Durere post-extractie masea

02-11-2012
Mihaela.T
Nu este medic/terapeut
Mihaela.T
Joia trecuta mi s-a extras o masea, prima din stanga, jos. Masea este impropriu spus, deoarece mai erau decat radacinile, si acelea cariate. La sedinta anterioara (imi tratam un alt dinte), am intrebat ce putem face pentru aceasta masea. Atunci mai aveam decat peretele exterior. La simpla atingere, peretele a picat, asa ca am ramas doar cu radacinile. La sedinta de joia trecuta, i-am spus D.Dr. ca ma doare gingia, ca s-a 'revarsat' peste resturile maselei. Asa ca maseaua mi s-a extras la sugestia mea, deoarece nu ma durea (decat gingia, din cauza contactului cu resturile maselei). Surpriza insa: sub una din radacini am avut un granulom de infectie. Precizez ca nu s-a inflamat niciodata, si nici nu s-a umflat. Asa ca D.Dr, m-a curatat bine de infectie, mi-a pus un pansament si gata, am scapat de ea. Incepand de a doua zi au inceput durerile, intai am rezistat cu 2 ketonal pe zi, apoi de luni, am trecut la unul la 4 ore. Miercuri, am sunat si m-am prezentat la D.Dr. Concluzia a fost ca nu s-a format cheagul de sange necesar vindecarii, au intrat si resturi de mancare, si alveolita. Mi-a dat sa iau Augmentin 2 pe zi si sa sun azi sa ii spun cum ma simt. Insa de miercuri pana azi nu s-a schimbat nimic, durerile sunt crunte, ketonal am luat un tub in 3 zile. Asa ca am fost din nou la D.Dr. Concluzia e cam aceeasi, fara cheag format, se vede infectia cu ochiul liber.
Mi-a recomandat sa ma spal cu o seringa cu apa oxigenata, insa mie imi e frica. Si acum am inceput sa ma intreb daca se va vindeca vreodata, ca deja sunt in a 8-a zi de la extractie.
Va rog sa imi spuneti ce pot face si daca e normal ce mi se intampla.
Multumesc anticipat.
1 comentarii
0
02-11-2012, ora 13:29
Dr. Durbac Marius
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Durbac Marius
Salut!
Corect! Alveolita
Concluzia : ia augmentinu asa cum ti-a fost recomandat si incearca sa ti zona respectiva cat mai curata. Daca deja esti in a 8-a zi e cam tarziu sa mai incerci sa redeschizi alveola si sa o cureti. Din experienta iti spun ca aceste dureri, intradevar cruntene, tin cam 10-14 zile dupa care o sa vezi o ameliorare rapida.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul