Efecte adverse Tamiflu

21-12-2009
dega
Nu este medic/terapeut
dega
De 8 zile traiesc un cosmar. Acum o saptamana, fetita mea, s-a trezit dupa somnul de amiaza cu febra. I-am dat sirop contra febrei si am mers la pediatru. Doctorul a zis ca febra e de la maselutele care ii ies in perioada asta si mi-a recomandat un gel pentru calmarea durerilor provocate de eruptia maselelor. Am folosit gelul, dar nimic, nici o imbunatatire. Febra ii scadea doar cu supozitoare si revenea de fiecare data. Am mers iar la doctor, avea febra 40 si doctorul a zis ca febra asa mare nu poate fi de la dinti si dupa ce a controlat-o a zis ca are rosu in gat si ca are infectie in gat. Mi-a prescris antibiotic si alt medicament pentru a usura respiratia. Nu a mers nici asta, starea ei nu s-a imbunatatit deloc, febra a continuat pentru 6 zile. I-am facut baie cu apa calduta si otet, i-am dat sosete imbibate cu otet, comprese reci, dar febra scadea ptr 2-3 ore si revenea.
Am fost la pediatru si i-am spus ca vreau sa-i fac test sa vad daca are gripa porcina. Doctorul care a consultat-o pe fiica mea mi-a zis ca are simptomele gripei procine si i-a luat o proba din nas si din gat sa o trimita la laborator pentru test. Testul urma sa fie gata in 2 zile. In ziua cand am mers la acest spital ea avea si urme de sange in mucusul din nas. Doctorul a zis ca nu e ceva de speriat si ca se intampla de la inflamarea mucoasei nasale. Eu si sotul meu eram foarte speriati. In fine, doctorul ne-a explicat ca trebuie sa incepem tratamentul care se da in cazul gripei porcine ptr ca in caz ca are aceasta gripa, nu putem sta cu mainile incrucisate pana la aflarea rezultataului testului. A zis ca trebuie sa ii dam tamiflu sirop. Am fost foarte reticenta cand am auzit de tamiflu si am vorbit cu mai multe cunostinte cerandu-le sfatul. Doctorul a zis ca efectele adverse pot fi greata, varsaturi si diaree. Chiar a incercat sa ma convinga ca nu am de ce sa ma ingrijorez si a spus ca trebuie sa compar beneficiile cu dezavantajele (efectele adverse) si ca putina greata sau diaree e in orice caz un rau mai mic decat febra continua. Am acceptat in sfarsit sa ii dau tamiflu sirop si am facut cea mai prosta decizie din viata mea.
ratamentul cu tamiflu urma sa fie pentru 5 zile, luat de doua ori pe zi cate 2 ml. Ieri am aflat rezultatul testului. Nu are gripa porcina, dar deja i-am dat tamiflu care are niste efecte adverse ingrozitoare. E ceva de speriat. Am apucat sa ii dau 3 doze, deci o zi si jumatate si de cand a inceput sa ia tamiflu comportamentul ei s-a schimbat complet. Este foarte agresiva, are cosmaruri, se trezeste din somn urland si nu vrea sa o ating, ma impinge cu mainile si picioarele, isi arunca capul pe spate, se trage de par, isi baga degetele in gat ca sa vomite, intr-o secunda isi schimba starea de spirit, acum zambeste si peste o secunda incepe sa planga, se uita la mine ciudat. E greu sa descriu ce e in inima mea de mama.

Am cautat pe internet alti pacienti care au luat tamiflu sa vad daca au trecut prin ceva similar si m-am ingrozit de ce am citit. Majoritatea au trecut exact prin aceeasi experienta si foarte foarte putini spun ca acest tamiflu nu i-a afectat in vreun fel prin efectele adverse.
cum ma rog ca fetita mea sa revina la comportamentul ei normal si sa uite de tot cosmarul asta. Mi-e frica de cat de mult ar putea dura aceste efecte adverse in comportamentul ei. Am citit despre cazuri in care persoana se comporta ciudat si dupa 2 saptamani de la incetarea administrarii de tamiflu. Nu imi pot explica cum un astfel de "medicament " exista pe piata si cum doctorii il recomanda fara nici un pic de retinere. Sunt revoltata si in acelasi timp foarte trista si disperata pentru starea in care e fetita mea acum. Daca aveti vreun sfat despre ce as putea face sau vreun link care credeti ca mi-ar fi folositor, va rog sa imi spuneti. daca stiti alte persoane care au luat tamiflu, as vrea sa iau legatura cu ele. va multumesc.
13 comentarii
0
21-12-2009, ora 18:48
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Doamna, mai toate medicamentele au efecte nocive asemanatoare, unele mai puternice, altele mai putin puternice. Astfeld e medicamemte nu se scot pe piata caci la nivel inalt nimeni nu are interes sa va vindece.

Greseala mare o fac in primul rand oamenii care au incredere prea mare in doctori si medicamentele prescrise de ei si in al doilea rand doctorii caci ei cred orbeste in ceea ce le spune industria farmaceutica.
Pana nu o patimesc insasi insa cei mai multi oameni nu sunt in stare sa asculte de avertsismente asa ca munca de lamurire cu privire la medicamente este o munca de Sisifus.

Tamiflu si vaccinele antigripale, ca si aspartamul si aspacardinul sunt facut de companii care apartin in mare parte lui Donald Rumsfeld, ministrul "razboiului" care a fost acuzat intre rimp de genocid si are pe constiinta sute de mii de oameni.

V-am scris un mesaj privat cu informatii pt. a anihila efectul la Tamiflu.
0
14-01-2010, ora 11:28
ionica2009
Nu este medic/terapeut
ionica2009
Buna ziua,
Am luat tratament cu Tamiflu la recomandarea medicului si sunt intr-o stare despresiva.S-ar putea sa fie vorba de insomnii.Sunt destul de disperata pentru ca cei de la Matei Bals si-au batut joc de mine.Nu stiu ce sa fac sa elimin mai repede din organism acest medicament care l-am luat 7 zile fara sa am porcina, fara sa mi se faca testul specific.
Ma puteti ajuta cu ceva, cu un sfat. Am citit ca poate provoca si atac cerebral.
0
15-01-2010, ora 22:54
angelboy
Nu este medic/terapeut
angelboy
salut! de azi am inceput sa iau si eu tamiflu la recomandarea mai multor medici, pt ca cik nu e de glumit cu gripa! daca apar reacti adverse cum pot scapa de el imi puteti spune si mie. preventiv ca doar ce l-am luat in seara asta !
0
11-04-2017, ora 22:39
stefid
Nu este medic/terapeut
stefid
merita citit articolul de mai jos cu referire la efecte adverse TAMIFLU si despre gripa:

Tamiflu a transformat aviara in porcina
In timpul psihozei aviare, Tamiflu a fost administrat in masa la americani. Pe reteta Rumsfeld. Medicamentul ramanea in sange, activ, pana la trei saptamani. El era eliminat lent prin urina in apele reziduale. In ape in care era prezent virusul aviar. In starea latenta, urinara, Tamiflu Tamiflucontribuia masiv la replicarea virusului.
Informatia este publicata pe pagina oficiala de popularizare a actiunilor medicale ale Guvernului SUA www.pubmed.gov (vezi si sectiunea video). Interesant ca materialul a fost postat in 2007 pe cand nu se stia de gripa porcina si era indicat ca stat unde va aparea o epidemie Mexicul. Ceea ce s-a si intamplat! Din mediul rezidual, virusului a fost luat de pasarile migratoare si dus din SUA in Mexic. Este binecunoascut faptul ca in Mexic a fost primul focar de gripa porcina AH1N1, de unde s-a raspandit pe tot globul. Mexicul este locul unde virusul aviar a devenit mutat la porc. In tulpina AH1N1 specialistii recunosc ca exista si codul aviar. Culmea este ca, acum, salvarea trebuie sa vina tot de la Tamiflu. Medicament care, in Romania este prezentat ca previne si trateaza virusul, aviar, porcin si ce o mai aparea..

------*

(*modificat de admin)
0
11-04-2017, ora 22:48
stefid
Nu este medic/terapeut
stefid
Copiii tratati cu Tamiflu au frecvent cosmaruri
In urma a doua studii efectuate de catre expertii de la Agentia ist2_6272610-insomnia-and-childrenpentru Protectia Sanatatii (Health Protection Agency – HPA), mai bine de jumatate dintre copiii din Marea Britanie care au fost tratati impotriva gripei porcine cu Tamiflu au prezentat efecte secundare, acestia suferind de greata, insomnii si cosmaruri. Practic CNN a transmis mai multe interviuri cu specialisti care au constatat ca “o mare parte” dintre copiii tratati cu antiviralul in cauza au raportat efecte secundare. Cercetatorii britanici afirma ca exista putine dovezi potrivit carora Tamiflu opreste complicatiile in cazul persoanelor care au contactat gripa noua, desi oficialii din domeniul sanatatii sustin ca medicamentul impotriva gripei provocate de virusul AH1N1 a redus numarul deceselor...[tot din textul articolul de mai sus]
0
21-01-2019, ora 20:25
Cori7
Nu este medic/terapeut
Cori7
Sunt un om care viseaza constient...adica stiu pe unde umblu noaptea si s-a intamplat sa am gripa. Am fost foarte reticenta si eu, prima data - pentru ca a costat 76 ron la farmacie, al doilea, ca prea il recomandau pe foc automat- medicii, al treilea..cand am vazut cearceaful de prospect bine impaturit si lipit, iar cand l-am desfacut erau nspe efecte adverse. Am hotarat sa iau insa o pastila de Tamiflu asta seara, dupa ce, practic, corpul meu a invins oarecum microbul printr-o febra acuta, de weekend, care s-a terminat azi noapte, fara medicamente. O sa va tin la curent daca sunt modificari de orice fel in starea sanatatii mele. Simteam intepaturi in spatele urechilor si nu doresc nicicum o complicatie, gen otita, care e mai cumplita ca gripa in sine.
0
22-01-2019, ora 13:57
Aramona
Nu este medic/terapeut
Aramona
@Cori7: Buna ziua! Doresc sa stiu daca ati sesizat ceva efecte adverse la administrarea de Tamiflu. Mi s-a prescris acest antiviral pentru diagnostic de gripa si mesajele alarmiste de pe forumuri ma fac sa am retineri in a-l lua (e cumparat deja...) Multumesc!
1
23-01-2019, ora 17:53
Aramona
Nu este medic/terapeut
Aramona
Cum raspunsuri la acest subiect nu sunt multe, imi voi lasa aici opinia mea, dupa ce, neinspirata, am decis totusi sa iau 2 pastile (aseara si dimineata). Va recomand sa faceti cum va prescrie medicul si sa puneti in balanta foarte serios beneficiile care vi le aduce acest medicament si starile pe care este posibil sa le aveti, ca efecte adverse (de discutat cu medicul).
Deci, greturi sau alte simptome digestive nu am avut, sensibil sesizabile, am avut grija sa mananc inainte. Noaptea, in schimb, m-am trezit agitata ca si cand ar fi fost cutremur, tremura patul cu mine (evident ca a fost o inchipuire), am realizat ca nu s-a intamplat asta, insa vreme de 2 ore nu am putut adormi (deci insomnie). Azi, dupa a doua pastila, au inceput senzatii puternice de vâjâit si țiuieli (zomote in urechi care persista si acum, deranjante), senzatii de presiune la nivelul capului insotite de o durere surda si, ceea ce nu pot pune in cuvinte, o stare ca si cum as fi extrem de surescitata (as folosi cuvantul "drogata" insa nu cunosc experienta si nu stiu daca comparatia e potrivita). Mi-am masurat tensiunea si am sesizat o crestere fata de normal precum si o crestere a pulsului. Judec si ma exprim normal insa la nivel fizic, senzatiile din "interiorul" capului, fara a ma duce spre halucinatii insa, sunt total neplacute. Am decis sa nu mai iau aceste pastile, nu ma simt deloc bine cu ele, deja gripa mea e in remisie inca de ieri prin faptul ca nu am mai facut febra, asadar raman pe tratament banal cu antitermice/antiinflamatoare, sustinerea imunitatii, hidratare si odihna.
Prin acest mesaj am vrut doar sa va fac atenti sa cantariti bine daca luati aceste pastile, sunt convinsa ca efecte adverse nu apar la toata lumea, insa chiar sunt primele la care vreodata am reactii, care sa ma supere in asa mod incat sa decid sa le intrerup! Va doresc sanatate si cantariti atent lucrurile! Eu una nu as mai lua niciodata Tamiflu si nici copiilor mei nu le-as da! Cele doua pastile si experienta pe propria-mi piele sunt suficiente. Dar este strict opinia mea, sfatuiti-va cu medicul Dvs. si decideti cum procedati!
0
24-01-2019, ora 10:23
Cori7
Nu este medic/terapeut
Cori7
Si eu am luat tot 2 pastile, seara si dimineata, dupa care am intrerupt. Nu am visat urat deloc, mi-a trecut durerea de ureche insa, am observat nervozitate, depresie, am plans din nimic, si am avut umflat abdomenul. Nu sunt nebuna sa imi fac rau cu mana mea! Mi s-a oferit o solutie alternativa, pe care am urmat-o, si pe care au urmat-o inca 2 cunscuti in situatii similare si ma simt miraculos de bine. Inca de la prima doza m-am simtit ca noua. Fiole de vitamina C, injectabila in vena. Cate 2, o data pe zi, timp de 3 zile. Insanatosire grabnica! Gripa nu e ceva de speriat! Trece, chiar mai repede decat IACRS-ul. Nu mai tusesc seara, nici noaptea, si rar peste zi, nu se numara 4 ori.
0
24-01-2019, ora 13:36
Cori7
Nu este medic/terapeut
Cori7
Nu recomand antitermicele. Febra e mecanismul corpului nostru de a se apara cand intra un microb, pentru a-l omori. Am facut febra 38, 7 o zi, de sambata noaptea pana duminica seara. Dupa aceea, febra a scazut brusc si nu a mai aparut...fara niciun antitermic sau antiinflamator! Dar, da, ma hidratez, cu ceaiuri si lamaie: Ceai de busuioc cu cimbru, cuisoare si ghimbir, miere si lamaie. Tusea s-a oprit dupa o gura de sirop de patlagina cu miere vitamica C si propolis. Nu sunt medic. Tatal meu a fost medic, si daca ar mai trai acum, v-ar spune sa nu faceti niciodata chimioterapie si tratament cu interferon.si alte multe! Sunt foarte bine in continuare! Va doresc sanatate!
0
24-01-2019, ora 23:32
Swee
Nu este medic/terapeut
Swee
Bună seara luni am ajuns la Matei Balș unde după analize și investigații diagnosticul a fost gripa, ca și tratament Tamiflu eu 2 capsule pe zi de 75mg și copii 1 capsulă de 30mg pe zi ca prevenție. Am rămas uimita de ce ați scris ca reacții adverse eu am 3 zile de când iau și copii la fel nu sa schimbat nimic în comportament, dorm normal, mănâncă se joaca. Medicul mi-a specificat ca sar putea sa am stări de vomă dar a spus sa iau motilium. Îmi pare rău că ați trecut prin asemenea probleme dar nu cred ca tamiflu este de vina.
0
29-01-2019, ora 21:28
adrianandronache
Nu este medic/terapeut
adrianandronache
Tocmai am trecut printr-o astfel de gripa. Febra mare poate da efecte extrem de ciudate asupra creierului; Cel mai probabil nu e de la Tamiflu. Nu sunt specialist; doar am bunul simt sa observ obiectiv chestiunile.

In zilele de faza maxima febra a urcat la 39-40 si timp de aproape 2 zile am fost atat de slabit incat nu ma puteam ridica din pat decat cu eforturi considerabile si doar daca era ceva extrem de necesar. Am luat paracetamol cam 2-3 pe zi; efectul pastilelor a fost moderat (febra nu a scazut drastic). In timpul acestor zile am avut numeroase "vise in stare de trezie", o stare destul de ciudata, produsa de febra. Am mai avut astfel de stari (in alte ocazii cand am mai avut febra mare, de ex la o malarie in 2010 (am lucrat in Africa)) si nu ma ingrijoreaza, sunt doar...incomode.

Visele respective se pot descrie printr-un cuvant: stranii. Nu sunt vise cu ochii deschisi, ci doar cand inchizi ochii. In cateva secunde creierul incepe sa creeze tot felul de chestii intr-o poveste deslanata si stranie. Ceea ce e intrigant e ca poti interfera oarecum cu mecanismul lor, cel putin eu puteam, dar nu in totalitate; cuvantul optim este "oarecum". Chestiuni obsesive si stranii; de exemplu, in spatiul din jurul meu erau multe figuri geometrice (prisme de diferite forme, asemanatoare figurilor de Tetris) care nu puteau fi mutate din loc.

Sau, aseara, am petrecut mai bine de 3 ore incercand sa adorm in timp ce creierul meu genera un film in care eroii din "Marvels: Agents of Schield" incercau sa contracareze o "Arhitectura" care se autoreplica si umplea un spatiu de ordinul de marime al spatiului Luna-Pamant cu o structura hidoasa, dar care (mie) nu imi inspira spaima pt ca stiam ca este doar un "vis"... si creierul continua sa brodeze pe chestia asta. Pana la urma, neputand adormi, m-am sculat si am deschis laptopul si am pierdut vreme pe internet pana la 6 dimineata...
0
08-02-2024, ora 14:00
bogzy291
Nu este medic/terapeut
bogzy291
@dega Imi puteti spune va rog ce tratament ati aplicat sau ce ati facut pentru a anihila efectele de la Tamiflu. Trec prin aceeasi situatie cu baietelul meu in varsta de 4 ani. Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.