Ecografie intravaginala la virgina?

22-06-2009
cristinabm
Nu este medic/terapeut
cristinabm
Buna, Am fost trimisa din Cluj de la dermatologie la un control la ginecologie pentru a vedea daca am cumva ovarele polichistice. Tin sa precizez ca fac un tratament pentru acnee iar controlul de la ginecologie era pentru a vedea daca nu cumva ar fi si cauze ginecologice. Ok, toate bune si frumoasa cand am mers in Baia Mare, la dr. Hidegcuti Gheorghe...un medic cica foarte renumint. Greseala majora a mea a fost ca am mers neinsotita de unul din parinti! Primul lucru mi-a zis sa ma dezbrac, dar si asta folosind niste cuvinte...ca mi-e jena. M-a asezat pe masa, a tras un prezervativ peste dispozitivul cu care se face ecografia intravaginala, precizez...nu m-a intrebat nimic daca sunt virgina sau nu...nici nu stiam ce vrea sa imi faca. Si sa vorbim asa cum e, ca si medic doar a vazut ca sunt virgina. Mi-a introdus dispozitivul in vagin si m-a durut enorm de tare...el tot repede intr-una, nu te doare, nu te doara. Apoi la un moment dat a zis ca daca ma doare ma pus pe masa cealalta, cea pe care iti aseaza picioarele pe suporti. Acolo cu un instrument ca si o foarfeca mi l-a introdus in vagin..clar m-a durut. Precizez..ca mi-a curs si sange. Apoi m-a dus iar dincolo, la ecografia vaginala. NU MI-A LUAT NICI UN BAN, a zis ca imi trebuie pentru Cluj, consultul fiind 60RON, dar nu mi-a luat nimic. Mi-a scris pe o foaie un diagnostic, ca nu am ovarele polichistice si ceva in genul virgo-intacta. Ideea e ca mama mea a ramas surprinsa de atitudinea medicului, dar nu am luat nici o masura, doar e medicul care o trateaza si pe ea..si cica e super ok. Ei pentru mine toata experienta aceasta mi-a pus un semn mare de intrebare. Mai sunt sau nu virgina? Ce e nasol e faza cu plata, aia mi-a pus mari intrebari. Oare medicul asta chiar crede ca asa isi spala pacatele, o fi fost oare o fantezie de-a lui? Astept cu nerabdare raspunsul unui specialist! Va multumesc!
5 comentarii
0
23-06-2009, ora 08:45
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
In mod evident, nu mai sunteti virgina. Am auzit tot felul de chestii despre doctori, dar asta parca le intrece.
0
23-06-2009, ora 10:50
cristinabm
Nu este medic/terapeut
cristinabm
Revin tot cu o serie de intrebari...Ce ma intereseaza pe mine este daca eu ca si pacienta am avut vreo vina in toata treaba asta si mai ales daca exista vreo modalitate medicala prin care pot sa demonstrez ceea ce am declarat mai sus. Ideea e ca nu am intretinut niciodata un raport sexual, deci sa zic asa...din punctul meu sunt virgina. Ma intereseaza daca as face un consult medical acum s-ar vedea ca de fapt ca nu am avut nici un raport sexual, decat isprava pe care am trait-o mergand la consult la acest "domn" dr.? Normal, in aceasta situatie e cuvantul meu, o fata de 19 ani neimpliniti si cuvantul unui renumit medic din Baia Mare. Ma intereseaza si daca medical este posibil sau indicat ca in cazul in care o fata este virgina sa i se faca o asemenea ecografie. De socul emotional pe care il traiesc si de intrebarile pe care mi le pun de cand am fost la acest medic...cred ca nu trebuie sa mai precizez, pentru ca se stie...Toata treaba s-a intamplat prin martie 2009, cam asa. Va multumesc si astept si alti specialisti in domeniu sa isi dea cu parerea.
0
23-06-2009, ora 15:57
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
ar trebui sa il dai in judecata, sa il reclami la Colegiul medicilor. daca a scris pe certificat ca erai virgina, asta e dovada ca ti-a daunat!
Pana la urma conteaza sa fim virgini la suflet nu la corp. dar era problema ta cand voiai sa iti incepi viata sexuala! sanatate!
0
24-06-2009, ora 21:43
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Desigur ca ecografia intravaginala nu este indicata la virgine. Ca regula generala este bine sa mergeti la medicul de familie cand aveti o problema de sanatate: el stie cel mai bine ce metode sunt indicate in cazul dv specific. Daca va ganditi sa-l dati in judecata este neaparat necesar sa obtineti un certificat medico-legal. Cu cat mai repede cu atat mai bine. Trebuie insa sa stiti ca darea in judecata presupune bani si timp bani pe care-i veti recupera numai in eventualitatea in care veti castiga procesul. Imprejurarea ca aveti dreptate nu are neaparat legatura cu rezultatul procesului. Daca doriti detalii despre asemenea lucruri contactati-ma prin mesaj privat.
0
16-08-2009, ora 22:50
Pitagora
Nu este medic/terapeut
Pitagora
Parerea mea este ca nu ar trebui sa lasi lucruile asa. Ganadeste-te ca si alte fete ar putea pati acelasi lucru. Eu am devenit foarte neiertatoare cu medicii. Cu cat sunt mai "celebri", cu atat si-au pierdut mai mult esenta umana. Si eu am o trauma de la 18 ani cu un medic ginecolog foarte cunoscut la noi in oras, care, pentru ca el considera 18 ani o varsta nepotrivita pentru a-ti incepe viata sexuala, m-a tratat ca pe o prostituata. Atunci am fost prostuta si-am tacut din gura, dar acum imi pare rau ca nu l-am pus la punct. Acum, daca sunt nesimtiti, nu ma sfiesc sa fiu si eu la fel. Daca se comporta ca un om, si vorbeste frumos, imi explica exact ce am si ma ajuta sa iau o decizie (nu sa o ia el in locul meu, ca e corpul meu, viata mea, nu a lui), sunt pacienta ideala. Altfel, a dat de dracu.
Iti tin pumnii, sa se termine cu bine povestea asta. Sa ne tii la curent!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul