Dureri la plamani sau dureri de spate?

25-03-2013
Marius-Ionut
Nu este medic/terapeut
Marius-Ionut
Numele meu este Marius, am 19 ani si cu ceva timp in urma am inceput sa tusesc, in noiembrie 2012 am decis sa fac o radiografie pulmonara, am descoperit ca am Bronsita Asmatiforma si am primit tratament cu Montelukast Activas 10 mg si un spray: Seretide.sunt fumator(stiu ca nu ar trebui sa fumez dar incerc sa ma las).Am niste dureri, mai mult un inconfort in spate in zona coloanei si in zona coastelor(in partea dreapta in general)durerea se accentueaza cand merg mult., mi sa spus ca nu este de la plamani si ca sar putea sa fiu 'tras de curent' totusi ma ingrijorez repede de fel.rar am niste dureri mari in spate cand respir, dureaza cam 1-2 minute( mi se intampla foarte rar) dar totusi cam zi de zi simt o durere/inconfort in zona coastelor si de ieri simt o oarecare amorteala in aceeasi zona.Mentionez ca inca tusesc dar urmez tratamentul pe care il am.ma gandeam ca aceasta durere poate fi si din cauza ca stau foarte mult la calculator, pe un scaun rigid intr-o pozitie nu chiar confortabila.ce poate fi?de la bronsita mea sau Doamne fereste cancer.Va multumesc!
10 comentarii
0
25-03-2013, ora 00:21
donica
Nu este medic/terapeut
donica
in momentul cand nu mai pui tigara in gura nu vei mai avea nici o problema cu plamanii.
aerosoli cu propolis.
0
25-03-2013, ora 00:23
Marius-Ionut
Nu este medic/terapeut
Marius-Ionut
Am o alergie la praf si polen si mi sa spus sa ma feresc de propolis.alta posibilitate exista?va multumesc
0
12-03-2019, ora 01:28
Didi21
Nu este medic/terapeut
Didi21
Buna! Ma poti ajuta cu un raspuns? Am fix aceleasi probleme si fix acelasi tratament iar acum am.si.durerea in spate, aproape de coloana, vreau sa depășesc acest episod urat.am 21 de ani
0
15-03-2019, ora 15:45
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Durerile dumneavoastră nu par de natură pulmonară, mai ales că nu aveți și alte simptome asociate. Probabil sunt dureri osteo-musculare de la poziția incorectă, stat mult pe scaun etc. Renunțați la fumat și faceți niște fizioterapie, ședințe de masaj sau pur și simplu mai multă mișcare zilnică. Dacă mai aveți întrebări sau ceva este neclar vă rog să-mi scrieți. O zi liniștită!
0
20-07-2019, ora 14:51
Alyna32
Nu este medic/terapeut
Alyna32
Bună ziua, sunt foarte îngrijorată deoarece acum 3 luni am facut o radiografie iar medicul de familie m-a speriat dandu-mi de înțeles că este ceva foarte serios.Am mers mai departe la 1medic de interne si 2 medici specialiști pneumologie toți spunând că este o pneumonie.Medicul din urmă m-a asigurat că nici gand de ceva mai grav.Am urmat tratament cu antibiotic și tot ceea ce mi-a prescris medicul specialist, am repetat radiografia care a iesit curata a doua oară dar specialistul spune ce este o ușoară formă de astm pentru ca se aud niste raluri uscate si mi.a dat mai departe si tratament pentru aceasta.Problema este ca eu am niste dureri episodice in spate in dreptul plamanului drept cam la 1 palma sub umar chiar sub partea osoasa care uneori sunt ca niste usturimi alteori durere nu apar mereu dar apar zilnic.Daca masez zona aceea si apas putin pare a fi un nerv afectat...nu stiu cum sa descriu mai bine...Medicul de familie imi spune sa fac si un examen computer tomograf pentru ca radiografia nu este relevanta iar specialistul spune că nu are rost sa ma
expun radiatiilor degeaba mai ales caam facut si analize la sange si sputa si 2 radiografii recent iar eu sunt foarte speriată si nu stiu cum sa procedez si sunt foarte speriata.Va rog din suflet daca este posibilă parerea unui specialist.O zi buna.
0
24-07-2019, ora 20:15
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Dacă în urma tratamentului pneumoniei, radiografia nu a mai evidențiat nicio leziune, atunci cel mai probabil durerea este de natură osteo-musculară sau neurologică. Mai aveți și alte simptome? Dacă da, vă rog să le descrieți cât mai detaliat. Dacă radiografia nu a evidențiat nimic, nu are sens să faceți CT toracic (doar pentru liniștea dumneavoastră, un CT nu vă iradiază peste limita normală de iradiere pe care o suportă o persoană în mod normal). Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
0
16-08-2019, ora 14:31
Alyna32
Nu este medic/terapeut
Alyna32
Bună ziua!Vă mulțumesc din suflet pentru răspuns.Așa cum spuneam am primit un tratament pentru formă ușoară de astm le care doamna doctor spune că o am care constă în Montelukast, Clenil Jet si Forster.Am urmat o perioada dar am întrerupt pentru ca simt o durere in dreptul plamanului drept.De câteva zile am incercat sa reiau dar durerea a reapărut.Mentionez ca pe perioada in care nu am folosit clenil Jet si Forster durerea dispăruse.As avea nevoie de o parere avizată.Va mulțumesc.
0
20-08-2019, ora 22:55
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Înafară de această durere mai aveți și alte simptome? Faceți o nouă radiografie sau un CT toracic pentru a exclude orice patologie pulmonară. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
0
20-08-2019, ora 23:06
Alyna32
Nu este medic/terapeut
Alyna32
Nu am decat aceasta durere care apare si dispare pe parcursul zilei.Sa fie totusi o problema pulmonara chiar daca radiografia facuta este buna?Sunt foarte speriată.Va multumesc pentru raspuns
0
21-08-2019, ora 19:13
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Faceți un CT toracic pentru siguranță, dacă iese normal puteți exclude orice patologie pulmonară. Aștept să-mi spuneți rezultatul de la CT și care este evoluția în continuare a simptomelor. O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul timpuriu al durerii în piept poate salva vieți
  • Cauze mai puțin evidente pentru durerea de spate
  • Durere de spate - ce este important să știi
  • Fizioterapia durerii de spate - proceduri posibile și eficiența lor
  • Acupresura poate ameliora durerile cronice de spate
  • Plămâni funcționali, creați din celule stem
  • A fost descoperită cauza durerilor inexplicabile de spate
  • Durerea cardiacă - de ce, când și cum apare?
  • Fizioterapia durerii de spate - cum te poate ajuta un fizioterapeut
  •