Dureri dupa vindecarea unei fracturi externe la picior

28-02-2010
amihaela18
Nu este medic/terapeut
amihaela18
Mama mea a avut in urma cu 10 ani piciorul rupt deasupra gleznei, fractura externa.Fractura s-a vindecat dar adeseori piciorul se umfla, schiopatand de durere.Greutatea mamei este de aprox.90kg., inaltimea 1.70m, 56 ani, intre varstele de 20-35 ani a fost operata de chist ovarian, peritonita si o operatie la ficat, avand fierea scoasa.In urma analizelor facute are o usoara anemie, aceasta problema fiind prezenta din tinerete.Atunci cand nu mai suporta durerile ia pastile sau fiole de algocalmin, tine piciorul in apa calda, il maseaza cu apa si sapun sau diferite creme antiinflamatorii.In urma vindecarii fracturii a ramas o cicatrice foarte urata si mai multe pete mici vinete in jur, banuiesc ca in locul in care a avut tijele metalice(pe timpul vindecarii piciorul a fost prins intr-un schelet metalic care a fost scos dupa 6 luni).Ce ar putea face pentru ameliorarea durerilor? Ce medic ar trebui sa consulte?
3 comentarii
0
28-02-2010, ora 16:26
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Din cate descrieti D-voastra, a fost vorba despre o fractura grava a gambei, ce a necesitat osteosinteza (fixarea) cu fixator extern, solutie rezervata cazurilor deosebite, cu potential de infectie.
La ora actuala trebuie facut un examen clinic si radiologic, pentru evaluarea starii gambei. De asemenea, ar fi extrem de util un regim de slabire (vreo 25 kg), pentru ca s-ar reduce presiunea dpdv mecanic asupra mebrului pelvin.
Prin urmare, consultati un ortoped si nu luati absolut nici un tratament pana la evaluarea clinico-radiologica (mai ales nu luati antibiotice!!!!).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
28-02-2010, ora 17:28
amihaela18
Nu este medic/terapeut
amihaela18
Multumesc pentru raspuns!Sanatate!
0
28-02-2010, ora 21:44
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Am uitat sa va precizez: atat baile calde ale piciorului cat si masajul trebuiesc evitatem pe cat posibil in prezenta unui sindrom inflamator, din simplul motiv ca agraveaza simptomele.
Prin urmare, conduita este total opusa: gheata local si evitarea masarii locului respectiv.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: