Dureri si afectiuni greu de explicat

17-02-2011
Ciprian Simu
Nu este medic/terapeut
Ciprian Simu
Buna ziua. De cand eram mai mic aveam obiceiul sa srasnesc din masele noaptea in somn (bruxism nocturn), insa pana acum cateva saptamani nu am simtit ca acest obicei ar avea vreo reactie asupra danturii mele (nu am o dantura laudabila). Prietena mea imi spunea de fiecare data cand dormea la mine ca o trezesc din somn cu scrasnitul din dinti. Acum cateva saptamani a inceput sa ma doara mandibula pe partea stanga. A inceput ca o durere usoara, greu sesizabila, insa acum ma doare destul de tare, dureri la nivelul urechii, muschiului maxilarului si migrene. Pana acum cateva zile nu imi puteam explica de ce muschiul maxilarului de pe partea stanga este mai dezvoltat si mai puternic ca cel de pe partea dreapta, insa acum am realizat ca este din cauza bruxismului. Muschiul maxilarului este mai tot timpul inclestat/incordat, este o tensiune permanenta. Va rog, daca aveti remedii/tratamente sau idei cu legatura la ce as putea face macar sa atenuez aceasta afectiune daca nu chiar sa o elimin, postati cunostintele voastre in cauza. Devine insuportabil.
Multumesc!
10 comentarii
0
17-02-2011, ora 20:49
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
E pe fond psihic, deci numai prin terapie de profil poti diminua/elimina aceasta obisnuinta ce apare cand subconstientul se manifesta, adica de exemplu in timpul somnului. Bine ar fi ca inainte sa adormi, sa-ti faci un "ritual" de linistire, sa vizualizezi ce te framanta, sa vizualizezi ca vei rezolva problemele si sa adormi cat mai relaxat. De asta, un terapeut te-ar ajuta sa gasesti mult mai repede cauza nelinistii tale si s-o elimini. Uneori, framantarile, frustrarile nu le constientizam, nu pentru ca ne-am autoamagi, dar ele s-au acumulat in subconstient, deci mai greu de adus "la suprafata". Succes!
0
18-02-2011, ora 02:38
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
se face o gutiera si aceasta se poarta ceva timp.
0
18-02-2011, ora 09:52
Psiholog Ioana Panculescu
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Ioana Panculescu
Cauzele difera de la o persoana la alta.Probabil sunteti si o persoana f stresata Electica a explicat foarte frumos, pe scurt psihoterapie

Cu stima,
psiholog Ioana Panculescu
0
18-02-2011, ora 12:09
Ciprian Simu
Nu este medic/terapeut
Ciprian Simu
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri si timpul acordat.
0
05-08-2011, ora 15:59
mikeleo
Nu este medic/terapeut
mikeleo
Cum stiu daca sufar de bruxism?
0
05-08-2011, ora 16:00
mikeleo
Nu este medic/terapeut
mikeleo
mai exact se poate face o "testare"?
0
05-08-2011, ora 16:30
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Daca dormi cu cineva poate aude ca scarnesti din dinti. Tu nu ai cum sa-ti dai seama, poate doar daca esti in starea intre somn si trezire si ai dintii inclestati eventual. Si un stomatolog iti poate spune daca la control observa ceva specific la dantura. Sansele sunt mari sa suferi de bruxism daca ai de exemplu, obiceiul de a musca din capatul creionului de ex, sa-ti rozi ungiile, sau ai senzatia de incordare maxilara la trezire.
Sanatate!
0
07-08-2011, ora 20:28
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
mergi la dentist. exista semne specifice lasate de bruxism asupra dintilor
0
09-08-2011, ora 16:50
mikeleo
Nu este medic/terapeut
mikeleo
va multumesc mult pentru raspunsuri. Asa imi explic si durerile de cap.
0
30-08-2011, ora 15:53
miha007
Nu este medic/terapeut
miha007
Buna ziua

In urma cu cateva zile m-am confruntat cu o durere, cred ca a maxilarului. Nu stiu daca este vorba cumva de muschiul maxilarului pe partea dreapta. Durerea a fost de aceiasi intensitate, scadea la antiinflamatorii. Mi s-a inflamat si fata, exact deasupra maxilarului, gingia nu a fost inflamata. Poate sa fie din cauza bruxismului sau poate sa existe o alta explicatie.
Multumesc anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Bruxism - scrâșnitul din dinți
  • De ce ne scrâșnim dinții noaptea
  •