Dureri foarte mari la piciorul stang.

26-11-2012
bogdan24x
Nu este medic/terapeut
bogdan24x
De mai bine de 1 an ma confrunt cu o sumedenie de probleme la piciorul stang ( durerea degetului nr. 4 + talpa ) constand in dureri, usturimi, furnicaturi si amorteli. Aceste simtome apar atat in timpul mersului cat si in repaus + dureri la sta pe scaun.
Precizez ca am la activ pana in momentul de fata 7 radiografii si 2 rmn-uri + 3 teste de sange si urina + o injectie cu steroizi care nu m-a ajutat deloc, facute la recomandarea ortopedului care ma vede de mai bine de un an de zile, toate aceste teste avand de fiecare data un raspuns bizar din partea ortopedului : ' toate testele sunt in parametrii normali, nu ma pot pronunta ce aveti'. La ultima intalnire pe care am avut-o cu medicul in luna octombrie dupa o alta radiografie mi-a sugerat ca ar fi bine sa-mi puna picioru in gips timp de 6 saptamani, urmand sa se realizeze acest lucru pe data de 10 decemrie cand am o alta consultatie orto.
Durerea in sine a aparut din senin, peste noapte nemaiputand merge ( precizez ca piciorul n-a suferit nici o lovitura, leziune etc).
Varsta mea este de 31 ani, inaltime de 1.70 m greutate de 80 kg, sunt o persoana foarte activa inainte de a aparea aceasta problema aveam o activitate sportiva destul de mare.
As dori sa stiu daca dvs, Dl. dr. Marius Uscatu imi puteti acorda un consult in luna ianurie cand voi ajunge in tara, in decursul lunii decembrie urmand sa sun pentru o programare in cadrul clinicii unde activati.

Va multumesc !

Bogdan Tiru
2 comentarii
0
26-11-2012, ora 13:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Radiografiile nu va sunt utile, RMN-ul este total inutil, iar analizele de sange nu sunt relevante intr-o problema de tip mecanic a aparatului locomotor. Este esentiala doar examinarea clinica atenta si competenta, preferabil la un specialist al ante-piciorului.
Cu mare probabilitate este vorba despre o metatarsalgie

http://www.chirurgiapiciorului.ro/Chirurgia%20antepiciorului/Metatarsalgii, %20boala%20Morton.html

datorata unei supra-sarcini de origine mecanica, cauzata si agravata de cele 15 kg in plus, de activitatea fizica supra-dimensionata (stat in picioare, mers pe jos, activitati sportive), pe fonul unei probabile tulburari de statica a ante-piciorului.
Prin urmare, pana la normalizarea greutatii trebuie mai intai sa reduceti drastic eforturile fizice (stat in picioare, mers pe jos, activitati sportive), iar eu va stau la dispozitie cand doriti.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
26-11-2012, ora 14:11
bogdan24x
Nu este medic/terapeut
bogdan24x
Va multumesc pentru raspunsul prompt, in luna decembrie urmeaza sa fac o programare cu dvs.

Cu stima,

Bogdan Tiru
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.