Dureri toracice -vanataie- in zona sternului - 1 an

03-01-2008
AndreeaS
Nu este medic/terapeut
AndreeaS
Buna ziua,
in urma cu aproape un an in zona sternului mi-a aparut o pata de 1 cm ca o vanataie care se accentua in functie de starea mea generala (oboseala, stres s.a.) sau chiar disparea.
O data cu aceasta au aparut si dureri in zona plamanului stang care radiau inspre inima. Mai tarziu durerile s-au "asezat" undeva la baza plamanului si s-au extins si spre plamanul drept. Acum mi se pare uneori ca plamanii mei ar fi "inveliti in ceva". Cert este ca durerea tine poate cateva zile dupa care dispare si o luna, apoi apare din nou.
Am facut analize de sange, radiografii, ecografii abdominale si mamare insa toate au iesit bine. Referitor la "vanataia" din zona sternului un singur medic mi-a spus ca ar putea fi o dilatatie a vre-unui vas de sange (astfel explicand de ce apare si dispare).

Imi este teama pt ca nu stiu care este cauza acestor dureri.
M-am gandit la TBC, apa la plamani insa nu sunt medic si nu pot decat sa-mi dau cu parerea.

Imi puteti spune va rog ce analize ar trebui facute pt a dermina cauza acestor dureri si a verifica daca aceasta "vanataie" este sau nu un vas de sange?

Va multumesc anticipat!
Un An Nou cu multa sanatate si multe bucurii!
1 comentarii
0
26-10-2019, ora 15:20
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Nu aveți nici pleurezie, nici tuberculoză, s-ar fi observat pe radiografiile toracice. Vă recomand un CT toracic cu substanță de contrast pentru a vedea dacă există o anomalie vasculară la nivel toracic. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.