Efectele secundare ale Postonorului 2

04-07-2010
Anacristina31
Nu este medic/terapeut
Anacristina31
Buna ziua,
Din cate am citit eu subiectul a mai fost discutat, dar cu riscul de a "enerva"...: Am avut un contact sexual neprotejat cu iubitul meu. Dupa cca 34 de ore am luat prima pilula de Postinor 2, pe cea de-a doua am luat-o conform instructiunilor, respectiv dupa 12 ore. Dupa cca 1 saptamana am avut dureri abdominale, asemeni celor menstruale, urmate de sangerari. Desi era cu o saptamana si jumatate inainte de menstruatia normala, am crezut ca este cea obisnuita. Mi-am dat seama ca nu este din urmatoarele motive:
personal am dureri destul de mari la menstruatie - lucru ce nu s-a intamplat la aceste sangerari
scurgerile mele menstruale sunt destul e abundente - dinou aceste sangerari nu sunt atat de abundente
culoarea menstrei este maro inchis, diferita fata de rosul aprins pe care il are in mod normal; aceste sangerari continua deja de 4 zile si nu mai am nici un semn ale menstruatiei normale(dureri de spate si de ovare, sani tensionati), inafara de sangerarea de culoare diferita. Sa consider aceasta sangerare un efect secundar si daca da cat dureaza? am mai trecuta prin situatia asta acum 2 ani si am avut sangerari am mers la medic si mi s-a spus ca am suferit un avort spontan. A trebuit sa sufar un chiuretaj la sfatul medicului. Credeti ca este vorba de un avort spontan, ca efect al postinorului? trebuie sa merg la medic sa trec iar prin acea interventie ingrozitoare sau exista un remediu pentru oprirea sangerarii dar si pentru eliminarea ovarului pentru a nu -mi afecta uterul pe viitor. cred ca o sa imi fac si un test de sarcina pentru sigurata. Ma scuzati daca nu m-am exprimat corect dar sper sa primesc un raspuns la problema mea pentru ca sincer sunt speriata. va mulumesc anticipat.
5 comentarii
0
05-07-2010, ora 10:25
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Postinorul are efecte secundare care pot consta în sângerări, dereglări ale ciclului etc. Mai mult ca sigur aceasta e cauzată de Postinor- totuşi dacă nu se opreşte, e nevoie să vadă un medic totuşi despre ce este vorba, mai ales că dacă sângeraţi prea mult riscaţi să vă anemiaţi
0
05-07-2010, ora 10:32
Anacristina31
Nu este medic/terapeut
Anacristina31
Va multumesc pentra promptitudinea in raspuns. Daca nu deranjez vroiam totusi sa stiu daca poate fi vorba despre un avort spontan cauzat de catre Postinor. Mentionez inca o data ca administrarea contraceptivului am facut-o conform instructiunilor de pe prospect in termenele stabilite, inainte de expirarea celor 72 de ore. Totusi oare este posibil ca o sarcina sa se fi instalat si inaceasta saptamana de al administrare pana la demararea sangerari sa se fi produs acest avort spontan ca un efect secundar? Sunt tare ingrijorata ca ar fi ceva de genul acesta mai ales ca presupun ca aceste probleme pot afecta fertilitatea pe viitor. va multumesc pentru intelegere si astept raspunsul d-voastra.
0
05-07-2010, ora 16:03
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Ideea este că dacă deja se suspicionează sarcina- existentă anterior contactului pentru care aţi luat postinor, atunci nu este recomandat de luat această pastilă, pentru că dacă erati deja gravidă, poate avea efecte asupra fătului, sau pot exista probleme date tot de concentraţia mare de hormoni, chiar avort spontan... dar repet dacă exista sarcina dinainte de a lua postinorul
0
06-07-2010, ora 12:31
Anacristina31
Nu este medic/terapeut
Anacristina31
Vreau sa va multumesc inca o data pentru interventia prompta. Ideea este ca nu suspectam nici o posibila sarcina inainte de a lua Postinorul. Dar dupa caum am mentionat am mai avut o problema asemanatoare acum 2 ani. Atunci au aparut sangerari neobisnuite intre cicluri dar fara dureri asemanatoare celor menstruale. Am mers la ginecolog si dupa un consult mi s-a facut si un test de sarcina obisnuit si s-a constat ca a fost vorba de o sarcina deci de un avort spontan - cauza acelor sangerari continue. Acum nu stiu ce sa cred. Am sangerari intre cicluri dar care au debutat cu dureri identice celor menstruale.Mai apoi am studiat si am vazut ca acestea pot fi efectele Postinorului. Ideea este ca aceste sangerari dureaza deja de cca 6 zile; ciclul meu normal vine undeva dupa data de 10 -12. Am citit si cate ceva despre avortul spontan si am inteles ca se poate produce natural, adica din cauze hormonale in principiu si ca la unele femei se elimina produsul fecundat de la sine. Daca aceste sangerari continua (sunt in cantitate f redusa - azi aproape deloc) credeti ca e vb de un avort spontan. Credeti ca as putea verificafacandu-mi un test de sarcina care presupun ca m-ar elucida - in eventualitatea preexistentei unei sarcine, anterior administrarii postinorului? Va multumesc din suflet!
0
05-06-2011, ora 12:37
girl0306
Nu este medic/terapeut
girl0306
Am si eu o intrebare (
Am avut o relatie neprotejata la o zi de la finisarea menstruatiei. Am luat pastilele Postinor in conformitate cu regula. Peste 3 zile mi-au aparut niste singerari mai aproape de culoarea neagra si intr-o forma mai mult lichida decit e la mine de obicei. Deja e a doua zi si am acelesi singerari. Ma intreb si eu daca este ceva normal, drept consecinta a acestei pastile? Merci mult
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul