Dureri abdominale in partea stanga, sub splina

11-09-2008
Pitagora
Nu este medic/terapeut
Pitagora
Buna ziua,

Din timp in timp, ma ia o durere in partea stanga a abdomenului, aproximativ sub splina. Initial, durere ma lasa atunci cand ma intindeam in pat pe partea stanga. Stateam in pat si in aproximativ jumatate de ora, incepeam sa elimin gaze. Dupa ce eliminam gaze de cateva ori, durerea imi trecea. De vreun an, chiar si daca ma asez pe partea stanga, durerea tot nu cedeaza. Nu pot sa merg, nu pot sa stau in picioare, in zilele cand ma ia durerea, sunt obligata sa stau in casa.
Chestia asta se intampla de mai bine de 10 ani si nu reusesc sa o asociez cu absolut nimic. Nu are legatura cu alimentatia sau efortul fizic. Mananc bine, nu sunt constipata (decat foarte foarte rar), sunt o persoana activa. Am fost la 3 medici internisti pana acum, care mi-au facut ecografie si au spus ca sunt sanatoasa tun. Nu sunt multumita. Daca sunt sanatoasa, de ce ma doare? Si mai ales, ce anume ma doare? Chiar si azi am fost la medic si la fel, mi-a zis ca nu am nimic. Nu stiu unde sa mai merg. S-a mai confruntat cineva cu problema asta? Are cineva idee depre ce poate fi vorba sau macar in ce directie sa merg pentru a intelege ce am? Multumesc pentru rabdare!
5 comentarii
0
16-12-2008, ora 14:17
alexionuzty
Nu este medic/terapeut
alexionuzty
Buna...aceleasi probleme le am si eu...fix ca tine.tu ai mai rezolvat ceva.ce varsta ai?Am o durere permanteta in stanga...ca o jena.facusi ca tine.controale si analize.concluzie intestin iritabil!Tu.ai mai incercat ceva?ai dat de capat?
0
16-12-2008, ora 14:18
alexionuzty
Nu este medic/terapeut
alexionuzty
tocmai am implinit si eu vreo 10 ani de cand am jena asta!
0
18-12-2008, ora 15:15
Pitagora
Nu este medic/terapeut
Pitagora
Medicul internist mi-a spus ca s-ar putea sa fie vorba de niste nervi de langa coloana, care de multe ori provoaca durerile descrise de mine in zona splinei. Mi-a dat niste medicamente, 5 la numar. Am luat cate una pe zi. Ce-i drept, mi-a trecut durerea, dar nu am nicio certitudine ca de la ele. In 5 zile imi trecea durerea si daca stateam si ma uitam la constelatii... Nu stia nici el ce sa-mi faca, ca ma durea de abea ma intindeam pe mada de ecografie.
Tu ai observat cumva? In perioada in care te doare, se intensifica durerea daca te misti, daca iti folosesti in special muschii picioarelor? Eu nu pot sa ridic piciorul nici cat sa intru in vana, sa fac baie. Trebuie sa-l ridic cu mana, sa nu incord muschii coapselor ca mor instant.
Eu am observat o chestie. Cand vrea sa ma ia durerea, simt cu cateva ore inainte. O simt initial ca pe o jena care in cateva ore, se transforma in durere. Ei, daca imediat de cum am simtit jena respectiva beau apa multa, imi trece. Dar trebuie sa beau apa multa...
M-am gandit ca s-ar putea sa fie de la rinichi. Eu nu beam apa aproape deloc. 1 pahar la doua zile, cam asa. Si m-am gandit ca poate rinichii mei s-au cam dat peste cap din cauza asta. Dar cand am fost la medicul internist, mi-a controlat rinichii si a zis ca sunt perfect normali. Nu stiu cat va mai merge asa, cu apa, dar de cand am descoperit, nu am mai suferit cum sufeream inainte de "descoperire".
0
12-04-2016, ora 17:37
LucaMario12
Nu este medic/terapeut
LucaMario12
Buna am 13 ani..de 2 luni ma doare incontinuu splina..adica in partea stanga sub coaste..daca ma poate ajuta cineva...multumesc anticipat
0
23-10-2022, ora 13:43
Gyoni
Nu este medic/terapeut
Gyoni
Am și eu aceiași problema de 3 ani încoace mă doare in partea stângă de la buric o palma mai laeral și am făcut orice adik RMN ABDOMINAL și pelvis endoscopie colonoscopie ecografe 10 la jumar la medici diferiți am fost la Fundeni am făcut imvestigati nimic toți mi-au dat diagnostic sindrom de Colon iritabil ști cumva cum al tratam
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea de burtă
  • De ce burta femeilor are o formă diferită față de cea a bărbaților?
  • Durere de burtă
  •