Edem lueta

18-12-2007
proviev
Nu este medic/terapeut
proviev
a mi eu o problema.acu 3 saptamani, mam trezit cu lueta(omusorul) marit, ce imi ajunsese pana in trahee, blocand-o.printr-o minune l-am scos pe gura si imi ajungea aproape de dinti.toti doctorii s-au minunat de ce au vazut, iar un diagnostic exact nu au putut da, ei au zis ca e un edem alergic, va rog de cunoateti cazuti sau stiti ceva despre ceea ce am eu scrieti.multumesc
76 comentarii 12 3 Înainte ›
0
18-12-2007, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Intradevar edemul alergic poate fi cauza. Un edem al luetei poate surveni si in urma unui traumatism local(os peste, cipsuri uscate si condimentate, bauturi foarte reci sau foarte fierbinti) Daca dupa tratament marimea isi revine la normal nu este nici o problema. In caz ca se pastreaza lueta marita si deranjeaza la deglutitie e nevoie rezectia. Cel mai atraumatic este cu lazerul sau cu Radiofrecventa.
0
10-04-2008, ora 00:00
proviev
Nu este medic/terapeut
proviev
eu din cate am observat, acest lucru mi se intampla de fiecare data cand racesc si fac febra, poate fi alergie la raceala?
0
21-01-2010, ora 13:00
iq145
Nu este medic/terapeut
iq145
as adresa si eu o intrebare d-lui doctor legata de acelasi subiect si anume inflamarea luetei, fiind foarte explicit in ceea ce constau posibilii factori care au condus la aceasta inflamare.m am trezit intr o dimineata cu senzatia ca as avea nevoie sa scuip ceva din gat(ca o flegma care nu iese), m am dus in oglinda si am constatat ca lueta(omusorul gatului)era mult mai mare decat trebuia sa fie dandu mi senzatia ca ma inec cu el.dupa prima reactie de panica m am relaxat si am fost la 3 doctori in USA.doi generalisti care mi au spus ca este posibil sa am o infectie si mi s a dat penicilina v timp de 7 zile.chestia s a redus in aceiasi zi dar niciodata la normal.si a pierdut din consistenta si e cam gelatinoasa, in fine inflamarea s a repetat de vreo 6 ori in 2 luni de cand a inceput.nu am luat antiinflamatori si nici nu cred ca e alergie.un specialist a mi a bagat o camera pe nas si a zis n ai infectie nu stiu ce ai poate alergie.dupa observatile mele cred ca are legatura cu ceva viral cred dar se intampla noaptea can dorm dupa care in cursul zilei isi revine la aproape de normal.dureri nu am dar chestia asta ma scoate din sarite rau de tot.sper sa primesc o sugestie sau ceva care as putea folosi.va multumesc.
Andrei C.
0
21-01-2010, ora 13:03
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
unica solutie este sa gasesti un cab. unde se lucreaza cu radiofrecventa.. si sa scurtezi lueta.
este o procedura de 20 -30 min. nedureroasa si fara hemoragie sau alte riscuri.
ba din contra.. o sa se diminueze mult sforaitul !
1
21-01-2010, ora 13:13
iq145
Nu este medic/terapeut
iq145
lueta mea nu este alungita f mult ca a baiatului cu comentariul de mai sus dar un exudat pote ar fi de ajutor.si mai este o problema acea ca este o inflamatie si in spatele luetei(destul de vizibila) pe scurt:
simptome:
-inflamarea luetei noaptea si numai noaptea dupa somn
-retractia inflamarii in cursul zile in proportie de 60 la suta
-pozitia luete usor spre stanga
-nas infundat
-voce ragusita ca si cum as fi racit
-gat rosu si
-pete usor albe galbui pe amigdale
-lueta avand la inceput o pata alba in varf.
0
21-01-2010, ora 14:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este posibil ca in somn sa faci reflux gastro-esofagian.
acidul gastric care ajunge infaringe arde mucoasa.. si de aici vine si vocea modificata, si iritatia luetei cu edem !
NU mananci seara mai tarziu de ora 7 !!!
nu te culci cu burta plina
Tii regim alimentar...strict !
NU bauturui acidulate si energizante.. Nu..muraturi, otet si alte condimente
nu.. fructe citrice !
gargara cu ceaiuri calde.
tab de supt maalox 2-3 pe zi. !
Redigest. 3 pe zi tratament gastric !
0
21-01-2010, ora 22:47
iq145
Nu este medic/terapeut
iq145
am iceput azi cu niste antinflamatoare si antialergice(flamexin, aerius siseptolete), dar va multumesc pt sugestie si o sa urmez si tratamentul pt gastro.daca mi permiteti as mai avea o intrbare care o sa vi se para ciudat: Este posibil ca inflamarea luetei sa fie urmarea nasului desfundat intr o camera cu aer rece?in alte cuvinte cand se umfla sunt desfundat si aerul in camera(noaptea numai) este putin rece si ma gandeam ca aerul rece in sine sa ajute la inflamarea luetei???!repet numai cand dorm..ca in cursul zilei aerul rece nuu ma deranjeaza deloc.
0
22-01-2010, ora 08:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu. nu cred.
mai posibil este de la refluxul gastroesofagian !
0
22-01-2010, ora 17:59
iq145
Nu este medic/terapeut
iq145
am inceput ieri tratamentul cu antinflamatoare si antialergige si surprinzator situatia s a inbunatatit considerabi.printre altele am aflat azi ca dorm cu gura deschisa si sforai rau.m am trezit de 3 ori azi noapte cu gura uscata foarte tare..si totusi sinuzita se pare ca are si ea o legatura..ce credeti?
0
23-01-2010, ora 12:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. repiratia nazala are importanta foarte mare.
te duci la ORL si rezolvi problema cu nasul. chear si chirurgical daca e cazul !
0
23-01-2010, ora 17:59
iq145
Nu este medic/terapeut
iq145
va multumesc pt sfaturi.sper sa fi fost de ajutor si pt altii.
0
13-03-2010, ora 11:44
Gourmet
Nu este medic/terapeut
Gourmet
Buna ziua, de 2 zile tot am probleme cu lueta...am facut sport eram foarte infierbantat si am baut un suc cam rece...pe moment nimik nici dimineata, numai seara am avut brusc o durere...in timp de 3 ore tot ma durea mai tare si mai tare...am fost laa urgenta...perfuzie direct(ceva antiinflamator)...dupa am mers la ORL am primit niste medicamente si trebuie sa le iau 5 zile: zinnat / ketonal / tantum verd...ssi nu maai suport m-am trezit a doua zi leta maai aalungit...este bune pastilele?...cu ce as putea face gargara..sau dk trebuie...multumesc
0
13-03-2010, ora 15:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
lueta alungita se retrage Greu prin tratament si are riscul sa mai recidiveze la orice suc rece si acidulat!
cauta un cab. ORL.. unde se lucreaza cu radiofrecventa si scurteaza lueta.
ca si medicati este nevoie de un antialergic Aerius sau Claritin 1 seara
0
19-03-2010, ora 09:50
marius nicolae
Nu este medic/terapeut
marius nicolae
nu mai stiu ce sa fac. Poate ma ajutati.!Dupa ce am facut tratament pentru o laringita, m-am ales cu o stomatita pe care o tratez de 4-5 saptamani.Flucovim, glicerina boraxata, tantum verde, selezinc, gargara cu bicarbonat de sodiu.Tratamentul este eficace pentru ca s-a ameliorat mult usturimea si discomfortul.
Problema este alta si sunt disperat pentruca scap de una si dau de alta.Acum m-am ales cu omusorul marit , imi atinge limba.Simt ca am tot timpul ceva in gat.Ce tratament ma sfatuiti sa fac.Va multumesc mult.
0
21-03-2010, ora 20:45
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pentru Omuletul marit Aerius 1 seara.
in rest cred ca trebue sda mergi ala Gastrologie si sa faci investigatii !!!
0
24-07-2010, ora 10:19
Gica B.
Nu este medic/terapeut
Gica B.
Buna ziua. Am si eu o problema asemanatoare. Am facut sport seara si dupa 2 ore inainte de somn am baut un pahar cu apa rece cam rece deoarece eu nu prea beau lichide prea reci. Am adormit si cand m-am trezit eram cu capul in sus si gura deschisa. Cand am dat sa inghit am avut o dificultate. M-am dus repede la baie si am observat ca lueta era marita nu cu foarte mult nu atinge limba inca. Am luat o pastila de raceala modafen parca si acum ma simt mai bine nu ma mai doare si parca nici omusorul nu ma mai incurca. Acum eu vreau sa stiu trebuie sa merg la doctor pentru atata lucru sau sa mai astept sa vad si ziua de maine ce se intampla. Sau daca puteti d-le doctor sa-mi recomandati un tratament natural
0
24-07-2010, ora 12:29
iq145
Nu este medic/terapeut
iq145
Am rezolvat misterul referitor la cauza acestei probleme care o am din septembrie 2009.Am facut studii amanuntite in USA si rezultatul este urmatorul:SFORAITUL ASOCIAT CU APNEEA DE SOMN.Ca sa definesc ce inseamna pt cititori APNEEA SE SOMN este o afectiune care iti afecteaza respiratia in timp ce dormi, pe scurt de opresti din respirat de 20-30 de ori a cate 12-15 secunde plus sforai ca un urs si asta iti traumatizeaza omuletu.Mi au dat o masina cu aer sa ma oxigeneze cand dorm.Daca beti alchool in cantitati industriale si asta poate fi una din cauze sau daca aveti chilogramein plus,

ps.Domnule doctor acolo se dau steroizi pt asa ceva: CADISTA este numele medicamentului si substanta activa este METHYLPREDNISOLON.
0
24-07-2010, ora 15:30
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
parerea personala este ca e mai bine sa te decizi, sa te operezi la nas si la lueta.. si sa dormi linistit fara sa sforai.. fara sa fii dependent toata viata de acel aparat.
nu cred ca e foarte placut pentru cineva sa doarma in pat cu un om conectat cu furtunul la aparat si cu masca pe fata.
0
01-01-2011, ora 21:41
lutza-costin
Nu este medic/terapeut
lutza-costin
salut ma numesk costin am aceasi problema ca a celor de m-ai sus...am avut o petrecere de sfr de an unde sa lasat k bauturi fierbinti kt shi reci anainte am lu-at niste pastile de gat(decasept)asa toate bune shi frumoase ajuns akasa bne torbilat m-am bagat la somnik spre surprinderea mea dimi m-am trezit k o stare de voma am mers la baie shi knd colo ce sa realizez k nu pot voma m-am privit an oglinda knd colo omuletu ami ajunsese la o dimensiune de vreo 4cm am mers la medi ma consultat mia administrat untratament de aerius si hidrocortizon toate bune shi frumoase sa retras respectivu omusor pana la teminarea tratamentului, akm respectivu omusor a ramas putin m-ai lung shi simt o jena an gat ce pot face sa m-ai continui tratamentu respectiv va salut cu respect
0
01-01-2011, ora 22:21
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
tratamentul o sa te ajute pe moment.. dar pe vtor. o sa se mareasca in volum la fiecare gresala alimentara cu acru sau acidulat.. asa ca e bine sa te programezi la ORL.. si sa scurezi lueta cu radiofrecventa
0
25-01-2011, ora 16:38
enecristian
Nu este medic/terapeut
enecristian
Buna Ziua. Am 21 de ani, azi de dimineata m-am trezit cu senzatia unei secretii ce trebuie eliminata in gat. Am incercat sa scuip dar am constatat ca lueta si mucoasa din jurul luetei sunt foarte inflamate si zona foarte dureroasa facand inghitirea dificila. Pe pacursul zilei inflamatia si durerea s-au diminuat, lueta revenind aproximativ la normal. Tin sa precizez ca este prima oara cand am astfel de simptome. Totodata pe lueta am un fel de papilom, ca o excrescenta cu o lungime de aprox 10mm...lucrul pe care l-am descoperit in urma cu 4 ani in urma unui control ORL, dar doctorul mi-a spus ca nu e ceva grav si poate fi operat dar am ales sa nu o fac.
0
25-01-2011, ora 16:46
enecristian
Nu este medic/terapeut
enecristian
(continuarea mesajului de mai sus)
La inceput m-am speriat si primul lucru la care m-am gandit a fost ca papilom-ul care din cate stiu e o formatiune benigna s-ar putea transforma intr-una maligna. Aseara am baut bere si am avut nasul infundat dormind cu gura deschisa. In urma cu o sapt am avut si o infectie puternica cu abces la un molar la radacina palatinala, deci in cerul gurii. Intrebarea mea era: De ce aceasta inflamare aproape instantanee, peste noapte de-a dreptul si de ce abia acum? va multumesc
0
25-01-2011, ora 19:59
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
de la bere
luieta cu tot cu papilom.. trebuie scoasa cu radiofrecventa ( dureza 30 min ) in ambulator.
fiindca o sa se mai relete si n.o sa se mai retraga luieta.. o sa ramana mare si o sa sforai noaptea rau de tot
0
07-02-2011, ora 21:04
SimeriaSimona
Nu este medic/terapeut
SimeriaSimona
Buna seara.Am si eu urmatoarea problema, sper sa gasesc raspunsul la ea aici.M-am trezit cu lueta alungita acum aproximativ 7 zile si am urmat un tratament cu Predison timp de 3 zile, 2 pastile la 6 ore.Dar in zadar, asa ca am incercat 2 la 12 ore, timp de 2 zile.Iar nu a functionat, si am decis sa merg la ORL.Doctorul a pus diagnosticul de "Apoplexie a luetei" si mi-a recomandat antibiotic timp de 5 zile (amoxiklav).Daca nu se retrage, trebuie intepata lueta, sa curga acel lichid, nu? Este o boala periculoasa, ce poate sa aiba urmari grave?

Astept un raspuns cat mai repede.Multumesc si o seara placuta in continuare.
0
08-02-2011, ora 07:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu trebuie INTEPATA.
trebuie scurtata ( cel mai rapid si fara consecinte este cu radiofrecventa ( in ambulator, fara sangerare)
http://www.romedic.ro/cmi-orl-dr-flueraru/album ( pozele 17. 18 )
0
09-02-2011, ora 21:36
lutza-costin
Nu este medic/terapeut
lutza-costin
buna seara ma numesk costin si vam mai scris...am fost la medik mi sa acordat diferite tratamente ptr lueta dar fara succes...am consultat trei medici unul fiind chiar conferential asa a vrut sami scurteze lueta dar dansu a considerat k trebui sami scoata amigdalitele k din cauza lor se inflameaza shi lueta dumneavoastra domnule doctor ce parere aveti sami scot amigdalitele sau nu k eu nu le simt k mar jena dar de e parerea dansului si nu o contest.o seara plakuta va doresk
0
10-02-2011, ora 09:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
faci cateva poze cu gatul.. unde sa se vada amigdalele si lueta
trimiti pozele pe mail
0
11-02-2011, ora 19:35
SimeriaSimona
Nu este medic/terapeut
SimeriaSimona
Buna seara, multumesc mult pentru raspuns.Am fost la control la ORL si doctorul mi-a prescris "TOREM", 1/4 pe zi, timp de 4 zile.Insa dupa tot tratamentul, lueta arata la fel.Este periculos TOREMUL pentru organism? Deoarece m-am simtit foarte rau de la el.Daca s-ar ajunge la scurtarea luetei, cam cat ar fi pretul unei operatii? Iar in privinta scurtarii, nu imi va dauna pe viitor?

Multumesc si o seara placuta in continuare.
0
12-02-2011, ora 22:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
preparatul indicat este un diuretic. puteti sa NU il mai folositi.. nu are efect in cazul DVS
scurtarea luietei se face in ambulator.. 30 min, cu anestezie locala, fara durere si sangerare.. si fara nici un fel de urmari pe viitor
pretul de la 100 lei la 100 euro.. depinde de oras si clinica
0
12-02-2011, ora 23:15
adina 91
Nu este medic/terapeut
adina 91
buna seara. am 20 de ani si sunt din bucuresti. acum 2 saptamani am realizat ca lueta ( omusorul ) era alungita pentru ca simteam ceva in gat care ma deranja. nu am fost la medic pentru ca abia ieri am terminat sesiunea si nu am avut timp. am tot urmarit evolutia ei si pe zi ce trece e tot mai lunga, ma face sa tusesc si ma deranjeaza dimineata la inghitire. am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra! as vrea sa merg la medic si din cate am inteles pe forum e nevoie de un cabinet cu radiofrecventa dar nu stiu nici o clinica (de preferabil particulara) sau macar orice spital care e dotat cu asa ceva. sunt venita la facultate! Multumesc anticipat si astept un raspuns! VA ROG!!!
Adaugă un comentariu / răspuns
76 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: