Dureri cervicale, umar si omoplat

17-08-2015
ana202009
Nu este medic/terapeut
ana202009
Buna,
De aproximativ 1 an si jumatate ma lupt sa aflu un diagnostic pt durerile mele. Povestea mea este una lunga, cu multe simptome(neurologice, endocrinologice, de boli autoimune..). S-au banuit Lyme, scleroza, diferine nevralgii, dar nimic nu a fost confirmat de teste, biopsie. In principiu pe langa multe altele, am dureri de cap infernale(pana la punctul unde nu ma mai misc si nu imi mai amintesc mai nimic). Durerile au inceput de undeva din zona claviculei si s-au intins la fata, la articulatia temporo mandibulara. Cumva simt ca muschii fetei ar fii cei inflamati si care dor, desi si articulatia pocneste cand deschid gura. Cam de 7 luni din acest an si jumatate s-au extins durerile si la subrat, omoplat si pe tot bratul(acesta fiind si putin umflat).M au vazut medici din toate specializarile, dar nu au putut pune un diagnostic.
Am fost si la un ortoped care mi-a dat sa fac cateva radiografii. Din pacate a trebuit sa plec din tara si nu m am putut duce inapoi pt o interpretare. Deoarece sunt intr o tara straina unde nu cunosc pe nimeni, va cer ajutorul pt a imi spune daca cumva este ceva ingrijorator la radiografiile facute. Va las linkurile mai jos. Multumesc foarte mult!
Sunt mai multe unghiuri :

http://postimg.org/image/h5412ce47/
http://postimg.org/image/rkjaxkfs9/
http://postimg.org/image/9gkyvuhrr/
http://postimg.org/image/jfz75h0pd/
10 comentarii
0
18-08-2015, ora 08:53
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Radiografiile nu arata, aparent, nimic deosebit.
Problema investigatiilor imagistice este evidenta: este absolut imposibil sa fie interpretate fara o minima examinare clinica directa a pacientului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
18-08-2015, ora 16:37
ana202009
Nu este medic/terapeut
ana202009
Inainte sa primesc trimiterea pt aceste investigatii am fost la un consult, evident.
Notele au fost urmatoarele :
Abductie dureroasa peste 90 de grade
Speed test pozitiv
Neer sign pozitiv

suspiciune imingement acromial
suspiciune bursita subacromiala

Sincer, dupa atat de mult timp si sute de milioane date pe investigatii chiar nu stiu ca se mai fac. Asa ca orice mica indrumare, idee noua, orice.. m-ar ajuta enorm.
Multumesc.
0
18-08-2015, ora 16:43
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Sfatul meu sincer este sa apelati la un specialist dintr-o tara occidentala (Austria, Franta, Germania, Italia etc ).
Ca si specialitate, cred ca ar trebui sa consultati un neurolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
18-08-2015, ora 16:56
ana202009
Nu este medic/terapeut
ana202009
Am fost internata la neurologie la cel mai mare spital din Atena. Nu au putut sa imi dea un raspuns pt durerile mele. Nici lichidul cefalo rahidian nu a aratat nimic, deci au exclus o reactie meningeala.Doar electromiografima a aratat o afectare a muschilor de la mana. Ce cauzeaza aceasta afectare nu imi explica nimeni.In afara de ei m-au mai vazut inca vreo 6 neurologi, deci nu cred ca niciunul nu ar fi gasit ceva.
Analize pt boli autimune, le-am facut pe toate si le am si repetat la interval de un an. Totul negativ, in afara de un CCP slab pozitiv la inceputul problemei mele.
Mi-au dat medicamente cu opium si durerile tot nu treceau.
Lunga, grea si frustranta povestea mea. Imi este imposibil sa accept ca nimeni nu isi poate da seama de unde vine problema.
0
18-08-2015, ora 17:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Mda, este trist ceea ce relatati...
Din pacate, sunt mai mult decat sigur ca nu veti gasi rezolvarea situatiei in Romania, atat cat cunosc eu domeniul acesta...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
23-08-2015, ora 20:19
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Buna ziua, din vaga descrierea a simptomelor care ati oferit -o ma orientez catre sindrom de defileu toracic ( thoracic outlet syndrome ). Din pacate pentru diagnostic este nevoie de o examinare clinica foarte atenta, care este greu a fi facuta pe internet. Vestea buna este ca majoritatea pacientilor raspund bine la tratament conservator ( aici trebuie gasit un kinetoterapeut care intr-adevar stie ce face ).

Primul lucru care trebuie sa il faceti este o ecografie vasculara a arterei si venei subclaviculare, important sa fie cu mana in abductie si rotatie externa ( este aceasta pozitia in care se intensifica simptomele? )

Cu stima,
Mitrulescu Catalin, medic specialist ortoped
0
04-09-2015, ora 01:07
ana202009
Nu este medic/terapeut
ana202009
Buna seara si multumesc pt raspuns. Durerile sunt permanente si de cateva zile s au extins si in zona coastelor si parca le simt si in plaman(radiografia pulmonara nu arata nimic). Am observat ca durerile sunt mult mai mari dupa ce depun orice fel de efort si mai ales daca fac ceva unde trebuie sa fiu cu mana ridicata, de exemplu sa vopsesc o usa. Simt si niste socuri electrie pe coloana care pleaca din cap si se opresc la sfarsitul coloanei, mai jos de mijloc.
Duminica am ajuns la urgente, urlam de dureri. Dupa o examinare a medicului generalist si 2 neurologi nu am avut niciun raspuns. M au trimis la doi psihiatrii concluzia fiind ca nu este de natura psihiatrica problema.
Durerile m-au lasat doar dupa o injectie cu Pethidine( opium)si am fost pain free pt aproximativ 12 ore. Inainte de asta facusem injectie cu Voltaren + Relief si perfuzii cu Xeforapid care nu m au amortit deloc.
M-am gandit si la thoracic outlet syndrome, insa nu vad legatura cu afectarea mea temporomandibulara.
Mii de multumiri!
0
04-09-2015, ora 01:13
ana202009
Nu este medic/terapeut
ana202009
Inca un lucru este ca miscarea mainii drepte la spate este afectata. de exemplu cu mana stanga imi pot atinge zona cervicala atunci cand o duc la spate..cu dreapta abia reusesc sa imi inchid sutienul pt ca nu o pot duce mai sus si doare umarul cand incerc.
0
20-09-2015, ora 00:56
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Bună seara,
poate sa fie o leziune de coafa de rotatorI care sa producă o modificare a biomecanicii umărului, diskinezie scapulara, care poate sa producă un defileu toracic. dar fără examinare clinica greu de spus

sanatate
0
22-02-2020, ora 14:20
Firstlionsra
Nu este medic/terapeut
Firstlionsra
Bună ziua, sotia mea are aceleași simptome descrise de dumneavoastră și care au evoluat din 2018. Ați reușit să găsiți un remediu sau ceva care sa va amelioreze starea de rău? Va sunt recunoscător dacă m-ați putea ajuta cu eventuale informații.
Multumesc frumos
Sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere acută după căderea pe umăr - leziuni posibile
  •