Dureri in piept!

07-02-2013
augustin2904
Nu este medic/terapeut
augustin2904
Buna ziua, ma numesc Augustin si as avea si eu cateva intrebari !!!
In luna august anul 2012 intr-o zi mi s-a facut rau, (nod in gat, insuficienta respiratorie, tremur necontrolat si dureri puternice in piept in partea stanga), mentionez faptul ca niciodata pana atunci nu am avut probleme de sanatate, nu fumez iar de baut doar ocazional (vin).
Atunci dupa controlul de rutina care se face in urgenta pt ca am chemat salvarea, mi sa spus ca am tahicardie sau ceva de genu si mi sa dat o anume medicamentatie (egilok, aspacardin, ), dupa care nu m-am simtit foarte bine.
In urmatorul timp pana in luna decembrie mi s-a mai facut rau simptomele fiind cam aceleasi m-au mai vazut inca doi medici fiecare tratament diferit, dupa care din nou nu m-am simtit bn.
In decembrie am fost vazut de o doamna doctor care m-a internat si mi-a facut un set de analize mai complex.
In urma analizelor dansa mi-a spus ca din punct de vedere cardiologic nu am nimic si ca nu trebuie sa imi fac griji, dar mi-a prescris (tensovert, stresclin, liv52, quarelin), spunandu-mi ca problema mea ar fi atacurile de panica pe care le fac foarte usor
De atunci cei drept ma simt mai bn, dar totusi durerile persista manifestandu-se prin ' durere in piept in partea stanga in fata dar in acelasi timp in acelasi pucnt si la acelasi nivel si in spate, tulburari de vedere usoare, stare de ameteala rara, si apasare sub coasta in partea stanga.
Intrebarile care nu imi dau pace sunt, ca daca tot nu am nimic la inima de ce ma inteapa atat de tare cateodata si ma simt asa slabit ?
Acum iau si niste vitamine (pastila efervescenta-calciu, magneziu, zinc, vitaminaB6)
Va rog sa imi da-ti un sfat o idee ceva ce as putea sa fac sau ce analize ar fi indicate pt ca eu sincer nu mai inteleg nimic.
Va multumesc pt timpul acordat !!!
3 comentarii
0
08-02-2013, ora 08:57
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
ce ai tu se numeste distonie neurovegetativa, manifestata prin atacuri de panik si stari de anxietate.ti-ai format o frik ca ai avea ceva la inima, acele simtome apar numai cand te gandesti la ele.prin aceste stari am trecut si eu sau poate mai rau, ma dureau toate, mana stanga, inima ma tinea ca o gheara, respiram greu, ma durea mana stanga, ameteala, stari de greata, puls marit etc.eu aici pe forum am gasit explicatiile la tot, am vb cu multe pers care suferea ca mine, ne-am incurajat si eu am trecut totusi in mare parte peste aceasta frik, dar altii care nu inteleg ce au, traiesc cu spaima ca au ceva la inima, mai devreme sau mai tarziu pot ajunge la un ajutor specializat, ce consta in psiholog sau medicamente.Mie imi era frik ca am sa fac infarct si cand mai auzeam si de un infarct la o varsta frageda, deja ma apucau transpiratiile, nopti nedormite, frik de ce e mai rau, atacuri de panik, in cateva minunte ma transformam intr-o leguma, asa ca te sfatuiesc poate sa cauti mai bn explicatiile in privinta sanatatii tale, e bn de facut toate analizele sa stai linistit ca nu ai nimik si dupaia poate toate trec de la sine.Si ca sa raspund la intrebarea ta, inima nu te doare, si nici nu ai probleme de genu, problema ta sta in subconstient, cu cat te gand mai tare la stari ele apar, iar daca uiti de ele ptr ca esti preocupat de alte lucruri si simtomele dispar.Multa sanatate si daca ai sa imi citesti mesajele mele din urma postate, ai sa gasesti confesiunile mele si ai sa iti dai seama mai bn ce ai...sanatate multa
0
08-02-2013, ora 09:04
augustin2904
Nu este medic/terapeut
augustin2904
Iti multumesc frumos pt raspuns si sfat, si da in mare parte ai dreptate, chiar asa ma simt si fac cand aud de cazuri di astea, am sa incerc sa mai repet odata analizele complet si o sa incerc sa nu ma mai gandesc la treaba asta,
O zi buna va doresc si multa sanatate !!!
0
08-02-2013, ora 14:33
AngiKpp
Nu este medic/terapeut
AngiKpp
Si eu am trecut prin asa ceva si am scapat cu ajutorul medicamentelor si autocontrol. Asa ca trebuie sa gandim pozitiv si sa fim constienti ca suntem sanatosi! multa bafta voua :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Afecțiuni ce dau dureri în piept
  • Cum recunoști angina pectorală și de ce apare această durere
  • De ce apar durerile în piept în angină?
  • Durerile în piept - sunt dureri de inimă sau nu? (cum faci diferența)
  • Angio-computer tomografia ar putea fi cel mai bun prim pas în investigarea durerilor în piept
  •