Dureri stomac si scaun cu sange

22-03-2011
atheus
Nu este medic/terapeut
atheus
Buna seara! Ma numesc Daniel, am 26 de ani si sunt din Caracal. In urma cu ceva timp (aproximativ 4 luni), am avut niste dureri la stomac si scaun cu sange. Am vrut sa merg la medic initial dar, fiindca mi-a trecut in 2 zile am renuntat. Anul trecut am avut niste probleme si uneori saream peste mese, tin minte ca o data sau de 2 ori nu am mancat nimic o zi intreaga. Sunt fumator, si au fost situatii in care am fumat si pe stomacul gol, dar le pot numara pe degete, apoi nu sunt inrait, fumez mai mult la ocazii mai speciale. Durerile au inceput sa persiste, si uneori parca cineva imi infige cutitul in burta, atat de tare ma doare. Am fost la doctorul de familie, mi-a spus sa fac un test de sange pentru a determina nu stiu ce anticorpi si a iesit ca sunt inexistenti, deci OK.
Am mers cu rezultatul la doctora de familie si mi-a prescris niste medicamente - famotidina ZENTIVA - care din cate am vazut sunt pentru ulcer, dar am intrebat-o "Doamna, sigur am ulcer, cum pot sti acest lucru, ca sa nu iau medicamentele degeaba", stiam ca se face un test cu bariu pentru asta. Dansa imi repeta sa iau aceste medicamente timp de o luna de zile apoi, daca tot mai am probleme sa fac testul cu bariu.
Vreau sa va intreb, ca sa stiu ce fac, este corect sa iau medicamente daca nu mi-a fost dat un diagnostic clar?! de ce a ezitat doctora sa-mi zica sa fac testul acela pentru a ma convinge, exista riscuri/efecte adverse?! Ce ma sfatuiti in cazul acesta! Multumesc anticipat!
7 comentarii
0
22-03-2011, ora 23:50
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Pai scaunul cu sange este foarte grav daca nu vine de la hemoroizi sau fisuri anale. Este o urgenta medicala, noroc ca n-ai patit nimic. Fa-ti testul ADLER din scaun ca sa vezi daca nu mai apare sange in scaun. Apoi, daca vrei sa fii sigur 100% ce este in stomac, fa-ti o endoscopie. Ti-a facut testare pentru Helicobacter, ceea ce e bine. Mergi la consultatie dar pana atunci ia medicatia data. Ar fi cazul sa consulti un gastroenterolog...
0
23-03-2011, ora 00:05
atheus
Nu este medic/terapeut
atheus
endoscopia este testul de care vorbeam mai sus nu? imi cer scuze, nu prea am avut de-a face cu acesti termeni si nu stiu. Cred ca am probleme si cu hemoroizii, dar atunci nu era cazul, pentru ca scaunul era moale, nu cred ca era o coincidenta pentru ca mi-a curs in repetate randuri, incepusem sa ma sperii - daca nu se oprea mergeam la doctor cu siguranta.
0
23-03-2011, ora 00:40
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Endoscopia e cand cu un furtunel subtire se uita direct in stomac, nu te speria nu e asa de neplacut. Cu bariu nu se vede asa bine. Sangerarea daca e de la intestine sau stomac e grav, ca poate continua fara sa iti dai seama, de asta ti-am spus sa faci testul ADLER. Parerea mea e sa mergi la un gastroenterolog sa-i spui toata situatia.
0
23-03-2011, ora 19:51
atheus
Nu este medic/terapeut
atheus
Am sa merg, dar nu stiu cand o sa pot fiindca sunt cu serviciul, imi mananca cam toata saptamana, poate numai in weekend sa merg.
M-ar interesa ce trebuie sa stiu inainte de a face aceste teste, ca reguli - Nu trebuie sa mananc inainte, sau sa beau ceva? iar la testul ADLER duc o proba de scaun sau cum? :D. De unde iau recipient?! Scuze, sunt intrebari penibile, dar nu stiu cum sa procedez :D.
0
23-03-2011, ora 20:01
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Nimic nu e penibil, penibil e sa nu faci nimic...Pentru endoscopie trebuie sa te programezi, nu se mananca, bea nimic dimineata. Pentru testul din scaun, ia de la farmacie un coprocultor (ii spui sa-ti dea recipient ptr analize scaun). Vezi ca e ca o fiola cu o lingurita. Trebuie sa faci treaba mare intr-un lighean curat, sau ceva curat, dimineata. Iei din treaba mare, din trei locuri diferite, inchizi recipientul si-l duci la analize in aceeasi zi dimineata. Daca faci in toaleta e deja contaminat cu apa din toaleta si de asta e irelevant.Parerea mea, ca nu sunt sigura de ce ai descris, cere deci acest test ADLER (pentru sangerari oculte) si pentru Helicobacter Pylori.
Suna, programeaza-te, intreaba pana la ce ora tb dus, cat costa.
Succes, sa auzim de bine!
0
24-03-2011, ora 00:32
atheus
Nu este medic/terapeut
atheus
Scuze, si pentru endoscopie si pentru testul ADLER se merge la un doctor gastroenterolog sau pentru test este un medic cu alta specializare. Ceea ce am descris eu - scaunul cu sange - s-a intamplat acum 4 luni, si desi nu am vazut sa mai am probleme iti voi urma sfatul. Astept sa-mi raspunzi ca sa stiu ce trebuie sa fac, timp oricum nu am decat in weekwnd, iar in doctorii de aici nu prea am incredere - voi merge la craiova. Multumesc pentru tot!
0
24-03-2011, ora 14:59
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Cu tot dragul te ajut cu ce stiu.
Pentru testul ADLER si depistare Helicobacter nu-ti trebuie trimitere, poti merge direct la un laborator.
Pentru endoscopie trebuie sa te programezi din timp la un medic. Acum nu stiu daca la Craiova trebuie intai un consult la gastroenterolog care iti spune el cand sa vii la endoscopie, sau poti suna si cere sa fii programat la o endoscopie direct. Daca nu prea ai bani, poate prin medicul de familie iti rezolvi totul, sa te trimita el unde sa duci analizele si la ce medic sa mergi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sânge în scaun
  • 10 recomandări pentru un stomac sănătos
  •