Dureri puternice in zona lombara, genitala

26-09-2012
iulianm
Nu este medic/terapeut
iulianm
Buna ziua

Am nevoie de ajutor/sfaturi pentru tatal meu in varsta de 68 de ani.
Incepand din luna aprilie, are niste dureri foarte puternice in zona testiculelor si uneori varful penisului. Durerile coboara oarecum din zona lombara, nu mai raspund la niciun fel de calmant, sunt aproape permanente (are doar scurte perioade de 'acalmie' intr-o zi) si sunt atat de puternice incat nu se poate misca.
A facut tot felul de investigatii (tomografii/ecografii/radiografii/analize) pentru aceasta problema la: rinichi, vezica urinara, colon, prostata, testicule, neurologie, sistem osos din zona respectiva fara a se putea pune un diagnostic exact.
Anii anteriori a mai avut aceasta problema, dar s-a rezolvat (pentru perioade de aprox 1 an) prin 2 interventii asupra rinichilor/vezicii prin uretra, purtand o sonda timp de 2-3 saptamani. Diagnosticul a fost ceva de genul nisip la rinichi/vezica.
Anul acesta durerile au revenit, a facut aceeasi interventie ca si anii anteriori dar fara rezultat. Medicul urolog de la spitalul Sf.Ioan din Bucuresti care a facut interventia (ca si pe cele anterioare) si l-a tratat s-a declarat invins, neputand pune un diagnostic (ceea ce ma face sa cred ca nici diagnosticele anterioare nu au fost 100% corecte). L-a redirectionat pentru investigatii catre alte parti, asa cum am scris mai sus.
Momentan a ajuns la fizioterapie, dar fara rezultate notabile.
Am rugamintea sa-mi dati o idee catre ce investigatii/unitati medicale sa ne indreptam pentru rezolvarea (sau macar ameliorarea) problemei
Multumesc
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul chiropractic pentru durerile lombare asociat cu ameliorări neînsemnate
  • Tratament mai puțin invaziv - eficient pentru durerile lombare
  • Sfaturi pentru persoanele cu dureri lombare
  • Exerciţii recomandate pentru durerea lombară
  • Care este poziția corectă pentru a ridica o greutate?
  • Gestionarea durerilor lombare printr-o nouă abordare
  • O tehnică moleculară ar putea fi dezvoltată pentru a obține un diagnostic mai rapid pentru pacienții cu dureri de spate
  •