Dureri ingrozitoare de cap!!!

24-10-2005
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Buna ziua,

Va scriu pentru ca nu stiu ce sa mai fac.

Din mai anul trecut, am inceput sa am niste dureri ingrozitoare de cap. Nu erau insa permanente. Aveam zile in sir cand plangeam de durere, apoi o zi, doua, durerea disparea.

Asta a durat mai mult timp, pana cand am hotarat sa vad un medic, pentru ca nu eram capabila sa mai muncesc... Durerile astea erau, la inceput, insotite de stranuturi repetate si dese.

Astfel, am inceput sa vad mai multi medici, pentru ca nimeni nu era capabil sa-mi puna un diagnostic, sa-mi dea un tratament, si durerea sa-mi treaca.

Prima data mi-au spus ca am sinuzita. Era un medic generalist. Am hotarat astfel sa vad un medic specialist, orl-ist. Mi-a facut o tomografie, si mi-a spus ca trebuie sa ma opereze de urgenta, pentru ca am o malformatie la nivelul sinusului, si ca nu aveam, de fapt, sinusita. Alte explicatii nu mi-a dat. Mi-a pus calendarul in fata si mi-a spus sa-mi aleg data operatiei.

Cand am auzit de operatie, m-am speriat. Am luat hotararea sa mai cer parerea un alt medic specialist, tot un orl-ist. Astfel, m-am dus la el cu tomografiile amanuntite pe care le aveam si pe baza carora mi s-a spus ca trebuie sa fiu operata.

Surpriza : al doilea medic imi spune ca totul e normal, ca nu vede absolut nimic pe tomografii... si sa merg la un neurolog... poate ca el ma va putea ajuta.

Ce sa mai cred? Iar eu, in tot acest timp, eram innebunita, luam Advil cu pumnu, pentru ca durerea de cap nu-mi mai trecea. si mi s-a dat un spray nazal, Flonase.

Aveam astfel parerile total diferita a 2 medici specialisti : unul imi spune sa ma operez de urgenta, unul imi spune ca nu am nimic la nivelul sinusului, ca totul e corect.

Ii povestesc toate astea unui coleg de birou, care imi spune ca el cunoaste un medic foarte bun, orl-ist si sa merg sa-l vad si pe acesta. Si ca avand parerea celui de-al 3 lea medic, voi putea decide ce e de facut.

Il vad pe acest medic, ma controleaza amanuntit, se uita pe tomografii... si ma intreaba daca am avut vreodata probleme cu alergiile, avand in vedere ca eu stranutam des, mai ales dimineata... Ii spun ca da, totdeuna am fost mai sensibila : alergica la polen, la par de pisica... Ma trimite astfel sa-mi fac niste analize pentru alergii. Aici, intr-adevar medicul imi spune ca sunt foarte alergica la plantele graminee, la acarieni, par de pisica, de caine... DAr reactia foarte pronuntata la graminee o face sa creada sa asta imi declanseaza durerea de cap.

MA reintorc la medicul orl-ist, care imi spune ca e clar, ca aceasta alergie imi declanseaza durerea de cap. Mi-a dat un medicament contra alergiei, Aerius. Si sa continui cu Flonase. MI-a spus insa ca in perioada iernii, nu ar trebui sa am probleme cu alergia. In doua minute, am iesit pe usa, el a rezolvat cazul.

Toate astea s-au petrecut in octombrie. De atucni, iau continuu acest Flonase. In cazul in care intrerup pentru o saptamana, durerea de cap revine. Medicamentele contra alergie nu le-am mai luat. Mi s-a spus sa incep sa le iau prin mai.

Va scriu pentru ca nu ma simt bine, simt ca nu respir cum trebuie, si acum, de exemplu, durerea de cap este asa de mare, ca, iertati-ma, imi vine sa-mi dau cu capul de perete... pur si simplu transpir, nu mai stiu ce sa fac, din cauza durerii de cap...

Mentionez ca toate astea s-au intamplat in Canada. Aici locuiesc. Nu mai vreau sa va vorbesc de superficialitatea cu care am fost tratata... mi se spunea sa iau Advil cand ma doare capul, ca o sa-mi treaca pana la urma... ca cauzele pot fi foarte multe... si cu asta basta.

Eu nu sunt medic. Nu ma pricep la toate astea. Ceea ce stiu insa e ca de aproape un an de zile traiesc complet aiurea. Ma doare capul, nu pot munci cum trebuie...

Va rog sa ma iertati pentru mesajul meu kilometric, ca va bat la cap. Dar sincer, nu mai stiu ce sa fac. Sa vad un alt medic? sa merg la neurolog... Nu stiu, cu aceste tomografii amanuntite, nimeni nu e capabil sa se pronunte asupra unui diagnostic... PArerile sunt atat de diferite, incat eu nu mai stiu pe ca cale sa o iau si pe cine sa mai ascult...

Multumesc inca o data pentru sprijinul dumneavoastra.

MAriana
5 comentarii
0
24-10-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Cefaleea persistenta (durerea de cap) poate avea multiple cauze. Parerea mea este ca ar trebui sa consulti un medic neurolog (ia si tomografiile cu tine). Succes si sanatate!
0
26-07-2010, ora 18:15
kitina50
Nu este medic/terapeut
kitina50
noi vrem sfaturi, nu trimiteri, ca in biblie!!!!!
0
26-07-2010, ora 18:52
kitina50
Nu este medic/terapeut
kitina50
am scris mai multe mesaje, nu stiu unde au ajuns; repet, pe scurt::exista vreo conexiune""? cand ma doare laba piciorului, spre degete, ma doare si pulseaza si la ceafa, deci. nu stiu ce sa intzeleg: ma doare ceafa ca ma doare piciorul, sau invers?fac sport, am fost la URGENTA-OBREGIA, si niste ""priceputzi"" de rezidentzi mi-au recomandat niste antiinflamatorii, foarte puternice, si de atunci am cefalee, spasme musculare dureri si tensiune, presiune la ceafa, pana la mancarimi, agitatzie, si fatigabilitate...in acelasi timp, am somn permanent; drept ptrt. care nu am mai avut curaj sa mai merg nici la sala, unul dintre medicamente este TABOR, daca-mi amintesc bine, dupa ei, trebuia sa iau 2 odata la 8 ore, noroc ca mi-a fost prea rau ca sa mai continui sa le iau; dar de atunci sunt deja 3 zile si eu nu reusesc sa-mi revin, ca sa nu mai zic ca piciorul ma doare in continuare...mai putzin, de ce sa nu recunosc;, dar repet, cand merg, ma doare si piciorul, dar si presiunea de la cefa creste, insotzita fiind de ametzeli si slabiciune, , , , ce ma sfatuitzi?... MULTZUMESC.-CRISTINA
0
08-11-2011, ora 18:17
tpatrusel
Nu este medic/terapeut
tpatrusel
Buna,

Si eu trec prin aceleasi simptome. In cele din urma mi s-a recomandat un test pentru verificarea unor paraziti(posibil lamblii). Tu cum ai rezolvat problema in cele din urma?
0
27-02-2021, ora 21:13
niaxa
Nu este medic/terapeut
niaxa
Trebuie mers la neurolog. Daca sunteti din Bucuresti, vi-l recomand pe dr. Andrei Căpraru.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • De ce vinul și ciocolata pot declanșa migrene?
  • Atacul migrenos protejează de fapt creierul de stresul oxidativ?
  • Când ar trebui să ne alarmeze durerea de cap (semne de gravitate și motive de adresare la medic)
  • Ce indicii oferă localizarea durerii de cap
  • Modalități de a trata durerea de cap fără medicamente
  • Durerile de cap, raportate anual de peste 50% dintre oamenii de pe glob
  •