Dureri picioare de la genunchi in jos + amorteala picioare

26-09-2012
.Pro.
Nu este medic/terapeut
.Pro.
Buna ziua,

Am 31 de ani si o greutate de 96 kg la o inaltime de 1, 83 m, constitutie atletica.
Am probleme cu picioarele in sensul ca ma dor de la genunchi in jos.
Alte probleme de sanatate nu cunosc sa am si nici nu am avut, cu exceptia acestor dureri care apar de regula in sezonul rece sau la variatii de temperatura sau cand stau foarte mult in picioare sau merg foarte mult (incepand de la cca 4-5 ore).
In ultimii 4 ani programul de la locul de munca nu mi-a permis activitate fizica de intretinere (fitness etc) - fiind economist stau mai mult pe scaun, insa nu cred ca de aici mi se 'trage', deoarece de mic am avut dureri de acestea.

Simptome: picioare reci, senzatie de durere in oase (de regula la variatii de temperatura), picioarele amortesc foarte repede daca stau in sezut (tot timpul), uneori durere a gambelor, genunchii pocnesc la indoire (nu intotdeauna), durere de spate/coloana la stat mult in picioare (4-5 ore).
Sporturi practicate: alergare, fotbal, schi.

Ce ar putea fi ? Rugamintea este sa imi recomandati si ce analize sa fac.
Va multumesc anticipat.
63 comentarii 12 3 Înainte ›
0
26-09-2012, ora 15:52
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Trebuie sa intelegeti ca, la cele 15 kg in plus, sporturi agresive gen jogging sau foot-ball sunt extrem de daunatoare articulatiilor membrului inferior si ale coloanei lombare.
Expresia agresivitatii acestor sporturi este distrugerea cartilajului articular (artroza) care determina exact simptomele descrise de catre D-voastra.
Prin urmare, singura solutie de ameliorare a suferintei consta in reducerea drastica a solicitarii membrului inferior, prin reducere ponderala si evitarea sporturilor agresive.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
26-09-2012, ora 16:02
.Pro.
Nu este medic/terapeut
.Pro.
Multumesc pentru raspuns.
Tind insa sa cred ca nu aceasta este cauza principala deoarece activitatile respective le practic rar - 1 data/luna.
De aceea revin cu rugamintea de a-mi recomanda ce analize sa fac - eu personal tind sa cred ca e ceva reumatic, tinand cont de faptul ca de regula durerile apar la modificari de temperatura/conditii meteo. Legat de problema cu amorteala nu stiu de unde ar putea veni - sa fie circulatia proasta?

Multumesc.
0
26-09-2012, ora 22:53
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Eu nu doresc sa va contrazic, puteti tine la convingerile D-voastra. Eu insa va impartasesc din experienta zilnica cu pacienti ca D-voastra, ce suprasolicita articulatiile prin greutate excesiva si efort supradimensionat.
""Amorteala""descrisa poate avea o origine vasculara, dar mai curand poate semnifica un sindrom compresiv lombar (hernie de disc), datorat greutatii si efortului excesiv.
Prin urmare, nu se pune problema vreunei analize fara examen clinic prealabil la neurochirurg, respectiv chirurgul vascularist.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
20-10-2012, ora 23:09
AdelinaC
Nu este medic/terapeut
AdelinaC
Buna seara.
Am si eu o problema asemanatoare cu cea a domnului de mai sus, de aceea va scriu in cadrul acestui topic. Am 27 de ani si de ceva timp intampin anumite dificultati in ceea ce priveste membrele inferioare. singurul "sport" pe care-l realizez este mersul pe jos si nici acesta, din pacate, nu foarte des si mult. Picioarele imi amortesc de fiecare data cand stau pe scaun(dupa maxim 5 minute sunt deja amortite), trecand de la amorteala la durere si nu pot sa le intrept decat dupa inca 5 minute(aproximativ). Cand urc sau cobor scari simt o senzatie de arsura in zona genunchilui si se aud un fel de pocnituri(nu stiu daca am folosit termenul potrivit). Daca imi pun palma pe genunchi, pe langa senzatia de arsura simt ca si cum ceva se macina. Deasemenea, cand merg pe jos simt o oboseala in picior(cel drept e problema) urmata de durere. Picioarele imi sunt mereu reci. Uneori, dar nu foarte des durerea trece si zona tibiei, ia daca incerc sa-mi masez piciorul doare si mai tare. Tin sa precizez ca am ceva probleme cu circulatia sangelui. Am fost acum 2 ani(aproximativ) la un medic reumatolog si in urma analizelor si a controalelor medicale mi s-a spus ca as putea avea sindrumul antifosfolidipidic doar ca nu putea fi sigur deoarece anumite analize nu se potriveau. Mi-a prescris sa iau cate o aspirina zilnic(aspenter). Am ajuns la dansul deoarece ma dureau mainile si picioarele foarte tare(mai mult mainile) mai ales cand era caldura mare si frig. iar uneori nu-mi puteam controla piciorul drept(incepea cu amorteala apoi durere si apoi nu-l mai simteam deloc). Deasemenea ma inteapa destul de des in spatele capului(stanga) si langa ochiul drept. Va cer sfatul deoarece in ultima perioada a devenit extrem de deranjant.

Multumesc.
0
21-10-2012, ora 13:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Afectiuni precum cle descrise de catre D-voastra sunt la granita dintre reumatologie, hematologie si imunologie.
Incercati mai intai un consult la un specialist hematolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
23-10-2012, ora 21:26
Steliana_22
Nu este medic/terapeut
Steliana_22
Buna seara, Domnule doctor am 22 de ani, 58 kg 1.70, problema mea este ca timp de aproape 1 an a început sa mi se blocheze piciorul drept pe partea dreapta a soldului unde nu mă mai puteam mişca si practic erau ca, , nişte cutite"'...nu mi-am făcut analize deloc am crezut ca este pe moment, dar acum după 1an dupa cum am menţionat durerea mea de la piciorul drept acum fiind de la incheietura lasandu-se pe os in jos...nu ştiu ce sa fac si ce am, nu as vrea sa cred ca este o posibila Hernie de disc.:((.Va rog din toată inima dacă îmi puteţi spune ce am, de ce mă doare atât de tare...si cred ca se agraveaza din ce in ce mai tare, am început chiar sa schiopatez...aştept cu nerăbdare răspunsul DVS...îmi ve-ţi fi de ffff mare ajutor...!!!!
0
13-11-2012, ora 23:10
miminini8
Nu este medic/terapeut
miminini8
Buna seara,
Am 35 ani cu antecedente cardiovasculare in familie.Tata a fost cardiac de cand ma stiu..Sant mamica de 2 ani, am 59 kg si 164 cm.Am dureri mari de picioare, in special seara.Sant ca niste arsuri, simt ca imi iau foc picioarele de la genunchi in jos.Ma tratez cu aerul rece de afara pe picioarele descoperite 10 min in fiecare seara.La tata totul a inceput cu o tromboflebita si a continuat mai tarziu cu infarcturi de-a lungul anilor, operatii de bypass, insuficienta cardiaca, infarct mezenteric si deces.Eu imi fac analizele regulat, sant normale, mai ales cele de la sange, apoi INR-ul, EKG-ul, oscilometria.Sant disperata, nu stiu cum sa previn aceasta boala a cardiacilor, nu vreau sa ajung ca tata.Va rog ajutati-ma cu un sfat, o analiza de specialitate, orice m-ar putea ajuta.
PS: De cand ma stiu port nr 37 la pantofi, dupa sarcina am ajuns la nr 38 uneori nr39.
0
17-11-2012, ora 21:20
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Antecedentele cardiace sunt putin semnificative, infinit mai important fiind raspunsul la intrebarea: ce greutate avea (are) tatal D-voastra?? Puteti preveni problemele cardiace mentinandu-va greutatea normala si evitand excesul de sare, dulciuri, carbohidrati in general.
Suferinta descrisa de catre D-voastra se aseamana mai mult unei insuficiente venoase periferice, motiv pentru care trebuie sa consultati un specialist in Chirurgie vasculara.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
19-11-2012, ora 09:44
miminini8
Nu este medic/terapeut
miminini8
Pot sa va raspund si la intrebarea aceasta.Cand au inceput problemele la tatal meu, tromboflebita, el era slab, avea o greutate nornala.Dar tatal lui a facut infarct la 48 ani si a murit pe loc, iar mama lui tot de infarct a murit dar mai tarziu, pe la 60 de ani.Au fost 6 copii la parinti si toti au murit din cauza probleme cardiace.Durata medie de viata a lor a fost de 60 de ani.
Va multumesc pentru raspuns, chiar am sa consult un specialist in chirurgie vasculara pentru ca de cateva zile mai am un nou simptom, spasme musculare la picioare, seara in pozitia culcat.
0
29-01-2013, ora 14:13
florin2013
Nu este medic/terapeut
florin2013
Buna Ziua Domnule Doctor. Am si eu o problema cu Mama mea (72 ani) pe care o dor foarte rau picioarele de la genunchi in jos si se poate deplasa destul de greu.. Precizez ca are varice. Credeti ca asta e cauza majora? Credeti ca un tratament cu Detralex tablete + Varixinel Gel ar fi indicat? poate fi si o lipsa majora de vitamina C.
Va rog ajutati-ma cu un sfat, orice m-ar putea ajuta. Multumesc anticipat.
0
29-01-2013, ora 18:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Atat insuficienta venoasa periferica, cat mai ales insuficienta arteriala (arteriopatia obliteranta) pot determina o asemenea suferinta. Poate fi vorba si despre un sindrom compresiv lombar (hernie de disc, stenoza canalului vertebral), poate fi vorba despre gonartroza etc.
Ce greutate/inaltime are??
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
29-01-2013, ora 22:47
florin2013
Nu este medic/terapeut
florin2013
Are o inaltime de 171 cm si 64 KG.
0
30-01-2013, ora 08:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
OK
In cazul acesta este foarte probabila o insuficienta vasculara periferica, de tip arterial sau venos.
Trebuie sa luati legatura cu un specialist in Chirurgie vasculara, pentru evaluarea gravitatii starii actuale.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
15-02-2013, ora 11:59
george_blain
Nu este medic/terapeut
george_blain
Buna ziua domnule doctor. Am 26 ani 1.84 si 93kg si de 3-4 zile ma doare spatele in zona lombara. M-a durut destul de suparator primele zile, si am administrat midocalm, usor usor observ ca ma lasa, dar nu inca de tot.
Pe parcursul acestor 4 zile, mai aveam cateodata si dureri inghinale, cat si dureri de picioare, partea de sub genunchi.
La ce ar trebui sa ma astept cam ce credeti ca ar fi ? Si unde ar trebui sa ma duc pentru alte investigatii, multumesc
0
15-02-2013, ora 14:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Problema sindromului compresiv lombar este gestionata de catre neurochirurg.
Se impune repaus relativ timp de cateva saptamani.
Nu trebuie sa uitati de kilogramele in plus (15-20), care agraveaza mult problema.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
18-02-2013, ora 01:35
AlexandraLINDBERG
Nu este medic/terapeut
AlexandraLINDBERG
Buna seara,

Am 21 de ani, o greutate normala si pana acum nu am avut probleme majore de sanatate, dar de o perioada de timp am impresia ca nu imi mai simt picioarele de la genunchi in jos. Defapt, nu pot spune ca nu le simt deloc... mi-am facut singura un test sa vad daca este real ceea ce simt eu sau nu... am luat un ac si mi-am intepat piciorul usor sa vad cand resimt durerea..am resimtit-o la un moment dat, dar mult mai tarziu decat ar fi fost normal. Despre ce poate fi vorba ?
Va multmesc !
0
18-02-2013, ora 13:39
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cu mare probabilitate este vorba despre o problema neurologica, de tip central sau periferic.
Trebuie sa luati legatura cu un neurolog pentru un examen clinic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
20-02-2013, ora 21:38
nadyaileana
Nu este medic/terapeut
nadyaileana
pe bunica mea (80 de ani)o doare piciorul de la sold in jos.a cazut si a fost la dr si i a zis ca trebuie sa faca niste injectii la genunchi de 500 lei, dar fara sa faca radiografie.ce sa faca oare?
0
21-02-2013, ora 10:31
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este evident ca, inainte de a incepe un tratament, are nevoie de un diagnostic corect.
Originea durerii poate fi lombara (sindrom compresiv radicular), coxo-femurala, inflamatorie sau alte zeci de cauze posibile.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
05-03-2013, ora 10:45
dora blaga
Nu este medic/terapeut
dora blaga
Buna ziua!
Am o fetita de 8 ani si se tot plinge de dureri de picioare(mai exact durerea este localizata la nivelul tibiilor cel mai des).Asta se intampla cel mai des primavara si toamna, seara, iar dr.pediatru mi-a zis ca sunt dureri de crestere si sa-i dau Ca si vit.D.Am fost cu ea si la ortoped si mi-a zis ca are platfus si are nevoie de talonete.A purtat si talonete fara nici o imbunatatire.Din toamna a inceput sa faca balet si de vre-o luna incoace din senin, in timpul ce merge, o sageata prin picior undeva sub rotula in asa masura incat nu se mai poate spijini pe picior si...cade.Sa fie din cauza baletului oare sau e o cauza patologica?
Va multumesc!
0
18-04-2013, ora 10:22
anca7413
Nu este medic/terapeut
anca7413
buna ziua. in urma cu 5 ani am fost operata de hernie de disc, acum imi amortesc picioarele, daca stau 10 minute la pc, in urma cu 5 ani nu imi amoteau picioarele, ma durea doar piciorul drep. sa fie vorba iarasi de hernie de disc?am 1, 58 m si 60 kg.
0
19-04-2013, ora 09:17
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este, evident, vorba despre acelasi sindrom compresiv lombar (hernie de disc).
Prin urmare, trebuie sa consultati un neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
0
19-04-2013, ora 11:00
anca7413
Nu este medic/terapeut
anca7413
va multumesc!
0
21-04-2013, ora 07:00
bubupatratel
Nu este medic/terapeut
bubupatratel
buna ziuz dle doctor am 41 ani 1, 87 si 80 kg problema nea este urmatoarea de cam2 luni am inceput sa am dureri la ambi genunchi in partea interioara dar aceste dureri le am numai dimineata cind ma ridic din pat si in momentul cind conduc mentionez ca sint sofer pe camion si petrec cam 12 ore zilnic la volan, cum mentionam practic numai cind stau in momentul cind incep sa fac miscare aceste dureri dispar definitiv si reapar brusc cind ma asez, intrebarea mea este ce trebuie sa fac ca aceste dureri sa dispara tinind cont ca de foarte multe ori sint atit de puternice incit trebuie sa opresc si sa fac putina miscare dau dupa caz sa intind picioarele daca spatiu imi permite va multumesc
0
21-04-2013, ora 10:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cu mare probabilitate va confruntati cu o gonartroza incipienta (distrugerea cartilajului articular), cauzata de suprasolicitarea de tip mecanic..
Desigur ca se poate adauga un sindrom compresiv lombar (hernie de disc), o insuficienta circulatorie periferica etc etc.
Nu putem diferentia aceste cauze fara o examinare clinica directa.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
0
31-10-2013, ora 19:01
Filipo
Nu este medic/terapeut
Filipo
Buna seara.am si probleme de sanatate, acum de doi ani fac tratament de TBC MDR in Portugalia, sunt izolat intr-o camera nu fac aproximativ miscari cum se cuvine, de citeva saptamini mi-au amortit picioarele jos de la degete incepind, simt ca se agraveaza, a fost medicul care ma trateaza si a spus ca vai face o analiza, dupa ce am facut analize mi-a prescris PIRIDOXIN, lam intrebat care e cauza el mi-a raspuns ca nu ajunge o vitamina in organizm,
sincer nu pot sa inteleg, am citit in internet mai multe si se spune tot multe si cam ma sperie faptul acesta,
multumesc
0
21-12-2013, ora 19:56
Vincentiu_81
Nu este medic/terapeut
Vincentiu_81
Buna seara,

Am 32 de ani si fac alergari de aproximativ 2 ani - alergari pe distante cuprinde intre 10 si 20 km de cate 3-4 ori pe saptamana.
De la sfarsitul verii acesteia a inceput sa ma doara treptat piciorul drept in jurul gleznei, durere care s-a accentuat treptat ca urmare a antrenamentelor, iar ulterior in toamna a inceput sa ma doara si la genunchi. In ultima luna nu prea am mai alergat... ca urmare aceste dureri m-au lasat, in schimb de vreo 2 saptamani am observat ca daca alerg incep sa ma doara muschii situati in partea inferioara a picioarelor, aceia situati de la glezne in sus si dupa 5 km ma dor suficient incat sa ma opresc... simt ca si cum am picioarele tari acolo si nu mai pot alerga. Poate fi de la frig, daca alerg prea repede pentru vremea care este afara? Sau de la ce ar putea fi?

Multumesc.
0
22-12-2013, ora 09:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Trebuie sa fiti constient ca acest gen de forturi este fabulos de distructiv pentru glezne si pentru genunchi.
Puteti continua aceste eforturi, insa trebuie sa va asumati distrugerea ultra-rapida si definitiva a acestor articulatii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
0
10-01-2014, ora 14:11
mindmaze
Nu este medic/terapeut
mindmaze
Buna ziua domnule doctor, si an nou fericit!

Am si eu o problema si as vrea sa stiu carui tip de medic specialist ar trebui sa ma adresez si ce tip de investigatii ar trebui sa fac. Am 25 de ani, sex feminin, o inaltime de 1.62, greutate de 56-57 kg (deci doar cu putin peste o greutate normala). Meseria mea necesita mult stat la birou si nu prea fac exercitii fizice. Singura activitate fizica pe care o fac cat de cat sunt calatoriile. Problema e ca inca de cand eram copil, ma dor genunchii cand incerc sa fac activitate fizica. Pentru mine genoflexiunile de exemplu sunt dureroase, iar de fiecare data cand imi indoi mai brusc genunchii, acestia trosnesc (fac un sunet ca si cum s-ar zgaria os pe os). Problema asta am avut-o din copilarie, cand doctorul a spus ca am reumatism si am facut o cura cu moldamin injectabil. Mie mi se pare destul de ciudat la un copil mic sa aiba reumatism... De atunci au trecut ani de zile, si acum mi-ar place mult sa devin mai activa fizic (sa fac gimnastica, dans, catarare). Vreau sa investighez problema sa vad daca am vreo sansa sa ma folosesc normal de genunchii mei sau sunt compromisi. Va rog sa imi spuneti spre ce medic specialist sa ma indrept si ce investigatii trebuie facute. Mentionez ca locuiesc in Cluj-Napoca, deci am acces la tot felul de clinici. Va multumesc mult!
0
12-01-2014, ora 20:16
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Din cele descrise de catre D-voastra nu pare a fi vorba dspre o afectiune inflamatorie de tip reumatologic-autoimun, cat mai curand o problema de tip mecanic, si anume supra-incarcarea articulatiei femuro-patelare.
De obicei este vorba despre o displazie femuro-patelara, adica exista o incrongruenta intre patela si femur, care duce la distrugerea progresiva a acestei articulatii.
Trebuie sa consultati un specialist in chirurgia genunchiului, iar pana atunci sa va reconsiderati atitudinea fata de miscare, privilegiind sporturile mai putin distructive pentru genunchi (inot etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns
63 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.