Dureri in zona ovarelor. Posibilitate sarcina?

28-08-2011
Foxie
Nu este medic/terapeut
Foxie
Buna ziua,

Acum aprox 2 saptamani, am intretinut raporturi sexuale cu prietenul meu, la 4 zile dupa incheierea menstruatiei. Am folosit prezervativ, insa il stiu cam neglijent si mi-e frica sa fiu complet sigura (desi s-a spalat pe maini si teoretic nu am avut contact cu sperma lui) Nu am avut greturi, nici sangerari vaginale, niciun fel de simptom normal de prezenta a sarcinii, insa am cam avut niste dureri usoare in zonele ovarelor. Cateodata mai puternic in partea stanga, alteori mai puternic in partea dreapta. Am sa fac un test de sarcina peste inca o saptamana pentru a fi sigura de rezultat. Intrebarile mele sunt:

- Care sunt sansele ca eu sa raman gravida?
- Spermatozoizii mor instantaneu in contact cu apa?
- Cand ar fi cel mai sigur pentru mine sa fac un test de sarcina, in asa fel incat sa fiu absolut sigura de rezultat? Eu stiu de 3 saptamanii, dar alte persoane au spus si 10 zile de la contactul sexual.
- Sunt din Bucuresti. Mai am foarte putin pana la 18, dar sunt totusi minora. Este posibil in caz de sarcina sa fac un chiuretaj fara ca parintii mei sa afle?

Va multumesc anticipat.
2 comentarii
0
28-08-2011, ora 18:57
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Sansele de a fi vorba de o sarcina sunt foarte mici: sub 1 %
2. Daca nu instantaneu, in orice caz mor intr-un timp de ordinul secundelor.
3. Celo mai sigur este sa faceti un test de sarcina dupa 15 zile de la contactul sexual: 5 zile este timpul maxim de supravietuire a spermatozoidului in tractul genital femeiesc pana la fecundatie, iar 10 zile este timpul maxim de la fecundatie la cuibarirea in uter. Dupa ce cuibarirea a avut loc, testele de sarcina devin relevante.
4. In Romania este posibil orice.
0
28-08-2011, ora 19:04
Foxie
Nu este medic/terapeut
Foxie
Va multumesc mult:)
Atunci imi puteti spune va rog, care ar putea fi cauzele durerilor? Mentionez ca in urma cu o saptamana mi-am facut analiza de sange si urina si nu au revelat nimic anormal.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul