Dureri ale coloanei in zona de la ceafa, posibil o forma de spondiloza

31-12-2013
Kappa_K
Nu este medic/terapeut
Kappa_K
As vrea sa va intreb ce parere aveti despre aceasta afectiune a mea. (Voi merge la un specialist peste 2 luni) (Am 17 ani, 1, 75m si 63 Kg) Intotdeauna am avut la baza cefei un os iesit relief, care se afla pe coloana. Iar incet, incet, in ultimii 5 ani am inceput sa simt nevoia sa imi rotesc gatul astfel incat sa imi pocneasca acel os. Cu cat trecea timpul, cu atat nevoia de a-l face sa imi pocneaswca a crescut. In ultimele luni, incepe sa ma doara acolo si o portiune de aprox 15 cm de coloana ce se afla sub acea zona, atunci cand stau mu7lt timp in picioare, sau mult timp cu capul intr-o anumita pozitie,
Am cautat pe internet detalii despre spondiloza, dar nu stiu ce sa cred... Am citit cum ca aceasta apare sa un surplus de calciu, ori eu mereu am avut lipsa de calciu, iar aceasta afectiune nu am dobandit-o in timp, o am de mult, iar pe timp ce trece, se acutizeaza.
Asadar, ce. credeti ca poate fi ?
2 comentarii
0
11-01-2014, ora 17:59
Kinetoterapeut Marian Augustin
Identitate neconfirmată
Kinetoterapeut Marian Augustin
Buna seara!
Desi sunteti foarte tanara, este posibil sa fie vorba de un inceput de spondiloza cervicala! Din nefericire procesele degenerative ale coloanei vertebrale apar de la varste tot mai tinere! Acesta apare din cauza pozitiilor incorecte ale coloanei vertebrale pe care le adopta tinerii la scoala in banci sau pe parcursul timpului indelungat petrecut in fata calculatorului! La aceasta se adauga si lipsa de miscare. Din pacate tinerii nu constientizeaza importanta miscarii practicate sub orice forma: mersul pe jos, educatia fizica din scoli, practicarea unui sport sau a oricarei forme de activitate fizica. Exercitiul fizic este unul dintre cele mai importante mijloace pentru prevenirea imbolnavirilor. Este bine ca v-ati programat la un specialist pentru a vedea exact despre ce este vorba.
0
19-01-2014, ora 22:27
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Ortopedie si traumatologie, Bucharest
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Buna ziua.
Este putin probabil sa aveti spondiloza cervicala la aceasta varsta, dar totusi este posibil. Totusi aceasta afectiune trebuie asociata cu un sport de performanta sau o anomalie cervico-toracala de conformatie. Va sfatuiesc sa mergeti la un medic specialist, sa efectuati o consultatie si investigatii paraclinice: Rx si/sau RMN.
Numai bine!

Dr. Andrei Ioan Bogdan
medic ortoped
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.