Efecte ale hipertensiunii sau accident ischemic tranzitoriu?

25-02-2010
GrayShade
Nu este medic/terapeut
GrayShade
Mama mea, in varsta de 50 de ani, a ramas blocata, nu mai putea sa isi miste gambele. Am crezut amandoua ca e vorba de o cadere de Calciu. Am sunat ambulanta, iar cand i s-a luat tensiunea, a avut 200/110. A fost dusa la urgente, i s-a administrat Manitol. Dar dupa o ora jumatate a inceput sa aibe contractii musculare foarte puternice pe gambe, moment in care i s-a administrat Magneziu si clorura de potasiu. Contractiile nu au incetat, i s-a administrat alta perfuzie (Rieger.. nu mai stiu exact cum se numea), potasiu, 2-3 calmante, si in final Diazepam. I s-au facut analizele de sange, mi s-a spus ca are lipsa mare de potasiu in corp. Ea nu stia ca face hipertensiune si nu lua tratament. Momentan nu mai are contractii musculare pe gambe, poate sa mearga, dar are picioarele, pana la genunchi, reci. Precizez ca de o saptamana a zis ca simte ca are picioarele reci si acum 2 seri simtea ca ii amortise putin mana stanga. Doctorii spuneau ca acele contractii musculare sunt de la lipsa de potasiu si un efect al hipertensiuni.. Este posibil sa fii suferit un accident ischemic tranzitoriu sau... sa fie vorba de sindromul Conn ? Va rog mult spuneti-mi o parere si daca se poate, un sfat: ce analize ar fii indicate in acest caz? Va multumesc.
1 comentarii
0
26-02-2010, ora 19:59
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu a fost un accident ischemic tranzitoriu, dar poate fi un AVCIT daca nu e tratata corect HTA si nu tine regim alimentar. Trebuie sa faca toate analizele, inclusiv electrolitii, si un examen cardiologic. Cumpara un tensiometru electronic si invat-o sa-si ia singura TA. Trebuie sa fie in evidenta unui medic de familie, acesta ii va da bilete de trimitere pentru analize si cardiologie, o va indruma si observa lunar.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici