Durere umar drept (tendoane bursa scapula)

13-08-2013
JustOk
Nu este medic/terapeut
JustOk
Buna ziua mai intai incep prin a prezenta detalii despre cum s-a ajuns la aceasta durere. Am 26 ani, am practicat culturism doar de hobby cam 4-5 ani, si m-am lasat de vreo 2 luni deoarece umarul drept a inceput s-o ia razna asa incetul cu incetul, fara vreo lovitura brusca.
Am fost initial la un test cu ecograful, a rezultat PSH umar drept, ruptura partiala de tendon. Tratament midocalm + celebrex + repaos. Treaba e ca durerile s-au amplificat tot mai mult, dupa care m-am dus la alt medic ce mi-a sugerat radiografie. Rezultat : oase in regula, doar ceva inflamatii pe la tendoane/bursa, pe la rotatorul umarului. Ok, de data asta Arcoxia + gel diclofenac. Durerile cresc, zero efect chiar si de la diclofenac, nici macar ameliorare de 1 minut.
M-am luat de capul meu sa studiez problema si am inceput sa fac injectii cu ALFLUTOP. Parca dupa 8 injectii a mai cedat durerea dar noaptea tot doare ingrozitor.
Ce imi sugerati? Sa continui injectarea pt un tratament normal de 21 zile cum e recomanda sau sa recurc la alte teste/metode?
Multumiri
5 comentarii
0
13-08-2013, ora 21:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Tratamentul medicamentos/injectabil este lipsit de o logica de tip elementar: cu mare probabilitate este vorba despre o problema de tip mecanic, si anume ruptura unor muschi ce constituie ""coafa rotatorilor"".
Prin urmare, logic, tratamentul poate fi de doua tipuri:
- chirurgical, si anume reparatia artroscopica a coafei rotatorilor;
- conservator, constand din repaus cateva luni (Interzise activitatile sportive), urmat de kineto-terapie specifica acestei patologii.
Trebuie sa consultati un specialist in artroscopia umarului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
13-08-2013, ora 21:20
JustOk
Nu este medic/terapeut
JustOk
Si chiar sa nu se amilioreze durerea atata timp cu nimic ? Cred ca fac infarct daca mai continua o saptamana asa, doare ingrozitor, durerea de masele e nimica toata, si doare chiar si in repaos, indiferent de pozitie. Alflutop se pare ca grabeste regenerarea tendoanelor/articulatiilor, e doar un supliment injectabil, daca tot am inceput o sa-l continui. Ar exista ceva riscuri strict legate de durerea umarului ?
Specialisti in artroscopia umarului stiu ca sunt foarte rari, mai ales in RO, dar o sa incerc sa caut daca nu reusesc pe cale de suplimente si repaos..iar la operare deocamdata nu ma gandesc.
Multumesc inca odata.
0
13-08-2013, ora 21:26
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Nu s-a brevetat inca nici un medicament care """"""""""grabeste regenerarea tendoanelor/articulatiilor""""""""", sunt doar iluzii...
Exista aici o mare problema: medicamentele de tip antialgic, injectiile sau produsele similare va pot ameliora temporar suferinta si v-ar putea creea impresia ca puteti continua cu eforturile actuale, ceea ce este profund daunator.
Doar repausul sportiv absolut, eventual alternarea unei imobilizari partiale a umarului cu miscari de kineto-terapie pot evita/inatarzia tratamentul chirurgical artroscopic. Amanarea tratamentului artroscopic este prejudiciabila pentru umar, producand leziuni ireversibile de tip artrozic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
13-08-2013, ora 21:32
JustOk
Nu este medic/terapeut
JustOk
Multumesc mult pentru raspunsul prompt. Repaos oricum o sa fac, doar ca sper sa beneficiez de o ameliorare durere cu aceste injectii. Daca amanarea tratamentului artroscopic ar insemna leziuni ireversibile, atunci ar fi recomandata operatia respectiva cat mai curand ?
Urma sa fac o vizita iarasi la unul din medicii la care am fost, spunandu-mi ca daca nu trece cu Arcoxia, o sa-mi administreze infiltratii cu corticosteroizi..doar ca am refuzat sa mai revin, deoarece nu-mi prea surade aceasta idee si acum ma intreb daca am procedate corect.
0
13-08-2013, ora 21:34
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Aveti perfecta dreptate sa refuzati strict infiltratiile cortizonice, care au un efect dezastruos atat asupra cartilajului articular, cat mai ales asupra muschilor si a tendoanelor.
Exista in Romania vreo 2-3 specialisti in artroscopia umarului, cu experienta semnificativa.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Umărul blocat sau înțepenit
  •