Dureri de piept, coaste si umar

26-11-2009
elenacristina
Nu este medic/terapeut
elenacristina
Buna ziua!
Ma numesc Elena, am 22 de ani. In urma cu 2 luni am facut o operatie la inima, deoarece am fost diagnosticata cu defect septal interatrial. Operatia am facut -o la Timisoara la Institutul de Boli Cardiovasculare. Mi am revenit destul de repede dupa operatie cu fiecare zi ce trecea ma simteam din ce in ce mai bine.pana acum 2 sapt cand au inceput groaznice dureri de umar, piept mai putin si in partea stanga mai jos putin la coaste.Credeti ca aceste dureri sunt de la inima.?.pt ca un doctor zicea ca inima iradiaza durerile in umarul stang.este adevarat?si ce inseamna...ca operatia nu este reusita?sau este vorba doar de un reumatism?sau poate o raceala...pentru ca atunci cand suunt racita ma doare si mai tare.Ce trebuie sa fac?
Astept raspunsul dvs.
Va multumesc!
3 comentarii
0
26-11-2009, ora 19:04
cristina_mec
Identitate neconfirmată
cristina_mec
cred ca cel mai indicat ar fi sa mergi urgent la un medci cardiolog, de preferat ar fi medicul care tea operat.
Semnele pe care le descrii tu sunt specifice anginei pectorale, dar nu e cert trebuie facuta o anamneza minitioasa si un examen obiectiv corespunzator plus analize (ecg, examen de urina, ionograma...)

Multa sanatate!
0
26-11-2009, ora 21:38
elenacristina
Nu este medic/terapeut
elenacristina
Multumesc mut pentru comentariul de mai sus.Dar ce este angina pectorala?Eu trebuia sa ma dc la consult acum o luna, dar nu am fost pentru ca doctorul meu a fost in concediu iar apoi am plecat in Canada.Imi este foarte greu pt ca nu stiu la cine sa apelez aici...sau dc este atat de grav.Eu credeam ca este o raceala, dar simptomele dureaza de ceva timp. In dreptul inimii nu ma doare...dar asa cum am explicat ma doare umarul stang.parca ar fo o durere in os si se lasa in jos pe mana...si gatul cu ureche cu tot, dar mai putin.si jos in partea stanga la coaste.operatia mea la inima este pe dreapta...dar cu toate astea nu ma doare ma doare in partea stanga.nu stiu dc este de la inima..:(
0
27-11-2009, ora 23:30
cristina_mec
Identitate neconfirmată
cristina_mec
In momentul in care muschiul cardiac nu este hranit cu oxigen cum trebuie apar acele dureri descrise de tine si se numeste angina pectorala.Ea poate fi declansata de stres efort fizic frig sau uneori apare fara sa fie corelata cu un semn premergator.Cand ai acele dureri ia un comprimat de nitroglicerina sublingual, daca este vb de angina durerea va trece.

dar tot cred ca trebuie sa mergi la un cardiolog.

Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Afecțiuni ce dau dureri în piept
  • Cum recunoști angina pectorală și de ce apare această durere
  • Durere acută după căderea pe umăr - leziuni posibile
  • De ce apar durerile în piept în angină?
  • Durerile în piept - sunt dureri de inimă sau nu? (cum faci diferența)
  • Angio-computer tomografia ar putea fi cel mai bun prim pas în investigarea durerilor în piept
  •