Dureri de cap in zona frontala si cosmaruri - obsesiv compulsiv, sau ?

19-05-2012
360
Nu este medic/terapeut
360
Buna,

Am observat ca atunci cand am dureri de cap in zona frontala in partea de sus + frunte (lobul frontal) urmeaza o seara cu 1 cosmar (destul de tulburator)

Ca descriere a durerii de cap, pot sa zic ca am impresia ca m-a lovit cineva cu ciocanul in cap. Sunt unele momente cand ma lasa durerea si altele cand parca mi se inmoaie capul pt cateva secunde.

Senzatiile astea puternice le am pt 1 min cel mult, apoi durerea devine mai usoara putin.

Durerie acestea de cap apar cand citesc, sau cand imi folosesc creierul in general; cand gandesc. Spre ex, cand joc sah timp de 1 ora, toata ziua mi-e stricata cu durerea de cap.

Odata ce apare durerea, mi-e cam greu sa o opresc. Incerc sa nu mai gandesc, dar nu prea merge.
Am studiat putin pe net sa vad care ar putea fii cauza si cred ca este vorba de dopamina in nivele prea mari, iar serotonina in nivele prea mici.

Problema asta o mai aveam 1 data la 3 luni, apoi 1 data la 1 luna.
Azi (cand am avut ultimul cosmar) cred ca a fost a doua oara pe luna asta cand am cosmar dupa durerile de cap. (Penultimul cosmar l-am avut in urma cu vreo 3 sapt)

Pot sa adaug si nervozitate ca simptom in ultimul an. Si mult stres si depresie in ultimii 4 ani.

Tot de 1 an am primit diagnostic de astm alergic extrinsec (forma usoara) si s-ar putea ca si lipsa de oxigenare corespunzatoare a creierului sa fie problema aici de asemenea, pt ca nu am luat un tratament serios pana acum. Am tot amanat...

In ultimele 6 luni jucam sah si 8 ore pe zi si n-aveam nimic. Durerile au inceput sa fie problema mai mare in ultimele zile.

Intrebarea mea ar fii daca am o problema obsesiv compulsiva ori daca poate fii vorba si de o altfel de problema mai grava.

Din cate am citit pe net, cei care sunt schizofrenici au dureri de cap pt ca nu se pot opri din gandit. In momentul asta n-am niciun simptom de schizofrenic. phew..

Unde ar trebui sa merg: psihiatru, psiholog ?.. ori poate nu e nevoie la niciunul dintre ei ?
5 comentarii
0
19-05-2012, ora 18:16
360
Nu este medic/terapeut
360
acum ca e soare afara, nu mai am dureri de cap cand ma concentrez / gandesc.
cred ca problema este de la astm; anume lipsa de oxigenare...
0
20-05-2012, ora 10:35
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Depresia se manifesta si prin dureri - spunea medicul meu psihiatru. Aud pe multi spunand ca ii doare in zona de dupa cap ( Bulbul rahidian, creierul mic ) - zona aceea se congestioneaza, e f bun masajul local.

astm alergic, asociat cu rinita si conjunctivita alergice au legatura cu bolile de natura nervoasa - am citit undeva - intra in categoria dermatitetor atopice...Apa de mare ajuta si soarele.. si viata frumoasa
0
20-05-2012, ora 11:15
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Consulta un medic neurolog si un medic psihiatru. Ar fi indicat si un angio RMN. Pentru somnul cu cosmaruri, se poate prescrie un remediu homeoptic: Stramonium 15 CH -5 granule cu 30 minute inainte de culcare, sublingual, se poate repeta inca o doza de 5 granule. Numai bine
0
20-05-2012, ora 19:28
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Poate fi foarte bine si o depresie sezoniera, care este influentatat de vreme, de anotimp, oricum nu ceva asa grav cum ganditi Dvs.Este bine sa consultati un medic psihiatru, eventual si neurolog, desi eu cred ca e o tulburare de conversie, din cine stie ce cauze, plus o depresie sezoniera usoara sau medie, pentru care trebuie un antidepresiv.E doar parerea mea...Schizofrenie nu este, nu sunt asemenea simptome, nu e prezenta ideatia psihotica, nici gand, si nici TOC.Cosmarurile fac parte din trairile onirice obisnuite, uneori sunt din cauza unei tulburari psihice, dar mai rar.Cu bine!
0
21-05-2012, ora 21:34
360
Nu este medic/terapeut
360
multumesc foarte mult pt raspunsuri. sunt de f mare ajutor, fiecare dintre ele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Coșmar sau teroare nocturnă?
  • Tratament pentru tulburarea obsesiv-compulsivă eficient în câteva minute la șoareci
  • Tulburarea obsesiv-compulsivă
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Jocurile și filmele violente cresc de 13 ori riscul de coșmaruri
  • Comportamentul obsesiv-compulsiv asociat cu o mutație genetică
  • Uleiul esențial de portocale poate reduce simptomele stresului post-traumatic
  •