Dureri inima - Amorteala membrelor - Vene Pronuntate

29-10-2010
rmichiu
Nu este medic/terapeut
rmichiu
Buna Ziua!

Mentionez ca am 21 de ani si fac foarte multa miscare (fost sportiv de performanta..acum doar hobby...cu 1-2 antrenamente pe saptamana).

Dupa o pauza de 3 saptamani de la efort, dupa primul antrenament (Volei)..am ajuns acasa si m-am pus in pat, atunci au inceput durerile in capul pieptului. Dureri destul de puternice. Initial nu le-am luat in seama..si m-am culcat..dar m-am trezit cu aceleasi dureri. Durerile au continuat pt inca 4-5 zile...cu aceasi intensitate...iar despre efort nu poate fi vorba. Cum incercam sa alerg..sau sa interprind vreo activitate care presupunea miscare, oboseam f. repede..iar durerile apareau aproape instantaneu.

Am chemat intr-un final ambulanta, unde mi-au facut un EKG...care a iesit bine. Din pct lor de vedere eram sanatos.asa ca nu au continuat investigatiile.

La 2 zile dupa acest episod, am incercat sa fac o mica alergare...dar dupa aproximativ 500m...m-am oprit, cu o senzatie de transpiratie rece pe spate..si mana stanga amortita. Eh, de atunci...(au trecut aprox 3 zile)...simt furnicaturi in toate membrele (maini, picioare...atat la stanga cat si la dreapata). Deseori venele devin pronuntate...iar la maini...se inrosesc.

In ultimele 6 luni am facut 3 EGK-uri..si toate au iesit bine. Ultimul control la medicul Cardiolog a fost acum 1 an jumate, cand singura mentiune a fost o valva care nu se inchidea bine (dreapta daca nu ma insel)
6 comentarii
0
07-11-2010, ora 13:53
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Buna ziua!

La sportivi mai ales intra in discutie durerile de perete toracic, dureri care practic tin de musculatura, de coaste si articulatii - si care pot mima o durere de origine cardiaca.
Ati incercat sa luati ceva medicament pt durere? Daca da ce anume, si in ce masura v-a ajutat?

Aparitia paresteziilor la nivelul membrelor poate sa fie din cauza lipsei de calciu / magneziu.
In principiu ati avea nevoie de un set complet de analize care sa cuprinda si Ca / Mg, si eventual o reevaluare cardiologica daca e cazul, consult endocrinologic.

Sanatate!
0
23-11-2010, ora 02:23
rmichiu
Nu este medic/terapeut
rmichiu
Multumesc pt raspuns.

Medicamente pt durere am tot luat...si diverse (acum nu stiu sa va spun exact denumirea)..dar fara folos.
Am facut un set complet de analize...iar intradevar...Calciul era f. mic (sub limita)..atat cel Ionic cat si cel Normal. Durerea din piept a disparut, insa...intre timp...pana sa fac analizele au inceput sa mi se sparga si capilare (la maini si la picioare). Din pacate..cu tot cu tratament si alimentatie adecvata..capilarele si vasele tot continua sa se sparga. Acum s-au mutat si spre alte organe...si ustura atunci cand fac treaba mica.

Daca tot am facut analizele de sange, am zis sa fac un set complet de analize medicale..de la Cardiologie..la Neurologie...RMN..absolut tot.
Din pacate am gasit si cauza oboselii acute (desi f. ciudat ca pana acum nu m-a afectat). Se pare ca am 2 vertebre (4-5) care imi apasa pe artera ce duce sange la cap, astfel obturand-o atunci cand fac efort. Urmeaza in decembrie sa fac niste analize mai amanuntite..sa se vada daca este operabila sau nu.

Momentan sunt destul de confuz...sper sa o scot la capat.

Multumesc
1
04-12-2010, ora 15:38
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
E un pic bizar cea ce imi descrieti.

La ce vertebre va referiti? Cu ce localizare? Coloana cervicala?

Oricum daca intr-adevar e caz de interventie chirurgicala, v-as recomanda clinica de neurochirurgie din Cluj Napoca.
0
06-12-2010, ora 13:19
rmichiu
Nu este medic/terapeut
rmichiu
La coloana cervicala este problema.
0
02-03-2011, ora 14:14
Lavera
Nu este medic/terapeut
Lavera
Am aceleasi simptome ca si tine. Ce analize mai exacte ai facut de ti-au iesit vertebrele respective care apasa? Te-ai operat pana la urma? Cum mai e starea ta?
0
29-03-2011, ora 03:19
oanaaa_me
Nu este medic/terapeut
oanaaa_me
Buna ziua.am 25 de ani si de ceva vreme la orice suparare sau enervare majora imi apar urmatoarele simptome: amorteala si furnicaturi ale membrelor stangi(care eu una le gasesc si mai reci ca si temperatura decat cele drepte), aceleasi furnicaturi pe jumatatea stanga a capului insotite cu ameteli si oboseala (chiar si cand nu depun efort).intrebarea mea este carui specialist trebuie sa ma adresez si carui diagnostic apartine simptomele ce le am; de fapt ce ma sfatuiti sa fac? mentionez ca nu am luat nici un fel de medicament deciimi recomandati ceva calmant? deoarece se fac 2 zile de cand aceste simptome nu ma lasa in pace si incep sa am dureri(sau poate ca e doar disconfortul). va multumesc anticipat.cu stima
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici