Dureri de spate, maini umflate

17-06-2012
miordache
Nu este medic/terapeut
miordache
Buna ziua,
Spatele ma doare de mult, mai ales omoplatul stang. In ultima vreme la orice efort ( chiar si cand spal vasele ) imi apara senzatia de arsura si de intepatura cam cat o palma. Si de asemea imi amortesc degetele si palma mai ales noaptea, Dar in ultima perioada ma trezesc cu degetele si bolta palmara umflate, colorate in rosu, fara sa resimt durere. Am senzatia ca ma strange ceva, ca un inel. Pana seara edemul dispare, dar roseata nu. Precizez ca din analizele de sange nu rezulta un reumatism inflamator. Medicul de familia nu se impacienteaza, dar pe mine ma deranjeaza foarte tare.Ce ar trebui sa fac, unde sa ma duc? Am si probleme de circulatie, dar nu cred ca asta determina umflarea mainilor noaptea. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
2 comentarii
0
17-06-2012, ora 22:56
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Maladiile reumatologice de tip inflamator-autoimun evolueaza mult timp cu analize perfect normale. Prin urmare, logic, normalitatea analizelor NU exclude prezenta unei maladii reumatologice, care se diagnosticheaza exclusiv clinic (si eventual se confirma prin analize uneori).
Senzatiile descrise sunt mai curand caracteristice sindromului compresiv cervical (de tipul herniei de disc cervicale), dar pot apare si in afectiuni reumatologice, vasculare etc etc.
Nu am inteles insa tocmai elementele esentiale: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sporturi practicate, antecedente traumatice, neurochirurgicale (cervicale, cerebrale), vasculare, metabolice, etc etc.
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
18-06-2012, ora 09:52
miordache
Nu este medic/terapeut
miordache
Buna ziua,
Revin cu elementele esentiale, pe care le-am omis. Ma numesc Monica, sunt din Timisoara, am 51 ani, de profesie inginer si economist, cu o inaltime de 1, 65, greutate 67 kg, fac sport de intretinere, (bicicleta, inot, fitness), nu sufar de boli metabolice, am avut o histerectomie totala la 50 ani din cauza polifibromatozei. La examenul de osteodensiometrie coloana este in limitele normale, s-a constata osteopenie la solduri, dar deocamdata nu resimt durere. Am spondiloza si o artroza la articulatia temporomandibulara pe care o tin sub control. Am fost diagnosticata si cu artrita scapulo humerala, dar asta nu ma deranjeaza foarte des. Uneori ma dor coatele, am senzatie ca mi se prinde un nerv, am dureri neuropatice foarte suparatoare, dar dupa administrarea unor antiimflamatoare se rezolva destul de repede.
Alte probleme de sanatate pe care le am sunt mai mult de natura estetica, am cuperoza de la varsta frageda, cam de la 18 ani, deasemenea am venectazii pe picioare, cu edemele specifice, mai ales vara. Pentru cuperoza am facut tratament cu laser, insa cu timpul apar altele noi. Nu am tensiune, nu am colesterol, duc o viata echilibrata, nu fumez, nu beau cafea.
Cred ca am detailat prea mult. Pentru sindromul compresiv cervical ar trebui sa consul un neurolog ?
Va multumesc inca odata ! Va citesc raspunsurile cu mult interes, am avut multe de invatat de la acest forum. Felicitari!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere de spate - ce este important să știi
  • Fizioterapia durerii de spate - proceduri posibile și eficiența lor
  • Acupresura poate ameliora durerile cronice de spate
  • A fost descoperită cauza durerilor inexplicabile de spate
  • Fizioterapia durerii de spate - cum te poate ajuta un fizioterapeut
  • Durerea de spate - când ar trebui să mergem la medic
  • Cele mai comune dureri de spate și afecțiunile care le produc
  •