Dureri si cracmente articulare

16-08-2011
Csk82
Nu este medic/terapeut
Csk82
Salutare la toata lumea,

Am 29 de ani, intre 16 si 21 de ani am facut culturism, m-am reapucat in 2010 februarie pana acum 4 luni cand am fost nevoit sa renunt. Am facut o nucleoplastie acum 3 saptamani deoarece sufeream de o dubla hernie de disc lombara. Nu asta este insa problema mea.
In urma cu aprox 4 luni am inceput sa am dureri de umeri, nu mari cam ca o febra musculara. Au inceput sa fie tot mai mari si am renuntat la sala. Medicul ortoped mi-a facut ceva infiltratii in umeri cu dexametazona si xilina ( am facut cate 2 in fiecare umar), in paralel cu tratament injectabil cu antiinflamatoare si b1, b6 si fizioterapie. Problema este ca dupa 10 zile de tratament durerile nu au trecut decat putin si am inceput sa am cracmente articulare groaznice (pocnesc foarte tare la fiecare miscare). Pe langa umeri am inceput sa am cracmente si dureri in articulatiile soldurilor si doar cracmente la restul articulatiilor ( coate, genunchi, glezne, incheietui maini).
Am facut toate analizele pt indicii reumatici si un anumit streptococ care da dureri articulare, toate mi-au iesit bune, deci diagnostic de artrita, artroza, osteoartrita etc iese din discutie. Pe langa cracmente am si slabiciune in articulatii ( le simt foarte slabe, parca sar de la loc ). Am luat Artrostop 2 luni si cartilaj de rechin de la Walmark si acum iau SynoPlus de la Biova (glucosamin, acid hialuronic) si iar cartilaj de rechin. Tot degeaba...Medicul care m-a operat la coloana mi-a spus clar ca, cracmentele nu au legatura cu problemele de coloana. Imi si obosesc foarte repede bratele si picioarele din cauza umerilor si a soldurilor. Ideea este ca m-am saturat, nu stiu ce sa mai fac, ca sa mai iau si la ce medici sa mai merg. Nimeni nu-mi spune ceva concret.
Tin sa mentionez caci in perioada cat am facut culturism si in trecut si pana acum 4 luni nu mi-au lipsit proteinele, vitamine si minerale.
Va rog daca ati avut probleme asemanatoare si le-ati rezolvat cu ceva sau undeva sa-mi spuneti si mie, merg oriunde
Multumesc.
20 comentarii
0
17-08-2011, ora 10:43
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Ceea ce descrieti D-voastra reprezinta consecinta unui astfel de sport:
- hernia lombara, determinata de efortul exagerat;
- simptomele actuale de tip compresiv cervical (hernie de disc cervicala), determinate de efortul exagerat;
- cracmentele articulare pot fi benigne, insa pot fi si semnul distrugerii inevitabile a articulatiilor, determinata de efortul exagerat;
Infiltratiile cortizonice intra-articulare sunt catastrofale si determina distrugerea rapida si ireversibila a articulatiilor.
Produsele ingerate de catre D-voastra nu au nici un fel de influenta probata stiintific asupra articulatiilor deja distruse.
Prin urmare, logic, trebuie sa renuntati total si definitiv la un astfel de sport si sa lasati organismul sa-si revina, atat cat se mai poate.
Fireste ca poate exista si o problema reumatologica (sindrom inflamator de tip poliartrita), motiv pentru care ar fi indicat si un consult clinic la reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
17-08-2011, ora 16:41
Csk82
Nu este medic/terapeut
Csk82
Multumesc pt raspuns,

Inteleg si eu ca pot fi consecintele sportului pe l-am praticat. Oricum dupa nucleoplastia pe care am facuto pt mine iese culturismul din discutie ramanem la fitness si intor eventual :). Ce ma nelinisteste pe mine sunt articulatiile. Inteleg caci durere poate veni de la coloana (lombar sau cervical) dar cracmentele nu vin de acolo. Totul mi-a inceput cu durerea de umeri, medicii mi-au zis la inceput (acum 4 luni) tendinita umerala. Sunt perfect deacord de la efortul exagerat si incalzirea proasata. Dupa tratamentul injectabil (refen+b1, b6-10 zile) am inceput sa am probleme cu soldurile, mai ales dreptul. ( mentionez partea cu picioarele nu am antrenato la sala niciodata, iar toate exercitiile mele erau din sezut sau culcat fara sa pun presiune pe picioare) Am asociat problema soldurilor cu hernia de disc lombara. Ce nu inteleg:- dupa infiltratii am inceput la 1-2 zile dupa ce le-am teminat sa am cracmente in umeri, cracmente pe care le am si acum (foarte, foarte tare se aud), apoi la alte 2 zile cracmente la solduri, apoi genunchi si acum am in toate articulatiile, inclusiv la unele degete :). Nucleoplastia am facuto la CJ la Ortomed la d-nul Dr. Craciun, care este specializat si in probleme articulare. Nu m-a lamurit deloc. Inteleg sa ai cracmente in 1-2 articulatii dar daca stati la 10 m de mine si imi misc umerii sau alte parti ale membrelor va speriati :). Imi si obosesc membrele daca fac anumite miscari mai lungi si simt ca-mi obosesc din sod sau umar. Asociez durerea cu coloana am s spondiloza cervicala, dar nu intelkeg cracmentele aceste urate. Simt ca nu am forta in membre, cateodata senzatie ca nu circula sangele prin ele :). Oricum e nasol, de 4 luni ma supara, sportul l-am intrerupr acum 4 luni iar efort nu am mai facut deloc, chiar am stat mai mult prin casa mai ales dupa nucleoplastie. AAA si oasele pieptului imi pocneau :). Analize de sange am facut multe (VSh, aslo, fibrinogen, factor reumatoid, proteina reactiva c, exudat faringian, test HIV, marker tumoral plamani si radiografie etc) toate au isit bune.
Se poate ca, circulatia sanguina deficitara sa provoace dureri si mai ales cracmente articulare?
Cracmentele pe care le am eu nu sunt cracmentele pe care toata lumea le cunoaste, se aud ff tare si ai impresia ca ti se sfarteca oasele sau ca sar de la locul lor.
Exista si boli de ligamente sau tendoane?
Spuneti-mi va rog ce sa mai fac sau unde sa mai merg? Sunt un om fff activ si nu rezist in felul acesta :)
Multumesc anticipat
0
20-08-2011, ora 14:55
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este perfect explicabil ca infiltratiile cortizonice sa determine distrugeri articulare, coroborate cu efortul fizic exagerat. Este posibila si deshidratarea relativa, care poate determina asemenea cracmente (zgomote articulare).
Nu este absolut nimic de facut, in afara unei alimentatii echilibrate, regim hidric adecvat si evitarea unor eforturi distructive, de tip culturism-fitness.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
20-08-2011, ora 18:56
Csk82
Nu este medic/terapeut
Csk82
Multumesp pt raspuns,

Infiltratii am facut doar in umeri, eu am problema acum la toate articulatiile. Ce sfat imi dati, merg si la alt reumatolog sau la alt medic care poate sa-mi spuna ce alta boala poate sa-mi dea crepitatiile acestea nasoale si in unele articulatii si durerile. Mentionez ca la gambe si la antebrate simt cateodata o relativa amorteala si slabiciune. Orice fac imi obosesc repede membrele. Ce alte boli pot da simtomele pe care le am eu.?
0
20-08-2011, ora 18:58
Csk82
Nu este medic/terapeut
Csk82
Mentionez ca am si deromgrafism de aprox 1 an...are legatura? si cu circulatia periferica stau cam prost :)

Multumesc anticipat
0
20-08-2011, ora 19:12
Csk82
Nu este medic/terapeut
Csk82
:)
Si inca ceva..o sinuzita pe care o am de vre-o 5-6 ani. Nu am mai avut treaba multa cu ea, dar e posibil sa ma afecteze si la articulatii?:)
0
21-08-2011, ora 10:35
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cred ca v-ar putea ajuta un consult clinic la reumatolog, pentru o potentiala afectiune inflamatorie de tip auto-imun.
Nimic nu poate compensa insa distrugerea articulatiilor datorata efortului fizic excesiv si disproprortionat, care a detrminat si distrugerea coloanei vertebrale (hernia de disc pe care ati descris-o).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
21-08-2011, ora 16:14
Csk82
Nu este medic/terapeut
Csk82
Multumesc,
Am sa merg si la alt reumatolog. Am nevoie de un medic care stie sa asculte toata istoria si evolutia simtomelor pe care le am...din cate am vazut pana acum sunt greu de gasit.

Nu puteti sa-mi recomandati in Cj un reumatolog bun si cu rabdare? :)
0
25-11-2012, ora 14:41
crt.jivansi
Nu este medic/terapeut
crt.jivansi
Buna ziua. Sunt aproape in aceeasi situatie ca dumneavoastra Csk82. Va rog sa imi dati add - sa vorbim. Multumesc frumos
0
04-09-2014, ora 21:16
arthrosis 70
Nu este medic/terapeut
arthrosis 70
Salut Csk82, a-si dori sa vb. despre ce se intampla cu tine.Eu locuiesc in Canada.Astept valabilitatea ta...Multumesc
0
11-03-2018, ora 16:31
Crys28
Nu este medic/terapeut
Crys28
Csk82, daca vezi mesajul, astept un raspuns pt ca sunt disperata.De aprox 4 luni am aceeasi problema pe care o aveai tu in 2011. Am 28 ani, adica relativ varsta pe care ai avut-o si tu la debut. Am vizitat zeci de medici, toti ridica din umeri si ma trimit la psiholog pt ca toate analizele pe care le-ai enumerat si tu, sunt bune si la mine. Am exclus boli reumatologice sau neurologice. Incerc tratamente homeopate, dar pana acum niciun rezultat. Sunt la capatul puterilor pt ca, exact ca si tine, sunt o pers activa si mi-e ingradita libertatea de miscare. Nu mai pot umbla decat incet si pe distante f scurte. Orice miscare cu mainile o fac cu incetinitorul pt ca simt ca ma rup in bucati. Abia imi gasesc pozitie in care sa adorm in pat, etc. Nu are rost sa mai repet simptomele pt ca sunt identice cu cele enumerate de tine si din pacate nimeni in afara de tine nu intelege notiunea de cracmente si senzatiile pe care le am. Toti cred ca ma refer la pocniturile normale pe care le avem cu totii, de ex in genunchi. Dar e diferit si e dureros si viata ti se schimba radical.
0
19-01-2019, ora 00:21
Flodan19
Nu este medic/terapeut
Flodan19
Buna seara. Aceiasi problema am si eu. Cam de cateva luni am inceput sa am dureri umar stang. La o rotatie de umar imi trosnea umarul stang. Apoi in scurt timp a urmat dureri umar drept si trosnituri. Dupa cateva luni am inceput sa imi trosneasca soldu incheieturile mainii genunchi si gatul. Am 27 ani 107 kg 185 cm nu sunt sportiv doar bicicleta rareori. Am facut analize sange radiografie umeri.. ecograf umeri... computer tomograf...nu sa gasit nimic. Toate analizele le.am facut in belgia. (Locuisc aici de cativa ani). Nu stiu ce sa mai fac. Am fost la specialist ortoped umar si cot. Am fost la reumatolog. Nimic. Recunosc munca pe care am facuto cred ca mi.a solicitat umerii... dar totusi... imi trosnesc toate articulatiile
0
19-01-2019, ora 23:14
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Trebuie sa cautati raspunsul tocmai la cauzele distrugerii articulatiei: greutate excesiva, efort exagerat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
12-12-2019, ora 05:55
nicula2006
Nu este medic/terapeut
nicula2006
Fix la fel am si eu de un an.analize bune dar parca ma rup in bucati. Dor articulatiile, incheieturi fara a se umfla.
0
12-12-2019, ora 12:43
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Raspunsul depinde de datele D-voastra personale, de efortul fizic practicat, dar mai ales de examinarea clinica directa.
Poate fi vorba despre un sindrom de supra-solicitare articulara, poate fi vorba despre o artroza (distrugerea articulatiilor, cauzata de supra-solicitare), poate fi vorba despre o maladie reumatologic/inflamatorie (de tip auto-imun) etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
24-08-2020, ora 21:31
Star150
Nu este medic/terapeut
Star150
Csk82, daca ai gasit o rezolvare tu sau oricine citește acest mesaj sa lase un răspuns fiindca am aceiasi problema si aceleasi frustrări. Eu am 23 de ani si ma lupt cu problemele astea de 7 ani deja. A inceput cu o usoara durere de genunchi la orele de sport, apoi s-a extins la marea maj a articualtiilor(umeri, cot, pumn bilateral, genunchi stg, glezna dreapta). La fel ca tine am fost plimbat din medic in medic fiecare indicand alte analize care ieseau normal. Am facut ecografie si am avut diagnosticul de tendinita calcica insa a fost infirmat de RMN. Abia mai misc actualmente din membrele superioare si am mare nevoie de o rezolvare pt ca nu rezist psihic să trăiesc restul zilelor cu aceste dureri.

TLDR:Am aceiasi problema si daca cineva are o soluție va rog sa o împărtășiti pt ca sunt disperat
0
19-08-2021, ora 00:22
31deani
Nu este medic/terapeut
31deani
Salutare, va rog frumos sa ma ajutati :( in proportie de 90 la 100 am aceleasi probleme ca Csk82. Singura diferenta este ca eu nu am facut nici un sport la viata mea
Simptomele mele se prezinta astfel:

Cracmente in ambii genunchi, foarte puternice si sacaietoare, parca trage cineva cu pistolul prin casa, noaptea cand imi misc genunchii
Cracmente in tot corpul.. gat, coate, degete...etc
dureri in calcaiul stang, acele dureri apar doar cand ma sprijin pe calcai in rest nu am nici un fel de durere
durere in varful talpii piciorului drept, aceasta durere apare dupa repaus, de exemplu dimineata cand ma trezesc, ma doare varful talpii piciorului drept 1 minute- maxim 2 minute si dupa trece acea senzatie de durere. dupa ce fac cativa pasi.
nu-mi mai pot simtii pielea de pe coapsa piciorului stang, cand o cipuesc
nu-mi mai simt 1cm din buza, mai precis coltul buzii stangi

nu mai stiu ce sa mai fac unde sa ma mai duc, la 30 de medici am fost dintre care 4 neurologi, 3 urologi, 1 endrocrinolog, 2 cardiologi, 1 reumatolog, 2 alergologi, 3 dermatologi si 2 ortopezi, toti mi-au dat vitamine si tot felul de tampenii care n-au avut nici un efect asupra mea!
RMN -> CAP = BUN
RMN -> Lombar = discrete fenomene inflamatorii -> fara hernii discale, doar niste hernii intraspongioase. in concluzie nimic surprinzator pentru cei 4 Medici Neurologi
dintr-o serie de analize si rmnuri, care au iesit foarte bune am descoperit ca am fost infectat cu Citomegalovirus IGG pozitiv, IMG -> Negativ ( deci nu este in sange )
Hemograma, Eozinofilele crescute 2-7.. eu am 11
si leucocite usor crescut 2-10 eu am 12, infara de aceste 3 lucruri nu am altceva deosebit prin organism + acele fenomene discrete inflamatorii de pe rmnul coloanei lombare
vitamina D, proteina C, VSH, Oslo, analiza scaune, urina la fel toate bune
lupus, lyme, sifilis, hiv, trichineloza etc la fel toate bune!
Aceste probleme au aparut cand am luat niste pastile pt slabit de pe internet, acum nici nu mai exista siteul si pastilele, cine stie ce mizerii contineau acele pastile si eu le-am luat ca prostul!
o aschie mica care a intrat varful talpii piciorului stang ( acolo unde am durerea de calcai ) ma gandesc ca o fii intrat vreo bacterie cu tot cu aschie
si faptul ca m-am culcat cu o fata si s-a rupt prezervativul
1 din aceste 3 lucruri m-au distrus complet! Cum este posibil asa ceva din atatia medici care i-am vizitat toti dau din umeri, m -am saturat, am fost si la psiholog 8 sedinte si nimic, nu a reusit sa ma ajute, indemnat de vreo 5 medici. Eu le-am zis medicilor ce legatura au cracmentele osoase din tot organismul, mai ales alea din genunchi cu Psihologul ?
Cineva care a gasit o solutie va rog frumos sa o imparta si cu mine! si sa o scrie aici sau sa-mi trimita messaj, VA MULTUMESC! SUNT DISPERAT!!!!!
0
19-08-2021, ora 08:59
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Ne-ati dat un milion de detalii nerelevante, dar nu ati precizat unicul lucru important: ce greutate/inaltime aveti?
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
19-08-2021, ora 21:44
31deani
Nu este medic/terapeut
31deani
Domnul DR.Marius Uscatu
Imi cer scuze ca am uitat sa specifc
Am 175, 91 Kg, 31 de Ani

Am uitat sa specific ca de 1 an si 10 luni, ma lupt groaznic cu aceste simptome, si ele nu dispar
Tratamente ce am urmat in speranta ca-mi voi revenii si n-au dat rezultate:

Alanerv ( 1 luna de zile ) pastile
Milgama ( 2 luni de zile ) pastile
Ampicilina ( 14 ijectii ) cate 1 la fiecare 12 ore
detrical ( 1 luna ) pastile 1 pastiluta de 2 000
vitamina b6 ( 2 luni de zile ) cate o pastila pe zi
Magnevit ( 3 pastile pe zi ) dim, pranz, seara 2 luni de zile
Duador 3 zile tratament cu cate 2 pastile, la insistentele mele, catre medicul de familie crezand ca am paraziti in organism. chiar daca analizele scaunului erau curate,
calciu si vitamina c, cate o fiola pe zii, timp de o luna
doxiciclina ATB, o pastiluta pe zi timp de 30 de zile
Fluconazol o capsula pe saptamana, timp de 1 luna
Moldamin intravenos o injectie pe saptamana, 4 saptamani 4 injectii
Aeurius 15 pastilute, cate o pastila pe seara, 15 zile
Lipantil cate o pastiluta noaptea, timp de 30 de zile

si multe alte pastile care nu le mai tin minte cum se numesc, am luat aceste tratamente intr-o perioada de 1 an si 10 zile


RMN CAP cu substanta de constrast, banuieala unui medic neurolog ca a.si avea Screloza Multipla
RMN'ul a iesit bun, doar o sinuzita cronica maxilara ( bilaterala )

RMN - col lombara, fara hernii discale discrete fenomene inflamatorii
si niste Hernii intraspongioase, care raspunsul Doctorul Neurolog fata de aceste Hernii intraspongioase a fost ceva de genul. Lasa baiete ca unii ne si nastem cu ele :)

Medicul ortoped, defapt medicii ortopezi ca au fost 2 la numar, mi-au raspuns sec! Nu ai nimic din punct de vedere ortopedic, la fel si 2 medici cardiologi, 3 urologi :) si asa mai departe :)


Cracmente in ambii genunchi, foarte puternice si sacaietoare, parca trage cineva cu pistolul prin casa, noaptea cand imi misc genunchii
Cracmente in tot corpul.. gat, coate, degete...etc
dureri in calcaiul stang, acele dureri apar doar cand ma sprijin pe calcai in rest nu am nici un fel de durere
durere in varful talpii piciorului drept, aceasta durere apare dupa repaus, de exemplu dimineata cand ma trezesc, ma doare varful talpii piciorului drept 1 minute- maxim 2 minute si dupa trece acea senzatie de durere. dupa ce fac cativa pasi.
nu-mi mai pot simtii pielea de pe coapsa piciorului stang, cand o ciupesc
nu-mi mai simt 1cm din buza, mai precis coltul buzii stangi si senzatie de cald fata, respectiv obrazul stang

specific ca nu am dureri articulare nu mi se umfla articulatile, nu le simt calde, in schimb un sunet puternic si sacaietor, cum sa explic eu. ca si cum lovesc 2 bile de otel una de alta,
si aceste cracmente nu se opresc deloc pocnesc incontinu, mai ales cand ma asez pe fotoliu sau cand ma ridic!
0
19-08-2021, ora 22:13
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Toate aceste simptome sunt explicabile, dat fiind ca mergeti permanent cu "rucsacul" de 20 kg.
Pur si simplu articulatiile de prabusesc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Compusul din alge marine ce ar putea trata artrita
  • De ce mă dor articulaţiile (mă lasă una şi mă ia alta)
  • Cum îți menții articulațiile sănătoase
  • Durere acută după căderea pe umăr - leziuni posibile
  •