Dureri de spate ce cedeaza cand iau antibiotice

27-04-2010
Guta Anca Jarmila
Nu este medic/terapeut
Guta Anca Jarmila
Buna ziua, as dori daca se poate sa primesc raspuns la o intrebare care ma "macina". Am 2 copii si cam de cand are cel mare 2 ani (acum are 5) am mai mereu dureri de spate in zona oplatilor, uneori si mai jos, uneori chiar si in mana. Acum 8 luni am nascut al 2-lea copil si durerile sunt tot mai frecvente si mai puternice. Medicul de familie mi-a spus ca am spondiloza cervicala sa iau ibuprofen cand durerea e mai acuta si Ca si MgB6 in lunile de iarna. Cu toate acestea durerea nu cedeaza adica nu ma doare pe tot parcursul unei zile, dar nu trece insa nici o zi fara durere. Am observat ca atunci cand iau antibiotice pt. raceala sau altele durerea aproape ca dispare si reapare apoi dupa ce termin tratamentul. Nu stiu daca nu are vreo legatura atibioticul cu durerea dar ma intreb daca nu e vorba de ceva mai mult decat spondiloza (mentionez ca am 35 de ani si intr-adevar stau mult in picioare si la calculator + cei 2 copii).
Va multumesc.
8 comentarii
0
27-04-2010, ora 21:47
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Este profund daunator sa va auto-administrati antibiotice fara o justificare clinica si biologica. Va veti condamna astfel copiii la moarte prin selectarea unor tulpini microbiene multi-rezistente la antibiotic.
Probabil este vorba despre o afectiune a coloanei dorsale sau cervicale, agravata in timpul sarcinii.
Daca sunteti si supraponderala (obeza) lucrurile sunt si mai mult agravate.
Va sfatuiesc sa incepeti un program specific de kineto-terapie a coloanei (gimnastica medicala specifica), cu rezultate de cele mai multe ori spectaculoase.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
27-04-2010, ora 23:44
Guta Anca Jarmila
Nu este medic/terapeut
Guta Anca Jarmila
Domnule doctor, nu sunt supraponderala din contra am 48 kg la 8 luni dupa nastere ( atat am avut si inainte de a fi insarcinata si am luat in greutate doar 14 kg. in sarcina) si 1, 62m deci se poate spune chiar ca sunt subponderala. De asemenea m-ati inteles gresit cu antibioticele, ele nu au legatura cu copiii si nici despre mine nu e vorba ca iau antibiotice la voia intamplarii ci ca doar am constatat ca atunci cand mi-au fost prescrise antibiotice, nu f. des a disparut si durerea despre care vorbeam.
Va multumesc pt. raspuns.
1
28-04-2010, ora 16:26
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cred ca nu am fost bine inteles: antibioticul pe care-l luati fara rost poate afecta indirect sanatatea copiilor D-voastra din simplul motiv ca selecteaza germeni rezistenti, care nu vor mai putea fi combatuti cu antibioticele actuale.
Nu stiu exact ce ati putea avea, ar putea fi si o problema pulmonara, o nevralgie intercostala si multe, multe alte lucruri.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
06-11-2019, ora 02:21
adyyy7
Nu este medic/terapeut
adyyy7
Domnul doctor va datoreaza cel putin scuze:
---------------*

(*modificat deadmin)
0
22-11-2019, ora 19:13
adyyy7
Nu este medic/terapeut
adyyy7
Milioanele de persoane care suferă de dureri de spate pot încerca antibiotice, o soluţie simplă şi necostisitoare, potrivit unui studiu recent.
Cercetătorii au arătat că multe cazuri de dureri severe de spate sau de lungă durată sunt cauzate de bacterii, care pot fi anihilate luând nişte pastile timp de trei luni, potrivit „DailyMail“. Hanne Albert, cercetătorul danez care a făcut această descoperire, a declarat că aproape jumătate din cei ce suferă de dureri cronice de spate pot beneficia de tratament. El continuă spunând: „Aceşti oameni vor putea să se joace cu copiii lor, în loc să stea şi să îi privească jucându-se“.

Pentru articolul complet dati un search.
0
09-12-2019, ora 10:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Este profund daunator sa va auto-administrati antibiotice fara o justificare clinica si biologica clara.
Din pacate, Romaina este in topul mondial al consumului de antibiotice (cu sau fara justificare medicala), ceea ce se reflecta in numarul mare de infectii nosocomiale si de infectii cu germeni multi-rezistenti.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
18-12-2019, ora 09:36
Fram ursul polar
Nu este medic/terapeut
Fram ursul polar
Nu stiu daca vei mai intra pe site. Totusi, va raspund.
Da, spondiloza a ajuns singura boala pe care o mai cunosc marea majoritate a medicilor. Tratata cu nurofen sau altceva ce contine ibuprofen.
Dar daca spuneti ca durerea rece atunci cand va tratati ca pentru raceala, luand in calcul si locul durerii, v-ati gandit sa faceti un control la plamani? Eu, la asta ma gandesc. Fara sa fiu medic. Fiind dureri de atatia ani, se poate agrava. Daca nu primiti trimitere, merita sa mergeti si la un cabinet privat.
Multa sanatate!
0
21-01-2020, ora 13:00
derty
Nu este medic/terapeut
derty
Crema ArthroMed nu are efecte secundare. O foloseam în timpul sarcinii, este tot atât de eficace ca Ibuprofen și alte analgezice.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.