Durere persistenta in gat

01-03-2013
andra4
Nu este medic/terapeut
andra4
Buna ziua.
De cateva luni am o durere de intensitate medie in gat. Totul a pornit in vara, cand am avut gatul inflamat. Am fost la doctor si dupa un examen sumar mi s-a pus diagnosticul; amigdalita acuta pe rest amigdalian. Mi-a dat din prima antibiotice, bixtonim si pastile de supt. Supa 5 zile de antibiotice nu am simtit nicio diferenta si am fost iar la consult. Atunci durerea era asa de mare dimineata si seara ca nu puteam sa vorbesc sau sa inghit de durere. Mi-a dat aulin, flamexin si vesnicul bixtonim. Dupa alte 6 zile nicio schimbare! A treia oara cand m-am dus s-a uitat lung la mine si mi-a zis ca tratamentul TREBUIA sa functioneze si ca nu intelege de ce ma simt tot rau si de ce persista durerea. Mi-a prescris antibiotic injectabil si mi-a sugerat ca ar fi fost totul pe fond psihic. M-a intrebat daca nu cumva 'caut' calmante puternice.
Nu am luat nici un tratament pt ca nu am mai avut incredere si intr-o saptamana totul a trecut de la sine. De atunci durerea si discomfortul au mai aparut dar in episoade sporadice.
In luna noiembrie a anului trecut, dupa o raceala a aparut si durerea in gat, dar de data asta nu a mai disparut. De atunci, cu mici ameliorari, e acolo in permanenta. Am fost iar la un alt medic. Am facut si un exudat faringian care a iesit negativ pt streptococ auriu si inca un tip de streptococ. DOctorul m-a diagnosticat cu reflux gastro-esofagian si mi-a dat NoSpa, antiinflamatorii injectabile si solutie de gargara. Dupa o saptamana nu am simtit nicio ameliorare si am fost iar la acelasi doctor. Si-a mentinut diagnosticul dar a zis ca e pe fond nervos si mi-a prescris magne B^6, un sedativ usor seara si celebrolizin (5 fiole de 5 ml). O perioada m-am simtit un pic mai bine, dar de cateva zile durerea e persistenta si am tot timpul senzatia de corp strain in gat, de nod in gat pe care il simt chiar si cand beau apa. Senzatia asta am avut-o de cateva luni.

Ce ma fatuiti sa fac? Chiar e pe fond de stres/ probleme si nu pot face nimic in privinta asta? Imi e teama ca nu cumva sa stau asa si in cateva luni sa se agraveze situatia si sa aud ca am venit prea tarziu ca sa mai pot evita ceva grav. Apartamentul in care locuiesc acum are foarte multa igrasie. Ma gandesc sa nu fie ceva legat de asta. Si nivelul de stres este foarte ridicat.
Nu stiu ce sa fac. Am cheltuit atia bani pe consultatii medicale, medicamente si injectii, ca nu as mai vrea sa o mai iau de la capat cu alt medic...
2 comentarii
0
01-03-2013, ora 19:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. refluxul gastric nubse trateaza cu nospa
2 faci nvestigatii amanunte la gastrologie..acolo e problema
3 gasesti pe forum sute de pistari la acest subiect
0
01-03-2013, ora 20:12
andra4
Nu este medic/terapeut
andra4
Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Remedii populare pentru durerea în gât
  •