Dureri ale articulaţiilor degetelor

27-05-2012
Dana2500
Nu este medic/terapeut
Dana2500
Bună ziua,

De ceva vreme am o observat o problemă şi aş vrea să ştiu cu ce am de a face. Totul a început acu vreo lună de zile când am observat că am un mic deranj atunci când mergeam la un deget de la picior. De asemenea, dacă mă apăsam pe articulaţia degetului aveam o durere destul de mare. Am mai observat şi faptul că degetul prezenta o mică inflamaţie. Simptomele acestea au durat vreo 2-3 zile. Azi am o altă problemă de genul, dar de data asta am la un deget de la o mână. Acesta este puţin mai inflamat decât celălalt si dacă apăs pe articulaţie am o durere asemănătoare cu cea când mi s-a dat degetul peste cap. Menţionez că durerile nu au apărut în urma unor lovituri, de aceea nu prea îmi pot explica apariţia lor. Nu îmi mai amintesc contextul în care a apărut durerea de la degetul de la picior, dar acum când mă deranjează degetul de la mână e o vreme mohorâtă, răcoroasă şi umedă afară, ceea ce mă duce cu gândul că poate fi vorba de o formă de reumatism. Pentru o mai bună diagnosticare fără consultaţie, precizez că am 22 de ani, sunt de sex feminin şi am o alimentaţie destul de echilibrată.
Oare ce poate fi?
Vă mulţumesc anticipat pentru timpul acordat şi pentru păreri!
6 comentarii
0
27-05-2012, ora 21:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
D-voastra descrieti o poli-artralgie, care are, cel mai adesea, o origine inflamatorie-reumatologica.
Prin urmare, logic, trebuie sa consultati un reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
28-05-2012, ora 15:55
karla_sab
Nu este medic/terapeut
karla_sab
Mergeti catre un specialist in reumatologie! Poate fi o poliartrita reumatoida!
Poliartrita reumatoida este o boala inflamatorie care afecteaza articulatiile mainilor si picioarelor, de unde rezulta tumefactii, dureri si distructie articulara.Incidenta poliartritei reumatoide este mai mare in randul femeilor decat in randul barbatilor, iar statisticile arata ca se instaleaza intre 25 si 50 de ani. Poate sa apara si la copii, iar atunci vorbim despre poliartrita reumatoida juvenila, insa simptomatologia si prognosticul sunt usor diferite fata de adulti.In general, boala se instaleaza fara simptome vizibile, articulatiile fiind treptat afectate. Alteori, debutul bolii este brusc, cu inflamatia simultana a mai multor articulatii diferite. Inflamatia apare in mod simetric in cele doua jumatati ale corpului, primele afectate fiind articulatiile mici, ale degetelor mainilor si picioarelor, ale incheieturilorde la maini, de la glezne. Zonele afectate sunt dureroase si rigide in special dimineata sau dupa o perioada prelungita de inactivitate. Unii pacienti pot sa simta dureri in special seara, iar altii au o senzatie generala de slabiciune si oboseala. In unele cazuri, poate sa apara so o usoara febra.Pentru a stabili daca o persoana sufera sau nu de poliartrita reumatoida sunt necesare teste de laborator, examinarea lichidului articular, biopsia nodulilor reumatoizi, radiografii.
9 din 10 pacienti diagnosticati cu poliartrita reumatoida prezinta o valoare crescuta a VSH (viteza de sedimentare a hematiilor), ceea ce evidentiaza inflamatia in organism. De asemenea, analizele de sange pot pune in evidenta prezenta unor anticorpi specifici, cum ar fi factorul reumatoid prezent la 70% dintre persoanele diagnosticate cu aceasta boala. Se mai observa la acesti pacienti o usoara anemie.
multa sanatate!
0
21-11-2013, ora 23:28
ioana2oo4
Nu este medic/terapeut
ioana2oo4
Buna ziua,
am articulatiile degetelor de la maini inflamate, sunt rosiatice si umflate, am fost la un doctor reumatolog, am facut toate analizele specifice, radiografie, inclusiv anti ccp si toate au iesit perfect normale, acum doamna doctor m a trimis la un medic specialist in boli inflamatorii articulare..tot reumatolog cred... ma simt neputincioasa pentru ca am o luna de cand sunt asa si nu stiu ce am, trebuie sa precizez ca am tiroida autoimuna si iau tratament. ce parere aveti? va multumesc anticipat
0
22-11-2013, ora 08:13
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Din pacate, reumatologii din Romania au o mare problema: nu inteleg ca bolile reumatologice se diagnosticheaza eminamente clinic, si eventual se confirma prin analize.
Adesea aceste afectiuni se manifesta initial cu analize perfect normale, ceea ce nu exclude prezenta lor. Lipsa unui diagnostic, respectiv a tratamentului de fond, conduce la distrugeri articulare rapide, masive si ireversibile (am intalnit in nenumarate cazuri in Romania aceasta situatie, identica cu a D-voastra).

Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
21-01-2014, ora 21:03
pascaniuc_c
Nu este medic/terapeut
pascaniuc_c
Buna seara, am 52 de ani si de ceva vreme au inceput sa ma deranjeze doua degete respectiv inelarul si cel mare. Mai ales dimineata simt o stare de disconfort in sensul ca parca se misca la indoire sacadat, sare de pe os. Sper ca am explicat bine. Si inelarul nu il pot indoi pina in podul palmei, iar daca fortez parca sare si el, ca si cind s-ar freca os pe os. Este dureros, dar nu o durere insuportabila, mai mult incomod. Totul este numai la mina dreapta. Are vreo influienta faptul ca dorm mai mult pe partea dreapta? Multumesc mult, si sper ca am reusit sa explic corect!
0
16-12-2018, ora 09:47
BogdanDom
Nu este medic/terapeut
BogdanDom
Buna ziua am 27 de ani si de ceva vreme am o durere la maini care ma supara, aceasta consta in faptul ca pe timpul noptii daca ma trezesc ma dor degete mai mult la baza lor si le simt umflate, in plus mai apare lipsa fortei in maini pentru ca nu pot deschide dopul flaconului cu apa minerala, dimineata cand ma trezesc aceleasi simptome si dupa vreo 10 minute dispar, intre timp incerc sa le mobilizez inchizand si deschizand pumnul de mai multe ori.
Daca cineva ar putea sa ma lamureasca ce e asta as fi recunoscator.
O zi buna va doresc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce tăieturile în hârtie dor atât de tare?
  •