Durere os stern la miscare + tuse

21-08-2012
blanarucristi
Nu este medic/terapeut
blanarucristi
Buna ziua. Ma numesc Cristi, am 25 ani, nefumator, nebautor...etc. Problema mea persista cam de 1-2 luni de zile si consta intr-o durere a osului sternului (aproximativ in acea zona), si o jena in gat, iar durerile se agraveaza la miscari de torsiune, iar daca insist cu miscare (ma fortez), se aud mici trosnituri si durerea scade.
Daca nu fac acele miscari, durerea exista, insa de intensitate foarte mica. Mentionez ca acum cateva luni am facut analize de sange, EKG, ecografie abdominala, radiografie la plamani, si toate au iesit bune, insa, la radiografia de coloana mi-a iesit o scolioza convexo-toracala cu mici osteofite intre niste vertebre, insa cand am facut toate aceste analize, nu aveam aceste dureri de stern. Mentionez ca acestea sunt insotite si de tuse, dar nu tuse grava. Oare de la ce sa fie? M-as duce la medicul de familie, dar deja am facut destule analize, o zice aia ca am luat-o razna, sunt ipohondru, deci momentan vreau sa evit alte analize.
Mai mentionez ca nu am facut efort, nu m-am lovit, in schimb merg foarte des cu bicicleta, si in aceasta vara am stat destul de mult la aer conditionat (care batea in mine). In speranta unor idei, va multumesc.

L.E Acum mi-am adus aminte, cand am fost la spitalul Marius Nasta pentru radiografia la plamani, doctorul acela care parea f sigur pe el, dupa ce a vazut radiografia la coloana, a spus asa 'cam devreme, o sa cam faci vizite la reumatologie', si atat. Nu a vrut sa mai dezvolte subiectul.
8 comentarii
0
23-08-2012, ora 13:27
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Ati efectuat o multime de investigatii, insa nu ati efectuat tocmai singurul consult util, si anume cel la specialistul in boli interne sau la pneumolog.
Cu mare probabilitate este vorba despre o problema pulmonara.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
23-08-2012, ora 13:43
blanarucristi
Nu este medic/terapeut
blanarucristi
Buna ziua. Am fost si la un medic internist, si am facut si o radiografie pulmonara cu interpretare chiar la spitalul de pneumofiziologie Marius Nasta. Repet, aceasta durere a aparut dupa ce am efectuat toate aceste analize.
Cred ca am scris si mai sus de toate aceste analize. Ce ar mai fi de facut momentan?
Mai mentionez ca aceasta durere radiaza foarte putin si pe coaste, in zona din fata.

Cu multumiri.
0
23-08-2012, ora 14:07
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu am inteles exact, specialistul internist a studiat radiografia in timpul examinarii clinice?
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
23-08-2012, ora 14:30
blanarucristi
Nu este medic/terapeut
blanarucristi
Nu. Radiografia am facut-o la o clinica, mi s-a dat interpretarea pe o foaie, dar am fost cu radiografia eu personal la spitalul Marius Nasta ca sa fiu eu ferm convins ca interpretarea anterioara fusese buna. Eu vorbesc acum de cea la plamani.
Medicul internist doar mi-a propus sa fac aceasta radiografie pe langa celelalte examene.
Multumesc.
0
23-08-2012, ora 15:07
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Ok
Este exact cum am presupus: medicul internist nu a studiat radiografia, prin urmare nu aveti un diagnostic.
Prin urmare, logic, trebuie sa va intoarceti cu imaginile radiografice la specialistul internist.

Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
23-08-2012, ora 15:17
blanarucristi
Nu este medic/terapeut
blanarucristi
Ba da, le-a vazut si medicul (medicii) internisti, ortopezi.dar niciunul nu a stiu la momentul acela sa imi dea vreun diagnostic concret. Eu la vremea aia ma dusesem sa fac analize tot pentru niste dureri, dar de spate si laterale, dar dureri aleatorii, care radiau ba in stanga, ba in dreapta, ba in fata, spate, insa dureri foarte suportabile, deci daca nu ma gandeam la ele, nici nu le mai simteam. De aceea totusi am facut toate aceste examene, care nu au scos nimic ciudat la iveala.
Acum in schimb a aparut aceasta durere fixa, care este activata la miscarile de rasucere, sau daca nu fac aceste miscari de torsiune, adica sa ma rasucesc cu corpul (gen sa ma uit in spate...etc), exista durere, dar la fel, de intensitate mica.
La alte tipuri de miscari (alergare, pedalare, flotari, genoflexiuni, cine mai stie ce), nu exista probleme. Exista muschi in aceea zona, articulatii, o putea avea legatura cu scolioza cervicala?

Cu stima.
0
23-08-2012, ora 15:22
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Daca nu este o problema pulmonara, mai probabila este o suprasolicitare a coloanei vertebrale, datorata activitatilor sportive mentionate.
Luati o pauza sportiva totala de 2-3 luni (exceptie facand inotul, favorabil coloanei vertebrale) si monitorizati efectele.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
23-08-2012, ora 15:27
blanarucristi
Nu este medic/terapeut
blanarucristi
Intrebarea care as vrea sa vi-o pun, este posibil ca in aceste 2-4 luni de cand am facut acea radiografie pulmonara, sa apara vreo problema grava (sau ma rog, ceva care sa determine aceste dureri)?
Sport nu practic asa mult cum probabil a reiesit in postul anterior. Merg intr-adevar foarte mult cu bicicleta, dar restul le practic ocazional, si fara sa ma fortez. Deci nu cred ca ar putea fi de la sport, incluzand si bicicleta, poate doar de la faptul ca pe bicicleta transpir (de ex. cand sunt la semafor), iar cand plec, imi bate vantul exact in aceea zona care este transpirata, si se resimte destul de nasol acel curent.
Din pacate inot nu am facut niciodata, ca am fost operat la ureche de mai multe ori, si nu am avut voie sa fac inot, ca sa nu imi intre apa in acea ureche.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: