Durere măsea UL5, UL6

12-05-2015
Bithaaa
Nu este medic/terapeut
Bithaaa
Buna ziua,


Am o nelămurire in legătura cu o durere de măsea pe care o am in 'reprize ' de aproape 2 luni. Am reuşit sa merg la un dentist pentru un control, si mi-a spus ca durerea provine de la măseaua de sus, stânga 6 care are nevoie de 'root canal treatment' si ca mai am o carie maricica imediat lângă. Pentru ca nu locuiesc in RO preţul acestui tratament depăşea 3000 lei si am ales sa nu fac nimic. O luna mai târziu, durerea a revenit in acelaşi loc. Am ales sa m-a duc la alt dentist sa aud o a doua părere. Aici dmn doctor mia zis de acelaşi masele însă a spus ca, caria nu e ajunsă la nerv ( si mia arătat pe radiografie ) si ca m-a rezolva cu o plomba.

Acum sunt puţin in dubii si nu ştiu pe cine sa cred. As prefera sa fie doar o plomba mai ales ca preţul e cu mult mai puţin însă întrebarea mea e : o carie care nu e ajunsă la nerv, doare? Pentru ca eu in ultima săptămana am avut dureri destul de mari, mai ales la apa rece sau chiar temperatura camerei. Durerea e destul de mare încât eu mereu am impresia ca m-a doare jos ( ambele radiografii au arată ca nu am nimic jos ). Sunt in perioada examenelor si nu îmi permit sa fac o infecţie sub plomba.

O alta întrebare ar fi, in cazul in care doctorul recomanda doar plomba, însă după ce aceasta e pusă îmi apare o infecţie sau dureri, tot eu voi suporta costurile tratamentului, eventual scoaterea nervului si replombarea ?


Mulţumesc
1 comentarii
0
12-05-2015, ora 20:05
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Diagnosticul trebuie pus din cumulul de date clinice ( aspect, simptomatologie ) si radiografie. Daca ati avut durere din senin, persistenta, cu iradiere este posibil sa fie nevoie de tratament de canal "root canal treatment". De multe ori, cand este o carie profunda, fara simptomatologie accentuata si indepartand-o, nu s-a ajuns la nerv, se poate pune doar plomba. Exista riscul ca nervul sa se inflameze sau sa moara ( sa se gangreneze ) si sa fie nevoie de tratament de canal. Onorariul tratamentului de canal se achita separat si cel al replombarii (sau chiar acoperirii cu coroana ) in fuctie de politica fiecarui cabinet. Multa sanatate si fara dureri!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: