Dureri sold, ajutor..

16-09-2012
soavaflorin
Nu este medic/terapeut
soavaflorin
Buna ziua!
Pe mama mea o doare foarte rau spatele, soldul. O doare cand se apleaca, cand se misca, cand respinra / inspira ( o inteapa).
Mentionez ca ea lucreaza la abator de pui. Acolo e rece.. La inceput nu o durea in halu asta.. Mi-a spus ca dupa ce a ridicat o lada de 25-30 kile a inceput sa o doara foarte tare... Acum nu stiu daca e de la frig (curent) sau de la ridicari...
Va rog sa ma ajutati.. Ia niste pastile dar se pare ca nu au cam niciun efect... Ii reduce putin din durere pe moment...
Ii zic sa se duca la doctor dar ea nu vrea... e si cu munca... zice ca oricum nu avem bani de tratamente radiografii (avem o situatie materiala foarte proasta) s.a.m.d... NU SUPORT SA O VAD ASA :(( !!!!!!!!!!
Ce e de facut.. va rog ajutati-ma! :(
2 comentarii
0
16-09-2012, ora 20:51
soavaflorin
Nu este medic/terapeut
soavaflorin
o doare in spate, partea stanga a soldului.. Cand se maseaza zona aia.. apesi si nu o doare... doar cand se misca, respira..
0
16-09-2012, ora 21:29
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Cu mare probabilitate este vorba despre un simdrom compresiv lombar (hernie de disc), determinat de suprasolicitarea fizica.
Prin urmare, logic, se impune reducerea drastica a efortului fizic pentru minim cateva saptamani. Nu se pune problema pastilelor, deoarece au un efect pur paleativ si nu actioneaza asupra cauzei (sindrom compresiv).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: