Dureri picioare

07-05-2010
mihaela.72
Nu este medic/terapeut
mihaela.72
Ma numesc Mihaela.Am 38 de ani, o inaltime de 1.54 si 65 kg.Nu practic in mod constant activitati sportive.De catva timp ma dor gleznele si talpile destul de tare.Mi se umfla picioarele si mainile.Am vizitat un medic internist.Mi s-a spus in urma unui Ekg ca nu sunt probleme deosebite.Am inceput de varice pentru care urmez tratament cu Detralex de doua ori pe zi.De 8 ani fac tratament pentru tiroida cu euthirox 25.Am o mica piatra la rinichi.Mi s-a spus ca nu aceasta este cauza durerilor.Am tratament si pentru hipertensiune cu bisoprolol.Mi s-a spus ca tensiunea este ereditara.Uneori, in special cand se schimba vremea, am si dureri musculare.Am facut analize recent.Valori crescute au aparut la pdw-19.3 fL, colesterol seric total-228 si fibrinogenemie 363 mg. Aslo, fact.reumatoid si pcr au valori negative.
M-am gandit sa incep sa practic activitate sportiva in mod constant, dar nu sunt sigura ca am voie si nu stiu ce tip de exercitii mi s-ar potrivi avand in vedere faptul ca nu stiu cauza umflarii si durerii picioarelor.
Multumesc anticipat pentru sfaturi.Cu recunostinta, Mihaela.
3 comentarii
0
07-05-2010, ora 08:47
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Asa dupa cum ati intuit deja, problema D-voastra nu tine de ortopedie-traumatologie, cat de medicina interna.
Edemele periferice pot avea nenumarate cauze, de la cele vasculare la cele hepatice, renale, cardiace, hematologice, reumatologice, si lista este destul de lunga.
Incercati si cu un consult la reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
07-05-2010, ora 16:16
mihaela.72
Nu este medic/terapeut
mihaela.72
Buna ziua!
Multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului dumneavoastra.
Am o nelamurire: exista posibiltatea sa am probleme reumatologice chiar daca aslo si analizele mentionate mai sus sunt negative?
Multe multumiri!
Mihaela
0
07-05-2010, ora 16:55
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Exista numeroase maladii reumatologice, iar unele dintre ele (cum sunt poliartritele seronegative) evolueaza cu acele analize perfect normale.
De fapt, analizele mentionate sunt total nespecifice, putand creste in orice inflamatie din organism, si nu numai in maladiile reumatologice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: