am fost diagnosticata cu ulcer esofagian de tip medicamentos

14-07-2010
N.FLORI
Nu este medic/terapeut
N.FLORI
De curand am fost diagnosticata cu ulcer esofagian de tip medicamentos iar ca tratament mi-a fost recomandat Nexium o data pe zi si Vitamina A de 3 ori pe zi cate un flacon a 30000UI fiecare.
Este prea mare cantitatea de vitamina A? Poate fi daunatoare?
4 comentarii
0
15-07-2010, ora 16:07
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată N.Flori, vă rog să specificaţi perioada de administrare a vitaminei A. Pentru cât timp v-a fost prescrisă vitamina A? 30.000 de unităţi internaţionale de 3 ori pe zi, adică 90.000 UI pe zi, dar pentru cât timp? (o săptămână, două, trei etc.)...
Conform studiilor de specialitate, vitamina A, administrată în doze mai mari de 100.000 - 150.000 de UI/zi, timp îndelungat, poate să producă anorexie (lipsa poftei de mâncare), cefalee (dureri de cap), greaţă, iritabilitate, uscarea şi exfolierea pielii, hipertensiune intracraniană (HIC), căderea părului, hepato-splenomegalie (mărirea ficatului şi a splinei) etc.
În concluzie, vitamina A poate fi extrem de dăunătoare, dar numai în anumite condiţii; condiţii pe care dvs. nu ştiu dacă le întruniţi.
Consultaţi-vă cu medicul dvs. curant!



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
16-07-2010, ora 14:12
N.FLORI
Nu este medic/terapeut
N.FLORI
Va multumesc pentru raspuns:)
Vitamina A mi-a fost recomandata pentru o saptamana iar din raspunsul d-voastra inteleg ca ar fii daunatoare doar daca este administrata mai mult timp in cantitate mare.
Dupa acest tratament ulcerul va disparea sau o sa existe in continuarea dar nu o sa se mai manifeste atat de dureros ?
M edicul meu mi-a spus c intr-o saptamana o sa treaca durerea dar au trecut deja 6 zile si am aceleasi arsuri si greutate la inghitit alimente.
0
16-07-2010, ora 19:46
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-ră/d-nă N.FLORI, administrarea timp de o săptămână nu prezintă riscuri majore. Respectaţi doza prescrisă şi durata de administrare!
După acest tratament ulcerul are toate şansele să se vindece, dar depinde şi de dvs. Trebuie să respectaţi un regim alimentar destul de restrictiv, să gândiţi pozitiv şi să aveţi răbdare, bineînţeles.



Toate cele bune!
Cu respect,
Nick
0
19-07-2010, ora 14:16
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
P.S. - Ulcerofit, un preparat natural, este foarte eficient în terapia complementară a ulcerului (2 capsule de 3 ori pe zi, administrate cu 15 minute înaintea meselor principale; durata unei cure este de 4-6 săptămâni sau, în cazuri mai complicate, chiar şi dublu, dar strict cu recomandare medicală).
Documentaţi-vă cu privire la acest preparat din plante şi consultaţi-vă cu medicul înainte de a decide să vi-l administraţi (aveţi nevoie de aviz medical).

Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici