Dureri ale umarului dupa un accident.

21-06-2013
Adrian Aristide
Nu este medic/terapeut
Adrian Aristide
Buna ziua.

Sunt Adrian (26ani) si practic ciclismul. Din nefericire am reusit sa ma 'imprastii' pe asfalt dupa o dezechilibrare (o groapa mai mare greu de evitat).

Pe moment n-am costatat nimic in afara de niste julituri superficiale care nici n-au zgariat pielea. Am cazut pe partea dreapta si putin pe partea din spate (am o julitura pe umar in partea din spate, si pe sold in partea din spate dreapta). As putea spune ca am cazut pe umarul drept in mare parte.
Cert e ca pe moment ma durea asa ca dupa o vanataie-lovitura, mana dreapta in dreptul umarului si mana stanga in dreptul degetului mic si inelar (doar partea de falange nu si podul palmei) si zonele cu mici zgarieturi (cot, genunchi, sold, gambe).

Acum dupa 3 zile, constat ca nici vanatai sau umflaturi nu au aparut, dar mana dreapta ma doare foarte tare (similar cu o febra musculara la apogeu) in zona umarului daca incerc sa o misc inspre lateral (stand in picioare de exemplu sa departez bratul de corp - pot sa departez bratul de corp in limite suportabile de durere pana la orizontala, dar mai departe sa il ridic in sus..nici o sansa pe aceasta directie), exista o jena tot in zona umarului si daca incerc sa il misc in fata sau mai rau sa imping ceva (de exemplu mi-e greu sa deschid o usa cu mana dreapta)

La degetul inelar de la mana stanga e similara durerea daca il indoi spre interior. - durerea o identific la nivelul articulatiei dintre prima flanaga si palma.

In rest in anumite tipuri de miscari ma pot folosi in continuare de mana dreapta fara dureri evitand departarea mainii de corp pe directie laterala mai mult de ~45 de grade fata de corp (adica pot linistit sa merg pe bicicleta, dar fara sa mai salt de ghidon daca vreau sa traversez o bordura) De asemeni ma pot spijini in cot fara dureri la umar.
Miscarea antebratului nu ma derajeaza deloc si simt sa nu existe probleme in aceasta zona (adica incordarea muschilor biceps)

Intrebarea mea se formuleaza astfel: Au trecut doar 3zile de la incident si ma gadesc ca e posibil doar sa se resimta cazatura. Este cazul sa ma ingrijorez si sa fac un cosult la un medic ortoped pe aceasta problema cat mai repede? sau sa mai astept sa se vindece de la sine si sa recapat toata mobilitatea fara dureri?
Se poate pune problema de ruperi musculare sau alte fenomene de acest gen in urma unei cazaturi? E posibil sa fie fisurat vreun os si sa nu-mi dau seama?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Umăr dislocat - explicații și sfaturi
  • Leziuni și accidente frecvente la sala de forță - și cum le previi
  • Cele mai frecvente accidentări la alergatori (și cum să le eviți)
  • Durere acută după căderea pe umăr - leziuni posibile
  • Umărul blocat sau înțepenit
  • Riscul de accidentare în practicarea sporturilor (studiu)
  •