Dureri in zona lombara dreapta cu amorteala in piciorul drept

17-06-2014
IoanaGL
Nu este medic/terapeut
IoanaGL
Buna ziua,

De vreun an si jumatate ma doare spatele in zona lombara, partea dreapta. Am fost la medicul de familie de 3 ori si de fiecare data ma indruma catre Reumatologie, unde mi se facea radiografie si mi se punea diagnostic de usoara scolioza sau lumbago. Mi se recomanda kineto. In urma tratamentului durerea se diminua foarte putin, nu a trecut de tot niciodata.
De o saptamana, in afara de acea durere in zona lombara partea dreapta care acum coboara si in fesa dreapta, a aparut si amorteala. Aceasta amorteala coboara pe piciorul drept, simtind-o mai ales in zona genunchiului fata si spate, pe partea inferioara a gambei si in partea din spate a gleznei, in calcai si deasupra lui.
Am fost astazi si am facut un IRM, rezultatul fiind urmatorul: tendinta la rectitudinea coloanei lombare in plan sagital, cu minima scolioza in 'S', in pozitia examinata. Fara modificari semnificative de semnal privind structurile vertebrale lombare, con medular si coloana de LCR. Deshidratare discala mai evidenta la nivel L4-L5 si mai putin L5-S1. Amprente discale incipiente lombare inferior. L4-L5, protruzie discala moderata, intra-extraforaminala dreapta, avand amprenta asupra radacinii L4 dreapta in foramen. L5-S1, protruzie discala posterioara moderata, predominant mediana si spre dreapta, minim migrata inferior in spatele corpului S1, avand contact cu radacina S1 dreapta in canal si minim contact cu radacina L5 dreapta in foramen. Canal lombar cu dimensiuni in limite normale.
Puteti, va rog, sa imi explicati ce inseamna toate astea?
Multumesc frumos,

O zi buna!
2 comentarii
1
19-06-2014, ora 18:11
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Este vorba de acele protruzii de disc (aproape hernie de disc) la nivelul a doua discuri: L4-L5 si L5-S1. Acestea ajung sa afecteze radcinile nervoase care merg catre picior, repsctiv radacinile L4, L5 si S1. Dintre astea radacina S1 este cea care va da amortelile in calcai. Daca simptomele nu cedeaza la tratament medicamentos si fizioterapie se pune problema evaluarii daca este cazul unei interventii chirurgicale. Ar trebui sa consultati un neurochirurg.
0
05-03-2018, ora 21:38
Ciprian V
Nu este medic/terapeut
Ciprian V
Bună seara, aceeași problemă se pare că o am si eu, nu pot sa merg...am dureri (înțepături) începând de deasupra fesei drepte până în genunchi... câteodată coboară pe tibie...
De două zile stau la pat... să fie de asemenea un început de hernie? Mulțumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul chiropractic pentru durerile lombare asociat cu ameliorări neînsemnate
  • Tratament mai puțin invaziv - eficient pentru durerile lombare
  • Sfaturi pentru persoanele cu dureri lombare
  • Exerciţii recomandate pentru durerea lombară
  • Care este poziția corectă pentru a ridica o greutate?
  • Gestionarea durerilor lombare printr-o nouă abordare
  • O tehnică moleculară ar putea fi dezvoltată pentru a obține un diagnostic mai rapid pentru pacienții cu dureri de spate
  •