Dureri si brat umflat | Forumul Medical ROmedic

Dureri si brat umflat

29-01-2015
denisa200
Nu este medic/terapeut
denisa200
Buna ziua domnule doctor, acum aprox. doua luni, in timpul unei 'lupte', prietenul meu m-a accidentat la mana. Mai exact, incerca sa ma imobolizeze pentru a ma gadila asa ca s-a gandit sa se puna cu genunchii pe bratele mele in timp ce eram intinsa. S-a pus cumva cu genunhii pe partea inferioara a antebratelor. M-am smucit, asa ca pe partea stanga s-a lasat mai tare si prin urmare, cateva ore mai tarziu am observat ca mana mi s-a umflat in zona aceea si ma durea daca apasam zona. Am tot asteptat sa imi treaca si nu mi-a trecut complet nici acum. Pe deasupra m-am lovit in tocul de la usa acum cateva zile la aceeasi mana doar ca pe partea superioara a antebratului. Musculatura din zona traumatismelor este mai tare si putin de tot mai inflamata ca la cealalta mana si ma doare putin daca apas sau daca ma sprijin pe mana intr-o pozitie mai gresita. In rest nu ma deranjeaza.
La medicul de familie am fost dar nu imi spune altceva decat sa ma ung cu un antiinflamator si ca o sa-mi treca.
Sunt curioasa de ce dureaza atat de mult pana imi trece, cu ce ar fi bine sa ma ung sau ce ar trebui sa fac?

De asemenea, de cateva zile imi simt musculatura spatelui mai incordata in partea stanga. Si simt un junghi uneori cand inspir, undeva spre ceafa si omoplat (sper ca explic bine, daca nu atunci revin cu detalii), si cand ma masez se simte ca un cartilaj care se plimba dintr-o parte in alta, cartilaj pe care il simt si in partea dreapta dar mai mic. Am mai avut probleme de genul in aceeasi zona doar ca ma durea foarte tare, mult mai tare ca acum, mai ales daca stateam jos mai mult timp. Medicil de familie mi-a spus ca poate fi un muschi care se contracta (?). Mentionez ca uneori durerea se simte ca si o durere de reumatism, ieri in prima parte a zilei a fost mai intensa si se intindea pe brat in jos, dupa care am avut de umblat prin oras si facand putina miacare mi-a trecut.
Are legatura cu loviturile de la bratul stang? La fel, ce as putea sa fac?

Am 20 de ani, 1.70cm, 60kg, nu fac efort etc. Multumeac anticipat!
1 comentarii
0
29-01-2015, ora 19:21
denisa200
Nu este medic/terapeut
denisa200
Revin cu mai multe date in legatura cu durerea de spate. Durerea se localizeaza undeva intre omoplatul stang si gat, iar intepatuea radiaza si supraclavocular stang.

Am uitat sa precizez ca in iunie am avut o mononucleoza infectioasa si cam de atunci au inceput problemele. Ma dureau putin si tibiile. Ca si investigatii in urma infectiei am facut: eco tesuturi moi, eco tiroida, eco abdominal, 2 radiografii pulmonare, 4 seturi de analize de sange, am fost la hematolog, endocrinolog, infectionist. Mentionez ca eram umflata supraclavicular putin, dar medicii nu simteau nimic la palpare si nici la eco tesuturi noi nu s-a vazut nimic. Dupa care umflaturile s-au retras, la fel si durerile. Acum a revenit cea de spate si ma simt putin incordata supraclavicular stanga. Tind sa cred ca toate astea au cumva legatura cu infectia deoarece am inteles ca poate sa afecteze mai multe organe.

Deci, ce ar trebui sa fac si cemi se intampla de fapt? Am de gand sa consult si un ortoped sa vad ce imi poate spune...sa. un rematolog, dar nu stiu la cine sa apelez in Timisoara. Daca m-ati putea ajuta, v-as fi recunoscatoare. La medicul de familie degeaba merg, ca nu ma ia destul de in serios...nu considera ca am vreo problema si imi recomanda tot felul de unguente care nu ma ajuta cu nimic. Iar daca ii cer trimitere i se pare ca exagerez...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce mă dor articulaÅ£iile (mă lasă una ÅŸi mă ia alta)
  • Prevenirea È™i tratamentul durerilor articulare
  • Dureri articulaÈ›ii - durerea în mai multe articulaÈ›ii
  •