Dureri ciudate dupa plombare

06-12-2011
mellamiki
Nu este medic/terapeut
mellamiki
Buna ziua, acum doua saptamani am plombat o masea-premolarul de langa canin din dreapta sus.Era o carie profunda, dar nu m-a durut niciodata in mod spontan ci doar daca intra mancare sau la apa rece.Astfel medicul nu mi-a scos nervul.Timp de doua zile tot ce am simtit a fost o mare sensibilitate la aerul rece dupa care m-a luat o durere puternica la tampla, ureche, cap si osul zigomatic, fara pulsatii, fara durere a maselei, doar mici intepaturi pe obraz, la mare distanta de masea.M-a lasat in doua zile cu ajutorul calmantelor, mi-a trecut si sensibilitatea la rece dar nu de tot.Dupa o saptamana ma ia durerea din nou, doar ca e mai mica si numai la tampla si ureche.A doua zi am fost la dentist sa plombez ultimele doua masele din spate sus pe aceeasi parte.I-am zis de durere, dar m-a intrebat daca ma doare maseaua sau daca am pulsatii, i-am zis ca nu si aici s-a terminat discutia.Mi-a plombat celelalte doua masele, iar cand am ajuns acasa m-a luat o durere de doua ori mai mare care mi-a trecut a doua zi.Dar inca mai simt mici intepaturi si rare la osul fetei.As vrea sa stiu daca poate fi infectie, si daca da, de ce nu se umfla, de ce nu ma doare maseaua, si de ce medicul meu nu-mi face radiografie.As cere eu, dar nu stiu daca se vede la radiografie.Multumesc.
5 comentarii
0
06-12-2011, ora 19:46
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Poti merge la alt stomatolog.
Poate mai ai o carie si nu stii. Durerea poate iradia si din alta parte.
Trebuie controlat atent. Poate este o masea de langa sau poate trebuie scos nervul la cea plombata.
Daca ai facut radiografie inainte, nu-ti mai poate face iarasi una. Nu este indicat.
Vezi cum te simti in zilele urmatoare si daca tot te doare si nu se linisteste, mergi pentru un nou consult, la altcineva.
0
10-12-2011, ora 18:49
RodyR
Nu este medic/terapeut
RodyR
Buna tuturor!
Am si eu o foarte mare problema si as fi foarte recunoscatoare daca m-ar ajuta cineva cu un raspuns.
Acum cateva zile m-am prezentat la medicul meu stomatolog cu o durere de masele suparatoare. Zic masele deoarece nu puteam localiza cu exactitate durerea, simteam ca toata partea stanga de sus ma doare.
Ii expun doamnei doctor problema iar dansa imi zice ca durerea se datoreaza faptului ca gingia este putin detasata in lateral de pe al doilea molar dat fiind faptului ca am primul molar lipsa si astfel resturi de mancare raman acolo chiar si dupa periaj iar acest lucru a cauzat aceasta usoara infectie in zona respectiva. O intreb ce este de facut iar dansa imi zice ca tot ce se poate face este o lucrare, o punte pentru a inlocui molarul lipsa. Foarte bine, o punte, dar cu durerea, infectia cum ramane? In momentul in care voi pregati locul petru lucrare voi curata si locul respectiv zise dansa. Am zis ca dansa si a ramas sa sun a doua zi pentru o pogramare pentru lucrare.
A doua zi, cum n-am fost multumita de felul cum a tratat dansa problema si cum durerea a persistat, am decis sa vad un alt medic.
Doamna doctor respectiva a zis ca la prima vedere nu poate spune care este problema deoarece nimic nu ar indica o problema. Mi-a dat sa fac o radiografie in urma careia a zis la fel ca nu isi poate da seama daca ceva este in neregula dar fiindca cei doi molari ramasi prezentau usoare carii a decis dansa sa le plombeze. Toate bune si frumoase pana a trecut efectul anesteziei. Atunci au inceput cu adevarat sa ma doara insuportabil toata partea stanga de sus cu tot cu ureche. Pana seara tarziu m-a cuprins durerea atat in partea stanga sus cat si in partea de jos. Si de atunci nici ca nu ma lasa durerea, simt ca si cum cineva mi-ar infinge ace. Cum am ramas cu un gust amar dupa toata aceasta experienta nu m-am mai prezentat a doua zi la nici un doctor. Am decis sa iau Amoxicilina si ketorol (cand durerea devine insuportabila). Am doua zile de cand iau Amoxicilina si nu observ nici o ameliorare. Durerea persista. As dori si eu sa stiu care este cauza acestei dureri, daca este intr-adevar o infectie am facut bine sa iau Amoxicilina? Ce as putea sa fac in continuare?
0
12-12-2011, ora 16:56
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Raspunsurile la intrebarile dvs tot in cabinet le veti gasi. Online nu se poate pune un diagnostic.

Ceea ce va pot spune cu siguranta este ca o cauza exista. Durerile la dinti nu apar fara motiv.

Poate fi o durere de la un dinte de jos (durere care a iradiat la dintii de sus), poate fi un molar de minte care erupe, poate fi o carie profunda nedescoperita, poate fi un granulom care se acutizeaza, poate fi o fisura/fractura a unui dinte, poate fi abces parodontal. Trebuie depistata cauza durerii si apoi efectuat tratamentul corespunzator.
0
12-12-2011, ora 19:24
RodyR
Nu este medic/terapeut
RodyR
Va multumesc frumos pentru raspuns. Doream doar o parere, o idee, sa stiu incotro sa o apuc, ncidecum un diagnostic online. Cand durerea te stapaneste orice parere ajuta.
Sunt la a patra zi de antibiotic si pot spune ca ma simt mai bine, intepaturile au disparut complet, am ramas doar cu o foarte usoara si suportabila durere in partea de sus. Indiferent de rezultat la medic ma voi intoarce.
Momentan consult internetul in speranta ca voi gasi in oras sau in orasele alaturate un medic stomatolog care-si cunoaste bine meseria.
0
16-07-2013, ora 07:36
Anca Porumb
Nu este medic/terapeut
Anca Porumb
Buna...Am si eu o intrebare.Am avut o carie la o masea, m-am dus la stomatologie, si mi s-a pus o plomba provizorie, dar ma doare foarte rau.E normal asa ceva?
Va multumesc!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Respirația pe gură în timpul somnului ar putea crește riscul apariției cariilor dentare
  • Nanoparticulele pot ajuta la spargerea plăcii bacteriene și la prevenirea cariilor
  • Cariile de colet
  • Tehnica imagistică ce permite depistarea precoce a cariilor dentare
  • Vaccinul pentru prevenirea cariilor dentare
  • Pasta de dinți cu peptide pentru reducerea cariilor
  • O peptidă bioactivă poate ajuta la tratarea cariilor dentare
  •