Dureri de genunchi

14-02-2013
arminia bogatu
Nu este medic/terapeut
arminia bogatu
Buna seara,
Ma numesc Arminia B. din Galati, am 54 ani si de aproape un an, am dureri mari de genunchi. Am fost in iulie 2012 la Lacul Sarat din Braila unde am facut fizioterapie si tratament cu antiinflamatoare dar nu mi-au trecut durerile. De patru luni iau Celadrin (capsule si unguient)fara rezultate.Am facut RMN la genunchi astfel ;
GENUNCHI STANG - evidentiaza epansament lichidian retropatelar si in recesurile laterale ale bursei retropatelare. Se evidentiaza productii osoase marginale la nivelul platoului tibial si a condililor femurali. Meniscurile apar cu grosime diminuata. La nivelul cornului posterior al meniscului intern apar earie liniara intrameniscala de hipersemnal T2 in contact cu suprafata meniscului. Suprafata articulara este neregulata, cu linie subcondrala intacta.Ligamentele incrucisate prezinta semnal normal. In spatiul popliteu se constata prezenta unei formatiuni chistice septate, cu dimensiuni de 25/15/12/mm. Secventele cu supresie de grasime evidentiaza prezenta epansamentului periarticular si a formatiunii chistice, fara modificari de semnal osos. CONCLUZII; Gonartroza stanga cu chist popliteal si hidrartoza. Ruptura corn posterior menisc intern.
GENUNCHI DREPT - evidentiaza minim epansament lichidian in recesurile laterale ale bursei retropatelare. Mici productii osoase marginale la nivelul platoului tibial. Meniscurile apar cu grosime usor diminuata, fara modificari de semnal intrameniscale. Suprafata articulara este neregulata, cu linie subcondrala intacta. Ligamentele incrucisate prezinta semnal normal. In spatiul popliteu se constat prezenta unei formatiuni chistice cu dimensiuni 21/7/10 mm.Secventele cu supresie de grasime evidentiaza prezenta epansamentului periarticular. CONCLUZII; Modificari artrozice,
Va rog spuneti-mi daca este cazul de operatie la genunchiul stang sau se poate trata medicamentos si cu fizioterapie. Medicul ortoped mi-a propus administratrea unor injectii ( nu stiu cum se numesc) pentru reducerea durerii pentru o anumita perioada. Nu stiu ce sa fac.
4 comentarii
0
14-02-2013, ora 22:18
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu ne-ati precizat singurele elemente esentiale: greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, antecedente traumatice si de alta natura.
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
15-02-2013, ora 11:08
arminia bogatu
Nu este medic/terapeut
arminia bogatu
Sunt functionar public, am 1, 65 m / 99 kg, nu am practicat nici un sport si nu am avut antecedente traumatice, nu m-am lovit (nu stiu de unde provine) durere. Muncesc mult, stau la curte. Daca e cazul va pot transmite CD cu pozele de la RMN. Va multumesc anticipat pentru operativitate.
0
15-02-2013, ora 14:21
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este evident ca va confruntati cu distrugerea cartilajului articular (gonartroza), cauzata de cele 40-45 kg in plus si de efortul fizic exagerat.
Pe termen scurt se impune reducerea drastica a efortului fizic (stat in picioare, mers pe jos), iar pe termen mediu trebuie sa slabiti 40-45 kg.
Nu se pune problema tratamentului medicamentos sau de alta natura, dintr-un motiv logic: in afara inutilitatii (nu exista medicamente care sa 'vindece'un cartilaj articular deja distrus), v-ar lasa impresia ca puteti continua cu greutatea si cu regimul de efort actuale.
Interventia chirurgicala atroscopica se poate adresa unei eventuale leziuni meniscale. Trebuie sa consultati un specialist in artroscopia genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
03-04-2013, ora 23:02
ramona_vl2003
Nu este medic/terapeut
ramona_vl2003
Ma numesc Madalin si sunt din Rm. Valcea si astazi am primit vestea ca tatal meu(58ani) are cancer(metastaza osoasa) sau ceva de genul ca doctorul nu prea avea timp de explicatii.
Din cate am inteles lipsa maduva osoasa, trombocite scazute, de ceva timp si din ce in ce mai rau dureri foarte mari la genunchi si urca pana la sold(calmate ca piafen si traadol il mentin cat de cat max 2 ore ). transpiratii abundente.
i-au facut tomograf endoscpie si clonoscopie dar nu prea au gasit nimk, au luat de 2 ori tresut din piept si a doua oara au constat ca e cancer dar refuz sa cred.
ceva sfaturi sau un tratament de urmat ar fi bine venit in aceste momente.
Va multumesc anticipat!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul