea, resp infectii virale, hepatite. am incredere in domnul dr si cred ca organismul era destul de sanatos pt a suporta vaccinul(cred ca era singura sansa, am citit pe forum de numeroase pers care au fost prin Franta, Italia si nu s-au putut trata. Acum ceva timp am fost din nou la domnul dr pt aveam tot timpul nasul infundat si uneori usoare irtatii pe mana de la mancare. Mi-a prescris un tratament cu mai multe medicamente: STALORAL(pt un an), BRONHOVAXON, AERIUS, NASONEX. Sunt f incantata pt ca mai devreme am citit pe forum despre cineva care a utilizat STALORAL si simptomele de wheezing(respiratie suieratoare), crizele de astm au disparut.
0
03-12-2011, ora 13:32
gaby_rosario2100
Nu este medic/terapeut
gaby_rosario2100
pentru ANGELA42...
Angela si eu am aceleasi simptome ca ale tale.De vreo 2 ani am probleme mari cu asa zisul astm bronsic.Am facut tratament o perioada cu Seritide 50/100 foarte slab si dupa 1 an si ceva m-am lasat si m-am apucat de singulair dar problema e ca acum am inceput din nou tratament cu seretide si nu imi face deloc bine.Si eu am umblat prin multe spitale si mi s-a spus ca e astm bronsic si am facut nenumarate analize.Acum recent am descoperit o gastrita la stomac cu helicobacter pylori si o mica anomalie la glanda tiroida. Seretide face rau si la tiroida cum scrie si pe prospect si poate de aia si tu te sufoci cand iei seretide si simti ca iti e mai rau cu seretide decat fara cel putin asa simt eu.Iti recomand sa faci o endoscopie daca ai putere ca eu am facut, o analiza de helicobacter pylori din scaun ca asa iese sigur...in sange e cu semnul intrebarii si sa faci un FT3, FT4 si un TSH la tiroida si poate o sa gasesti cauza sufocarii...Multa sanatate si sa speram ca se uita si Bunul Dumnezeu spre noi ca tare grea mai e boala asta...nu poti sa traiesti o viata normala si asta e cel mai rau!!!
0
22-07-2012, ora 19:46
bubysas
Nu este medic/terapeut
bubysas
buna, am si eu cateva intrebari, va rog mult sa-mi raspundeti daca puteti.fratele meu foloseste seretide 50/250, eu locuiesc in spania si aici i-am gasit brisair 50/100 dar care contine tot salmeterol/propionato de fluticasona...vroiam sa stiu daca poate sa-l foloseasca...oricum o sa ma duc la doctor sa intreb dar m-am gandit ca poate puteti sa-mi dati vreun sfat, de asemenea el mai foloseste ventolin din cand in cand iar aici am gasit salbutamol sandoz.intrebarea mea este:poate folosi salbutamol in loc de ventolin?va rog sa-mi raspundeti, va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Compusul din alge marine ce ar putea trata artrita
  • Crampele musculare la înotători - cauze, prevenire și tratament
  • De ce mă dor articulaţiile (mă lasă una şi mă ia alta)
  • Consumul de electroliți în loc de apă pură poate ajuta la prevenirea crampelor musculare
  • Cum îți menții articulațiile sănătoase
  • Prevenire și tratament crampe musculare
  •