Entorse si ligamente

03-09-2010
ETA_UB_40
Nu este medic/terapeut
ETA_UB_40
am calcat pe o piatra acum trei saptamani si am facut la amandou picioare entorsa in urma radiografiei doctorul a vrut sa imi puna piciorul in ghips nu am vrut . un picior era mai unflat unul mai putin sau desfunflat amandoua am sta 3 saptamani mai mult in pat am pus varza, gel antiflebitic, gheata, diclofenat huste de bors acum simt un disconfort la coboratul scarilor si ma doarea deoparte si alta a piciorului pe directia oului piciorulei sunt speriata si nu stiu ce sa fac. am mai facut dupa 2 saptamani o radiografie si mia spus ca se freaca un pic oasele de picior si laba piciorului nu stiu daca asa se numesc. va rog datimi un sfat ce sa fac. va multumesc!
5 comentarii
0
05-09-2010, ora 18:28
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu am inteles din relatarea D-voastra nici un amanunt relevant: varsta, sexul, greutatea, status ocupational si sportiv, antecedente traumatice sau de alta natura, si mai ales localizarea anatomica a durerii, tipul si intensitatea acesteia, periodicitatea si durata.
Astept detalii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
07-06-2011, ora 23:37
iulian_iulian
Nu este medic/terapeut
iulian_iulian
oupiu
0
07-06-2011, ora 23:49
iulian_iulian
Nu este medic/terapeut
iulian_iulian
Buna seara, 2 spt am calcat antro parte si mi sa umflat glezna.Am fost la medic la urgente am facut radiografie si mi sa spus ca nu am nimic fracturat, Mia dat tratament cu nurofen forte si gel antiflebitic.Dupa 2 spt si jumatate anca nu pot sa merg normal si simt o durere in jurul oului piciorului cind stau mai mult timp in picioare si inca este putin umflat.Mentione ca nu a fost pus in ghips ci mi sa recomandat fasa elastica. Am 1, 85 m si 90 kg.
0
02-08-2011, ora 09:37
stefanoana27
Nu este medic/terapeut
stefanoana27
Buna ziua domnule dr., ma numesc Stefan si am 30 de ani, 62kg, in urma cu o luna la un meci de volei mi-a fugit genunchiul drept intr-o parte facand un mic trosnet ca si cum s-ar fi rupt un os, am fost la urgente imediat, mi s-a facut o radiografie in care in urma constatarilor mi-a fost pus diagnosticul de entorsa genunchi si ligamente de gradul 2 cu posibile probleme de menisc. Mi-a fost pus in ghips 10 zile piciorul, dupa aceea am consultat un ortoped privat din BV care mi-a spus ca sa incep sa fac exercitii cu piciorul si sa calc si pe el, a doua zi am inceput exercitiile de indoire dar de calcat pe el nici nu se pune problema ca doare foarte tare si se si umfla, cand stau cu piciorul ridicat nu simt nici o durere dar cand il pun jos am dureri cumplite in zona pulpei muschiului de jos, nu stiu ce sa fac pt ca mi-e frica sa mai calc pe el ca doare foarte tare si se si umfla, care e sfatul dv. pentru mine, doctorul acela mi-a spus ca numai dupa ce mi se refac ligamentele poate sa-mi faca niste miscari teste la genunchi ca sa vada daca e vre-o problema si la menisc. Va multumesc.
0
02-08-2011, ora 15:35
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Colegul ortoped are perfecta dreptate: imobilizarea gipsata a determinat ankiloza articulara, facand imposibila examinarea clinica a genunchiului pentru un diagnostic fiabil si un tratament corespunzator.
Dupa recastigarea mobilitatii articulare puteti consulta un specialist in artroscopia genunchiului, in vederea stabilirii atitudinii terapeutice optime.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Ante-Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Entorsa: primul ajutor
  • Ai picioarele umflate? Sfaturi şi recomandări
  •