Durere permanenta in zona abdominala superioara dreapta

25-11-2008
cirneci_tudor
Nu este medic/terapeut
cirneci_tudor
Istoric - in 2001 in urma dureri accentuate in parte dreapta jos am ajuns la urgenta constatandu-se ca am apendicita acuta si o hernie inghinala veche. Am fos operat si dupa operatie nu am mai avut dureri.
Dupa vreo 7 luni de la operatie eram la o statiune balneara cand in urma unui exercitiu am simtit o durere in acea zona operata, apoi cateva zile o durere inghinala ce se lasa pe testicolul drept.

Am scris cele de mai sus in ideea in care exista vreo legatura cu durerea din partea superioara dreapta sub coaste, care este prezenta la miscarea corpului si la palparea zonei respective. Dupa efort precizez ca durerile se intensifica.
Am facut 2 ecografii abdominale la medici diferiti cu rezultate diferite fapt care m-a bulversat. Din prima radiografie rezulta ceva legat de ficat, cum ca ar fi gras si de aceea e putin vizibil, iar din cea de-a doua radiografie a rezultat un colon iritabil situat peste ficat, posibila cauza a durerii.

Este posibil sa fi ajuns colonul peste ficat in urma interventiei chirurgicale din 2001? Ecografiile dinaintea aceastei interventii nu indicau aceasta deplasare a colonului. In timpul interventiei i-am auzit pe doctori discutand despre apendic care este tocmai in ficat si in momentul interventiei am simtit o durere profunda in zona ficatului si in capul pieptului cu toata anestezia, in momentul in care s-a smuls ceva de acolo, simtind rezistenta efectiva a organului intern la smulgere.

Astept cu interes un raspuns vizavi de aceasta durere pentru ca nu stiu ce anume sa mai fac pentru a gasi cauza ei.

Multumesc anticipat.
3 comentarii
0
05-01-2009, ora 09:55
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
In principiu, orice interventie chirurgicala lasa o cicatrice.Nu numai la suprafata.Probabil ai avut un apendic retrohepatic.In urma extirparii lui s-a forma, normal, o cicatrice la acel nivel.e posibil ca acea cicatrice sa adere la structurile din jur, iar la mobilizerea corpului sa apara acea durere.Stai de vorba cu chirurgul care te-a operat, el site cel mai bine ce a gasit in abdomenul tau si iti poate spune daca e intr-adevar posibil acest scenariu.
0
11-11-2010, ora 20:03
boy.cris31
Nu este medic/terapeut
boy.cris31
in luna aprilie am fost operat de hernie inghinala pe partea dreapta. dupa mai bine de 6 luni de la operatie ma doare cand stranut.cand stau aplecat si la volan... aveti ideie ce ar putea fii de nu dispare durerea.. precizez faptu ca nu am facut nici o ecografie.. cu respect george
0
20-11-2010, ora 00:04
luminita41
Nu este medic/terapeut
luminita41
buna seara am si eu o problema la care nu aflu rasp.de la cv efort eu am simtit o plesnitura usturime intre picioare inghinal stanga sub osul pubian si am simtit ca toate organele sau lasat in jos am fost la fel si fel de doctori nu miau gasit nimic dar eu nu ma simt bine totusi este o hernie vizibil nu se vede sa fie inghinala femurala ca ma doare si piciorul stang pana in talpa simt o durere la radacina coapsei continuu asa ca o arsura si simt si in burta sub burta usturimi arsuri balonare bolborisme tot in stanga jos mai nou si cu hemoroizi am treaba si eu nam avut niciodata sau sami se lase ceva pe intestin demi provoaca presiunea asta nustiu unde sa mai merg.cand e frig mai tare simt usturimea aia parca se plimba de sus sub osul pubian catre anus.acum am fost la ecograf simi spune sa fac analizele ca din spusele mele pare sa fie ruptura de perineu dar la rezultat mia iesit ca nu e nam nimic ma trimis la ortoped sa fie cv ligamente da eu in burta stanga simr arsura balonare dificultati la defecatie usturimi la urinare toate sau lasat mai jos se vede si burta sa fie vezica deplasata?ce sa fie doamne unde sa mai merg?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Procedee chirurgicale în tratarea herniei inghinale
  • Cum recunoști hernia inghinală și cum evaluezi gravitatea ei
  • Durere de burtă
  •