EXAMEN DE URINA -DIABET

16-05-2010
jenn
Nu este medic/terapeut
jenn
Buna ziua,

Sufar de diabet de mai bine de 1o ani de zile. Ultimele analize de urina mi-au iesit in felul urmator:

Creatinina urinara : 30, 6 mmol/l
Microalbumina 611, 6 (30)
Micro -alb/creatinina 20 (0, 0-1, 9)

Nu stiu daca valorile sunt la fel si in Romania ; analizele sunt facute de un lab din Canada.
Va rog frumos sa imi spuneti daca vorbim deja de insuficienta renala grava. Va cer ajutorul pentru ca aici, in Canada este foarte greu sa vezi un medic specialist - un urolog...
Va multumesc foarte mult pentru ajutor.

Jen
Canada
2 comentarii
0
16-05-2010, ora 19:43
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Tensiunea arteriala cum este ? E un DZ de tip 2 ? De regula insuficienta renala cronica apare dupa cca. 20 de ani de evolutie a bolii diabetice. Este un DZ complicat, exista afectare renala, asa numita nefropatie diabetica, valorile de mai sus sunt crescute, dar eu cred ca pot fi si expresia unei infectii renale pe fondul acestei nefropatii .In IRC de multe ori eliminarea urinara de albumina scade datorita afectarii ireversibile a rinichiului d.p.d.v. anatomic si functional.Controlul metabolic corespunzator al DZ prin terapie si regim amana semnificativ instalarea IRC.Deci eu nu cred ca este deja instalata insuficienta renala.Aceasta este parerea mea, dar eu nu sunt nici diabetolog nici nefrolog ; trebuie sa auzi si opinia medicului care te urmareste.Un diagnostic cert se stabileste atunci cand albuminuria este prezenta in doua sau mai multe probe de urina colectate intr-o perioada de 6 luni.
0
16-05-2010, ora 22:57
jenn
Nu este medic/terapeut
jenn
Va multumesc Doamna Doctor, intamplator sunt chiar din Iasi de origine.

Este vorba de un DZ type 2 diagnosticat acum 10 ani de Domnul Dr. Mitu. Tensiunea arteriala variaza intre 130/80 si 145/90. Medicamente : Hyzaar, Metformine si Glyburide. Au incercat sa imi prescrie insulina anul trecut (lenta) dar valorile mele cresteau pe masura ce crestea si doza de insulina, adica 22 -26 (4 -6.1 normal) asa ca am revenit din nou pe comprimate.

Cu stima,
Jen
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.