Durere tendon degetul mare/incheietura

12-07-2009
tyty13
Nu este medic/terapeut
tyty13
Buna ziua,
De vreo 2 luni am o durere puternica in degetul mare de la mana. Nu pot sa spun ca s-a declansat dintr-o anumita activitate, lovitura, soc. Fac sport (nu de performanta), baschet, fotbal, jogging. Pur si simplu m-am trezit cu durere.
Aici este o lista cu simptome:
-cand inchid pumnul simt durerea in osul de la incheietura mainii asezat pe aceiasi parte cu degetul mare; cateodata simt durerea si in sus pe antebrat; deasemenea simt la anumite miscari de rasucire a mainii cum tendoanele care pleaca din degetul mare se incaleca, cateodata este extrem de dureros, cateodata doar deranjant;
-incheietura mainii este inflamata in zona osului corespondent degetului mare;

Am fost la doctor acum o luna, mi-a recomandat masaj + ultrasund, am urmat 3-4 sedinte si in continuare mi-au fost recomandate niste pastile antiinflamatorii. Nu am simtit nici o imbunatatire fantastica. Am incercat s port o banda elastica peste incheietura si este degetul mare, din nou nici o imbunatatire.

Orice sfat, sugestie este binevenita.

Va multumesc!

Marcel
1 comentarii
0
29-08-2015, ora 13:04
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Buna ziua,
Un raspuns care va ajuta pe cei care vor citi pe viitor.

Este vorba de tenosinovita Quervain, daca tratamentul clasic nu da rezultate, se poate incerca infiltratie locala, iar daca nici aceasta nu merge, se recurge la operatie ( in ambulator ).

Cu stima, Mitrulescu Catalin, medic specialist ortopedd
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.