Durere maini si picioare inclestare degete - rog recomandare specialist

05-11-2013
Alexandra.D
Nu este medic/terapeut
Alexandra.D
Buna ziua,

Am nevoie de un sfat pentru mama mea.

Are 1.70 m, 62 kg, 51 ani. Lucreaza la o firma in productie, depune zilnic munca fizica, sta in picioare, ridica greutati, solicita mainile foarte mult in manevrarea produselor.

In urma cu 1 -1, 5 ani a inceput sa resimta dureri la nivelul mainilor (articulatiilor degetelor). Are furnicaturi la degete, ii amortesc, uneori se inclesteaza. Coincidenta sau nu, aceste dureri s-au manifestat concomitent cu o muscatura de capusa (tot in aceasta perioada a intrat si la menopauza).

La 10 zile de la muscatura, deoarece a aparut o roseata in zona respectiva, s-a prezentat la medic care a prescris un tratament cu antibiotice. Cu toate acestea, la cateva luni dupa muscatura (4-5 luni) au inceput sa apara durerile si furnicaturile la nivelul degetelor de la maini.


A facut testul pt lyme IgGBorrrelia, rezultatul constand intr-o banda slab pozitiva, altele incerte, niciuna negativa. Diagosticul: artrita in cadrul bolii Lyme. I s-a prescris tratament cu antibiotic (azitromicina). In luna martie a fost la control (deoarece nu s-a vazut nici o ameliorare) iar doctorul a prescris un tratament cu sulfasalazina (care i-a fost recomantat sa il ia pe o perioada de timp mai indelungata).

In acelasi timp, a facut si un test reumatologic: Test Rapid Ac Anti CCP = negativ

A mai facut si o ecografie la maini - rezultat: Osteoporoza juxtaarticulara MCF bilateral

I s-a facut RMN la coloana: rezultatul: scolioza lombara sinistro-convexa cu presare in dr L3-L4, L4-L5 si ingustare posterioara L5-S1, hipertrofii discale L2, L5, articulatii S, I ingustate si ondensate

Cu toate acesta, pana acum nu exista nici o ameliorare, dinpotriva, acum are si dureri in zona picioarelor, mai precis de la genunchi in jos. Uneori cand sta intinsa se mai amelioreaza durerea dupa care revine.

Avand in vedere cele de mai sus, ce specialist ar trebui sa mai consulte? Exista posibilitatea ca toate acele dureri de maini si de picioare sa nu aiba nici o legatura cu Boala Lyme ci sa aiba o alta cauza? Ce alte investigatii ar fi recomandate? Imi puteti recomanda un doctor in Cluj?

P.S: Mentionez ca la umarul drept are o Exostaza de 16/14 mm la nivelul scapulei drepte - o problema mai veche; umarul o doare la efort.

Multumesc anticipat pentru raspuns,

Alexandra
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea de picioare
  • De ce te dor picioarele - cauze și tratament
  •