E.coli si Ceclor MR 500 mg

30-12-2011
Ali1990
Nu este medic/terapeut
Ali1990
Buna Ziua! am facut urocultura dupa ce m-am tratat cu trikaxon pentru o infectie urinara( care s-a extins si la ovare) si mi-a iesit E.coli. sensibila la trikaxon, ceftazidim, netrofrantonin. mentionez ca am dat si analiza generala de urina la care mia iesit 1-2 leucocite si un + la bacterii. La indicatiaa medicului urolog am facut si testul niciporenco la care am primit 800 ufc/ml deci mi s-a zis ca tre sa fie peste 2000 ca sa fie infectie. Insa am un discomfort la urinat inca. Sun in polonia de o saptamina si de indata ce am primit rezultatul uroculture din Moldova am mers cu antibiograma la un medic aici in Polonia. Mi s-a dat Ceclor MR 500 mg de 2 ori pe zi (denumire internationala Cefaclorum). Spuneti-mi va rog Ceftazidin si Cefaclor este unul si acelasi antibiotic?. inteleg ca sunt ambele din grupa cefalosporinelor, dar ma intereseaza sa stiu daca mi s-a dat antibioticul corect, mi s-a bifat pe antibiograma Ceftazidinul, deci Cefaclorul ar trebui sa fie aceeasi substanta.
Va multumesc.
Ma chinui deja de citeva luni sa scap de infectie si nu pot. am si niste probleme cu glanda tiroida si doctorul mi-a zis ca s-ar putea caa problemele de sanatate sa mi se traga de la tiroida.
2 comentarii
0
02-01-2012, ora 03:21
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Ceftazidim şi Cefaclor, deşi fac parte din aceeaşi clasă a cefalosporinelor, nu sunt acelaşi medicament, nici măcar aceeaşi generaţie. Ceftazidim-ul este de generaţie mai nouă, dar are dezavantajul că nu există, din câte ştiu, posibilitatea administrării lui orale, pe când Cefaclor este mai comod de administrat.
0
02-01-2012, ora 21:03
Ali1990
Nu este medic/terapeut
Ali1990
Buna Ziua! in cazul in care am administrat cefaclor in loc de ceftazidin care era in antibiograma, poate cefaclorul sa fie sau sa nu fie eficient? am administrat dupa cum v-am zis Trikaxon, si m-a ajutat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.